Κοπή πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Σύρου

Συμπαράσταση στους «στυλοβάτες» της κοινωνίας μας

  • Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου, 2018 - 06:25

Η ανάγκη υποστήριξης του θεσμού της οικογένειας, που αποτελεί το πιο σημαντικό και θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας μας, επισημάνθηκε στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Πολυτέκνων Σύρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στην Ενοριακή Αίθουσα του Αγίου Σεβαστιανού στην Άνω Σύρο, παρουσία του Καθολικού Επισκόπου Σύρου Σεβ. π. Πέτρου Στεφάνου, του π. Κωνσταντίνου Χαρούλη, του εφημέριου του Αγίου Σεβαστιανού π. Ιωσήφ, του Δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης Γιώργου Μαραγκού και εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Για τη λειτουργία του Συλλόγου, αλλά και τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι πολύτεκνες οικογένειες, λόγω της οικονομικής ύφεσης που βιώνει η χώρα μας, ενημέρωσε τα μέλη του, ο Γραμματέας π. Κωνσταντίνος Κοντός, υπογραμμίζοντας την τεράστια συμβολή της οικογένειας στη διατήρηση του κοινωνικού ιστού. Πρόσθεσε μάλιστα πως, η οικογένεια και δη η πολύτεκνη στηρίζει την πατρίδα και την πίστη, δεσμοί που κινδυνεύουν να χαθούν με τον πιθανό αφανισμό της και τη μετατροπή του τόπου μας σε «ένα πολυπληθές γηροομείο».

Επιπλέον, αναφέρθηκε πως, στην υπογεννητικότητα που χρόνο με το χρόνο κατατρώει τον κορμό της χώρας μας, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τη συνεχή μείωση των γεννήσεων, εν αντιθέσει με την αύξηση των θανάτων. Τέλος, κατέστησε γνωστό πως, το 2017, ο Σύλλογος Πολυτέκνων Σύρου, ο οποίος εκπροσωπεί συνολικά 12 νησιά του νομού, κατέγραψε μόνο τρεις νέες εγγραφές.

Στον χαιρετισμό τους, τόσο ο Καθολικός Επίσκοπος Σύρου Σεβ. Πέτρος Στεφάνου, όσο και ο Δήμαρχος κ. Μαραγκός ευχήθηκαν καλή και ευλογημένη χρονιά στους πολύτεκνους της Σύρου, τους οποίους χαρακτήρισαν ήρωες, καθώς τολμούν σε τέτοιες δύσκολες συνθήκες να φέρουν άλλο ένα παιδί στον κόσμο και να το μεγαλώσουν με θυσίες και κόπο.