Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου

Έξω βροχή, μέσα «Καθαρά» διασκέδαση

  • Δευτέρα, 14 Μαρτίου, 2016 - 16:46
  • /   Eνημέρωση: 14 Μαρ. 2016 - 17:54

Με μουσική, χορό και παραδοσιακά σαρακοστιανά εδέσματα γιόρτασαν τα Κούλουμα οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι του Γαλησσά, της Ποσειδωνίας, της Βάρης, του Μάννα και της Ανάστασης, οι οποίοι σε συνεργασία με τα τοπικά συμβούλια των κοινοτήτων προσκάλεσαν τα μέλη και τους φίλους τους να περάσουν παρέα μία ξεχωριστή Καθαρά Δευτέρα.

Παρά το γεγονός ότι ο καιρός συνέχισε το χθεσινοβραδινό «σαμποτάζ» του, ο κόσμος της Σύρου δεν έχασε ούτε το κέφι, ούτε την όρεξή του, αντίθετα τρύπωσε στα στέκια των Συλλόγων, και διασκέδασε απολαμβάνοντας νηστήσιμα καλούδια και ζωντανά τραγούδια.

Για μία ακόμη φορά Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Κοινότητες ένωσαν τις δυνάμεις τους, διατηρώντας τα ήθη και τα έθιμα των περιοχών τους, αλλά και στρώνοντας το χαλί για ομαδικές προσπάθειες που έχουν σκοπό να φέρουν κοντά μικρούς και μεγάλους και μεταλαμπαδεύοντας τα ήθη και τα έθιμα στις νεότερες γενιές. 

Σημειώνεται πως μία γεύση από τα Συριανά Κούλουμα πήραν και τα μέλη των χορευτικών ομάδων του Πειραιά, που συμμετείχαν στην παραδοσιακή εκδήλωση του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και του Ομίλου της Unesco Πειραιώς και Νήσων.

Αναλυτικότερα στην έντυπη έκδοση της "Κοινής Γνώμης".