Παιδεία

Σύρος: Το κολιμπρί γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική & Εφηβική, Συνεργατική & Δανειστική γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου την Τετάρτη 3 Απριλίου 2024, μια μέρα μετά την επίσημη, 5.30‑8.00μμ, με μια αφιερωματική εκδήλωση.

Η Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου γιορτάζεται κάθε...

ΔΥΠΑ: Αναρτήθηκαν τα οριστικά αποτελέσματα για τη νέα δράση με χρήση τεχνητής νοημοσύνης

Αναρτήθηκαν σήμερα στον ιστότοπο της ΔΥΠΑ οι οριστικοί πίνακες επιτυχόντων, επιλαχόντων και αποκλειομένων της νέας διαδικτυακής δράσης επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο «Προσωποποιημένη Επιμόρφωση με χρήση Τεχνητής Νοημοσύνης».

Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε κατά σειρά προτεραιότητας και...

4o Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης: Σεμινάριο για γονείς και εκπαιδευτικούς "Ασφαλεια-Διαδίκτυο"

Η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κυκλάδων διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το 4ο Πειραματικό Δ.Σ. Ερμούπολης, στο πλαίσιο της υποστήριξης της σχολικής κοινότητας, προσκαλούν στο υβριδικό (διά ζώσης και διαδικτυακό) σεμινάριο με θέμα την αποτελεσματική και ασφαλή...

Υπουργείο Παιδείας: Νέο ποινολόγιο στους μαθητές για τα κινητά τηλέφωνα στα σχολεία

Μία σειρά από νέους, αυστηρούς κανονισμούς για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία δρομολογεί το υπουργείο Παιδείας, ενισχύοντας το υφιστάμενο πλαίσιο. Η κλιμάκωση των ποινών θα φτάνει στην οριστική αποβολή όσων δεν συμμορφώνονται.

Όπως αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, μαθητές οι οποίοι...

Δημιουργείται το "Τεχνολογικό Στέκι" της Σύρου

Μπήκε το "νερό στο αυλάκι", καθώς απέδωσε καρπούς η συνεργασία μεταξύ του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, του Πανεπιστημίου Αιγαίου και του εκπαιδευτικού πληροφορικής, Μανώλη Αργυρού, αναφορικά με το “Τεχνολογικό Στέκι” της πρωτεύουσας των Κυκλάδων.

Ο λόγος για τη δημιουργία ενός χώρου μέσα στον...

ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου: Αξιολόγηση γραπτών δοκιμίων στα μαθηματικά των πανελληνίων

Ημερίδα για την αξιολόγηση των γραπτών δοκιμίων στα Μαθηματικά των Πανελλαδικών Εξετάσεων, θα πραγματοποιήσουν τα εκπαιδευτήρια ΔΕΛΑΣΑΛ Σύρου.

Στην εκδήλωση θα γίνει εισήγηση από τον Ιωάννη Καραγιάννη, σύμβουλο εκπαίδευσης μαθηματικών Ν. Κυκλάδων και 9ης ομάδας σχολείων ΔΔΕ Α' Αθήνας,...

Συγγράμματα: Πότε πρέπει να κάνουν τις αιτήσεις οι φοιτητές – Η διαδικασία

Τις δηλώσεις τους για τα διδακτικά συγγράμματα πρέπει να κάνουν οι φοιτητές των πανεπιστημίων, οι οποίες αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2023-2024.

 

Η προθεσμία για τις δηλώσεις ξεκίνησε και θα...

Πανεπιστήμια: Είκοσι σχολές χωρίς φοιτητές

Περί τα 20 τμήματα ελληνικών πανεπιστημίων έχουν ελάχιστο, ακόμη και μονοψήφιο, αριθμό εισακτέων ετησίως τα τελευταία χρόνια. Ο βασικός λόγος είναι η χαμηλή ζήτησή τους από τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων. Και τα εν λόγω 20 τμήματα είναι η ακραία περίπτωση. Χαρακτηριστικά, το 2023...

Η «Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη»

Μία διαδραστική δράση με κεντρικό στόχο την ανθρώπινη επαφή, θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο στην Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο.

Πρόκειται για την "Ανθρώπινη Βιβλιοθήκη", όπου τον πρωταγωνιστικό ρόλο της διήγησης αναλαμβάνει ο άνθρωπος "βιβλίο".

Για τη δράση που...

Ίδρυση Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου

Η επιμονή, η υπομονή και η ενότητα των γονέων του 5ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου έκαναν θαύματα και επιτέλους ιδρύθηκε και με τη …βούλα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 5ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης Σύρου!

Τη Δευτέρα 11 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκλογές του Συλλόγου για την...

