Πολιτισμός

Γνωριμία με τη Σύρο, μιας παλιάς φίλης

Πριν λίγα χρόνια υποδέχτηκα ξαφνικά και χωρίς προειδοποίηση, ένα άγνωστο αυτοκίνητο που σταμάτησε έξω από την πόρτα μου. Μια κυρία της ηλικίας μου, με χαμόγελο με πλησίασε και με ρώτησε αν θα ήθελα να της προσφέρω έναν καφέ. Είδε την απορία μου, (αν και η φωνή της κάτι μου έλεγε) και φυσικά μου...

Ξεκίνησαν οι εγγραφές στη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας

Ξεκίνησε ο νέος κύκλος εγγραφών στη Φιλαρμονική του Δήμου Θήρας.

Δικαίωμα εγγραφής έχουν τα παιδιά ηλικίας από οκτώ ετών και άνω, αλλά και οι ενήλικες, ενώ δεν υπάρχει καμία απαίτηση μουσικών γνώσεων ή οργάνου προκειμένου να δηλώσετε συμμετοχή.

Στη Φιλαρμονική διδάσκονται πνευστά...

Με στόχο τη διάσωση της ξερολιθιάς στη Μύκονο

Κάτι διαφορετικό ετοιμάζεται στη Μύκονο και το Τμήμα Πολιτισμού του Δήμου, προσκαλεί άπαντες στο Πιλοτικό Σχολείο Ξερολιθιάς, που αποτελεί μία δράση του προγράμματος «Εξιστορώντας και Καταγράφοντας την Τέχνη της Ξερολιθιάς» της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Περιβάλλοντος Παιδείας και...

Η θεατρική ομάδα "Μπαστιάς" παρουσιάζει το έργο "Κλεοπάτρα Εσμεράλντα: Ο απόλυτος έρωτας, απόλυτη μοίρα"

Η θεατρική ομάδα "Μπαστιάς" του Πολιτιστικού Κέντρου Δημοσίων Υπαλλήλων Σύρου, παρουσιάζει στο θέατρο Απόλλων το έργο του Ανδρέα Τζίνη "Κλεοπάτρα Εσμεράλντα: Ο απόλυτος έρωτας, απόλυτη μοίρα".

Οι παραστάσεις που θα προβάλλονται στις 9 το βράδυ, θα αρχίσουν την Πέμπτη 24 και θα...

Σύρος: Στο Ελσίνκι οι μουσικοποιητικές ομάδες Καβάφης - Γκάτσος και η Νεανική Χορωδία

Οι μουσικοποιητικές Ομάδες Γκάτσος και Καβάφης του Πολιτιστικού Συλλόγου Άνω Σύρου και η Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων πλημμύρισαν με Ελλάδα, με υπέροχα τραγούδια, ποιήματα και μουσικές το Μusic Hall της Ακαδημίας Sibelious του Ελσίνκι.

Για άλλη μια φορά έκαναν υπερήφανη τη...

Ορχήστρα των Κυκλάδων: Το παραδοσιακό τραγούδι "Μαργούδι" έγινε remix

  • Παρασκευή, 12 Απριλίου, 2024 - 08:35
  • 0 Σχόλια

Το παραδοσιακό ελληνικό τραγούδι «Το Μαργούδι» που κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2023 από τη Νεανική Χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων, έγινε remix από τον F/THEME και κυκλοφορεί σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μέσω του #Meditelectro:

...

Σύρος: Παρουσίαση του βιβλίου “Στοιχειωμένος Παράδεισος”

Οι εκδόσεις ΑΝΙΜΑ και το βιβλιοπωλειο “Βιβλιοπόντικας” σας προσκαλούν στην παρουσίαση του αστυνομικού μυθιστορήματος “Στοιχειωμένος Παράδεισος” των Μαρίας Μαυράκη και Ειρήνης Μπάιλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι συγγραφείς ενώ αποσπάσματα θα διαβάσει η Αγγελική Πρίντεζη (διαχειρίστρια του...

Κυκλαδικός Πολιτισμός

Είναι αλήθεια ότι ο κυκλαδικός κόσμος έχει μια μεγάλη αξία πολλών χρόνων και το σπουδαίο γεγονός είναι ότι όλα αυτά τα σπουδαία στοιχεία του έμειναν αναλλοίωτα... εδώ και σχεδόν επτά χιλιάδες χρόνια. Ο φυσικός τόπος της μελέτης των αρχαιολόγων είναι πολύ ωραίο σύμπλεγμα νησιών στο Αιγαίο Πέλαγος...

Ημέρα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου από Γυμνάσια της Σαντορίνης

 

Υπό την αιγίδα του Δήμου Θήρας και του Γαλλικού Ινστιτούτου, το Γυμνάσιο Θήρας και το Γυμνάσιο Εμπορείου συνδιοργανώνουν την ημέρα γαλλόφωνου κινηματογράφου, την Κυριακή, 14/4/2024.

Ταινίες για παιδιά, εφήβους και ενήλικες θα προβάλλονται στο Μπελλώνειο...

Δέκα χρόνια δράσεων για το πρωτότυπο Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας στην Σαντορίνης

Δέκα χρόνια παρουσίας στην πολιτιστική ζωή της Σαντορίνης συμπληρώνει φέτος το Βιομηχανικό Μουσείο Τομάτας “Δ. Νομικός”. Μέσα σ’ αυτή τη δεκαετία, το μουσείο αφηγήθηκε την εξέλιξη της τομάτας, από τη γη μέχρι το πιάτο, εκπαιδεύοντας, ενημερώνοντας και εμπνέοντας χιλιάδες επισκέπτες από όλο τον...

