Τιμούν... το Χρήστο Παπαθανασίου

Φιλικό αγώνα στη μνήμη του Χρήστου Παπαθανασίου που έφυγε πρόωρα από τη ζωή πριν περίπου τρεις μήνες διοργανώνουν το προσεχές Σάββατο στη Σύρο τα μέλη της διοίκησης του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου που είχαν την ευθύνη του συλλόγου τη σεζόν 2007-08.

Εκείνη τη σεζόν ο Παπαθανασίου ήταν ο προπονητής της ομάδας του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου που μετά από τη διαδικασία των μπαράζ με τον Α.Ο. Ορεστιάδας πήρε την παρθενική άνοδο για την Volley League. Στον ξεχωριστό αγώνα θα παραστούν όλοι οι παίκτες εκείνης της ομάδας οι οποίοι θα χωριστούν σε δύο ομάδες και θα αγωνιστούν.

Στη μία ομάδα θα αγωνιστούν ακραίοι οι Βαγγέλης Οικονόμου, Τάσος Νομικός, Σταύρος Μαραγκός και Δημήτρης Παλαιτσάκης, πασαδόρος ο Μένιος Κουμουνδούρος, λίμπερο ο Άκης Φαούνας, κεντρικοί ο Βαγγέλης Νάστας και ο Βασίλης Πανδής και διαγώνιος ο Δομένικος Μαραγκός.

Στη δεύτερη ομάδα θα αγωνιστούν ακραίοι ο Μάνος Ξενάκης, ο Γιάννης Ρούσσος, ο Ορέστης Καπετανόπουλος και ο Αντώνης Στεφάνου, διαγώνιος ο Κώστας Αγγελίδης, κεντρικοί ο Νίκος Κωστακόπουλος, Γιάννης Παπανικολάου, πασαδόρος ο Δήμος Διονυσόπουλος και λίμπερο ο Ανδρέας Μοσχόπουλος.

Διαιτητής θα είναι ο Στέλιος Παπακοσμάς ο οποίος και αυτός στον Φοίνικα Σύρου πριν σταματήσει την καριέρα του.

Ο Χρήστος Παπαθανασίου εκτός από προπονητής της ομάδας της περιόδου 2007-08 που άνοιξε το δρόμο για την άνοδο στη Volley League είχε ζήσει στιγμές δόξας στη Σύρο το 1990 όταν η Εθνική Εφήβων κατέκτησε για πρώτη φορά το χρυσό μετάλλιο στο Βαλκανικό πρωτάθλημα που έγινε στο νησί και αποτέλεσε τη διοργάνωση σταθμό πάνω στην οποία χτίστηκε η μεγάλη βολεϊκή παράδοση της Σύρου. Επίσης ο Παπαθανασίου είχε αγωνιστεί αρκετές φορές σε τουρνουά μπιτς βόλεϊ που είχαν γίνει στη Σύρο.