Δυνατό "χαρτί" ο τομέας των ναυτιλιακών επαγγελμάτων

Το Δημόσιο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σύρου ιδρύθηκε και λειτουργεί από το σχολικό έτος 2008-2009, αναπληρώνοντας το κενό που δημιούργησε η αναστολή της λειτουργίας της Ιδιωτικής (του Δήμου Ερμούπολης) Νυχτερινής Σχολής Μηχανικών Σύρου, της οποίας αποτελεί φυσική συνέχεια.

Κατά τη διάρκεια της...

Πανεπιστήμιο Αιγαίου: Δημιουργούνται τρία νέα τμήματα

Η κτιριακή αναβάθμιση και η εξασφάλιση φοιτητικής μέριμνας, αποτελεί τη βασική προτεραιότητα της αναμενόμενης αναβάθμισης του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η δημιουργία τριών νέων Τμημάτων, μεταξύ των στόχων του πανεπιστημίου, που συμπληρώνει φέτος 40 χρόνια ζωής.

«Το επόμενο πανεπιστήμιο, στο...

Εκπαίδευση: Έρχονται 10 μεγάλες αλλαγές στα σχολεία

Μεγάλες αλλαγές στα σχολεία προαναγγέλλει το Yπουργείο Παιδείας οι οποίες θα αφορούν την καθημερινότητα της σχολικής ζωής αλλά και των μαθητών και εκπαιδευτικών.

Σύντομα το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει αλλαγές όσον αφορά στις απουσίες των μαθητών, τις αποβολές το σχολικό κανονισμό,...

Μία Σχολή με πολύχρονη προσφορά στον νοσηλευτικό κλάδο

Από το 2009 το Ινστιτούτο Επαγγελματικής Κατάρτισης του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου παρέχει, μέσω της λειτουργίας της, μία υψηλού επιπέδου εκπαιδευτική κατάρτιση σε δεκάδες αποφοίτους στον τομέα της υγείας

Μετά από πολλές παλινωδίες, αλλά και επικίνδυνες καταστάσεις που βίωσε, το μέλλον της...

Πιερρακάκης: “Θα επανέλθει η πενθήμερη αποβολή για περιστατικά bullying στα σχολεία”

Το μήνυμα πως η εποχή της ανομίας χωρίς συνέπειες στα πανεπιστήμια έχει τελειώσει και πως η πολιτεία και η αστυνομία θα επεμβαίνουν όπου και όποτε χρειαστεί, έστειλε ο υπουργός Παιδείας Κυριάκος Πιερρακάκης.

Επιπλέον προανήγγειλε πως θα επιστρέψει η πενθήμερη αποβολή ως συνέπεια για...

Οι νέοι στόχοι της Ένωσης Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης

Έχοντας ως κοινό γνώμονα την εκπαίδευση και την αντιμετώπιση, αλλά και επίλυση σημαντικών προβλημάτων, συνεχίζει με ανανεωμένο Διοικητικό Συμβούλιο, η Ένωση Γονέων του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης.

Για τα θέματα που μπαίνουν σε γραμμή πρώτης προτεραιότητας για την επόμενη διετία 2024-2026,...

Το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου Ερμούπολης

Μετά από πρόσκληση του πλειοψηφήσαντος κατά τις εκλογές της 6ης Μαρτίου 2024 συμβούλου, κ.Χάρη Ζεπάτου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 συνεδρίασε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Γονέων Δήμου Σύρου –Ερμούπολης, με αποκλειστικό θέμα την συγκρότησή του σε σώμα, σύμφωνα με το Καταστατικό....

Το ΕΠΑΛ Σύρου συμμετέχει σε project σχεδιασμού ξύλινων κατασκευών

Η κοινωνικοποίηση και εξωστρέφεια των μαθητών βρίσκεται στο επίκεντρο του ΕΠΑΛ Σύρου, το οποίο συνεχίζει να στηρίζει δράσεις, μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων, αλλά και συνεργασιών. Στο πλαίσιο αυτό, συνεργάζεται αυτό το διάστημα με την ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ ''Καβίλια'', ενώ ταυτόχρονα συνεχίζει το τρίτο στάδιο...

70 μαθητές της Σύρου στον 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό STEM και εκπαιδευτικής ρομποτικής

Με τη συμμετοχή 70 μαθητών από δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία της Σύρου, ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, ο περιφερειακός διαγωνισμός Νοτίου Αιγαίου, του πανελλήνιου διαγωνισμού STEM της WRO Hellas.

Ο διαγωνισμός φιλοξενήθηκε για τρίτη χρονιά στις εγκαταστάσεις των εκπαιδευτηρίων...

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής

Τα παιδιά του Νηπιαγωγείου Ποσειδωνίας με τις δασκάλες τους, Ευγενία Φοράδη και Βασιλική Παπατσίμπα συμμετείχαν για τρίτη συνεχή χρονιά στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής - WROHellas 2024 με θέμα "Μεσόγειος θάλασσα- πηγή ζωής και πολιτισμού".
Η ομάδα του Νηπιαγωγείου...

Σελίδες