"Συνυφάνσεις" από την Hermoupolis Heritage

Άλλη μια επιτυχημένη εκδήλωση του προγράμματος «Συνυφάνσεις» διοργάνωσε η Hermoupolis Heritage γιορτάζοντας την ιστορική επέτειο της 25ης Μαρτίου. Η χορευτική βραδιά είχε τον τίτλο «Χρόνια Πολλά, Ελλάδα», και πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 23 Μαρτίου 2024, στο Μουσείο Κλωστοϋφαντουργίας Ερμούπολης...

Αποχαιρετισμός στην αρχαιολόγο Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Θλίψη στις Κυκλάδες προκάλεσε η είδηση του θανάτου της Επίτιμης Αρχαιολόγου, Φωτεινής Ζαφειροπούλου, η οποία άφησε ως παρακαταθήκη για τον σύγχρονο ελληνικό κόσμο το έργο της στην πολιτιστική κληρονομιά του νομού.
Αξίζει να σημειωθεί πως από το 1960 ως το 1995 υπηρέτησε στην Αρχαιολογική...

Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου: Προβολή του ντοκιμαντέρ "Τέλος Χρόνου"

Σε συνεργασία με την ΑΝΕΜΟΝ Productions, η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου, θα πραγματοποιήσει προβολή του βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Τέλος Χρόνου".

Η προβολή θα διεξαχθεί σήμερα στις 7 και μισή το βράδυ, στο παλαιό Εργοστάσιο Κορνηλάκη-Γυάλινο Κτίριο

Η υπόθεση...

Διήμερες εκδηλώσεις παρουσίασης της λαογραφικής παράδοσης

Ένα διήμερο αφιερωμένο στην λαογραφική ιστορία της Κέας, θα πραγματοποιηθεί στις 13 και 14 Απριλίου στο νησί.

Πρόκειται για την παρουσίαση των αποτελεσμάτων δύο προγραμμάτων που "έτρεξαν" το Cycladic Identity και η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου και που είχαν ως θέμα την καταγραφή της...

Στο "κατώφλι" της δεύτερης δεκαετίας

Με τίτλο “Expanding identities”, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί, παρουσιάζει το 11ο Φεστιβάλ του, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως και τις 21 Ιουλίου, στη Σύρο.

Πρόκειται για ένα Διεθνές Φεστιβάλ που φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο και το οποίο τελείται...

"Bologna 1969-1974. Ήμουν κι εγώ εκεί"

Την πρώτη συγγραφική του δουλειά με τίτλο "Bologna 1969-1974. Ήμουν κι εγώ εκεί - Αντιδικτατορικές σελίδες", παρουσιάζει σήμερα στη Σύρο, ο πρώην βουλευτής Κυκλάδων, Νίκος Συρμαλένιος.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που παρουσιάζει τη ζωή χιλιάδων Ελλήνων φοιτητών την περίοδο 1969-1974 στην...

Έφυγε από τη ζωή η σπουδαία αρχαιολόγος Φωτεινή Ζαφειροπούλου

Έφυγε από τη ζωή η επίτιμη Έφορος Αρχαιοτήτων Φωτεινή Ζαφειροπούλου, σπουδαία αρχαιολόγος και ξεχωριστή προσωπικότητα, με ανεκτίμητη προσφορά στην επιστήμη της Αρχαιολογίας και, κυρίως, στην πολιτιστική κληρονομιά των Κυκλάδων.

“Αποχαιρετούμε «μια ξεχωριστή προσωπικότητα, με τεράστιο...

Μύθοι συνδέονται με την πραγματικότητα και «ζωντανεύουν» στο ΑΜΘ για παιδιά και οικογένειες

Ποιος ήταν ο θεός Διόνυσος, τι αντιπροσωπεύει, πώς συνδέεται με τη σημερινή εποχή και πού τον συναντάμε; Οι απαντήσεις στα παραπάνω ερωτήματα θα δοθούν μέσω αφήγησης, ενώ στο άκουσμά τους, μικροί και μεγάλοι θεατές θα δημιουργούν εικόνες. 

Πρόκειται για τα εγκαίνια της δράσης «Αρχαίοι...

Παράσταση του Κέντρου Χορού Ακροποδητί στο θέατρο Απόλλων

Μία διαφορετική παράσταση χορού, θα παρουσιάσει στο θέατρο Απόλλων, το Κέντρο Χορού και Παραστατικών Τεχνών Ακροποδητί.

Πρόκειται για μία διήμερη ουσιαστικά οντισιόν, παρουσία της Τζούλιας Φέρετ, διευθύντριας του θεάτρου του Μπρόντγουεϊ της Νέας Υόρκης.

Παράσταση των...

Σαντορίνη: Ημερίδα με θέμα φυσικές καταστροφές από τη Λαϊκή Συσπείρωση

Η Λαϊκή Συσπείρωση Θήρας θα πραγματοποιήσει το Σάββατο 7 Απρίλη και ώρα 11.00 στο Cine Villagio στο Καμάρι, εκδήλωση – ημερίδα με θέμα: «Φυσικές καταστροφές & Πολιτική Προστασία το 2024 - Η προετοιμασία της Σαντορίνης...

Σελίδες