Εδώ μιλάμε για αθλητισμό

Εικόνα Σταύρος Μαυράκης

Θα ξεκινήσω με έναν μικρό αστερίσκο γιατί πιστεύω πως πρέπει πραγματικά να ασχολούμαστε με την ουσία. Άλλωστε οι «κατινές» είναι για άλλους και δεν είναι πραγματικά του επιπέδου μου. Δεν μου αρέσει να ασχολούμαι πέρα από το αθλητικό κομμάτι και το έχω αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια. Δεν ήρθα στο χώρο χθες και ούτε σκοπεύω να φύγω σύντομα. Είμαι σε ηλικία που αργώ να πάρω ακόμη… σύνταξη.

Λοιπόν δεν θα αναφερθώ σε όλα όσα προηγήθηκαν του Σαββατοκύριακού γιατί δεν θέλω να κάψω και όσους δεν φταίνε. Πιστεύω πως όλοι πρέπει να ασχολούμαστε με την ουσία των πραγμάτων, με το αγωνιστικό κομμάτι κι όχι με όλα όσα άλλοι θέλουν να ασχοληθούν. Ίσως δεν έχουν άλλου τρόπους για να τραβήξουν την προσοχή του κόσμου πάνω τους.

Αν κάποιοι έχουν μάθει να… δίνουν ας πάνε στην εποχή του συμπαθή ηθοποιού… Αρτέμη Μάτσα.

Πάμε τώρα να δούμε αυτά που πραγματικά ενδιαφέρουν τους περισσότερους, γιατί τα παραπάνω είναι για λίγους ή για έναν.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε υπήρχαν σημαντικά παιχνίδια που νομίζω κατά τη γνώμη που έκριναν και κρίνουν πολλά.

Αρχικά ο Φοίνικας αν και αγωνίσθηκε την προηγούμενη Τετάρτη με τα αποτελέσματα που ήρθαν την τελευταία αγωνιστική εξασφάλισε την τρίτη θέση της κανονικής περιόδου και ήδη θα πρέπει να προετοιμάζεται για τις… μάχες με την Κηφισιά. Η ομάδα της Αθήνας μετρά 3-0 φέτος με αντίπαλο τους Συριανούς και ο κ. Νίκολιτς με τους παίκτες του θέλουν να αντιστρέψουν το αρνητικό αυτό σερί. Η Κηφισιά είναι η ομάδα που ίσως αγωνιστικά να μην ταιριάζει στον Φοίνικα, αφού είναι η καλύτερη στο θέμα της υποδοχής, σε αντίθεση με το «πειρατικό» που το… όπλο του είναι τα σέρβις. Θα πρέπει να υπάρξει μια διαφορετική προσέγγιση στην αντιμετώπιση της Κηφισιάς ώστε ο Φοίνικας να καταφέρει να σπάσει αρχικά την έδρα της Αθηναϊκής ομάδας και στη συνέχεια να μπορέσει να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον τελικό του πρωταθλήματος. Βέβαια μόνο που μιλάμε σε τέτοιο επίπεδο θα πρέπει να γίνει αντιληπτό από όλους πως η χρονιά για τους Συριανούς είναι επιτυχημένη, αφού ο Φοίνικας έχει καταφέρει να καθιερωθεί μέσα στους μεγάλους του Ελληνικού Βόλεϊ.

Η μία θέση στην Ευρώπη είναι εξασφαλισμένη και πλέον το «Πειρατικό» θα πρέπει να πάει στα παιχνίδια αυτά χωρίς άγχος. Εντάξει η προσδοκία για έναν τίτλο είναι μεγάλη, όμως παιδιά για σκεφτείτε ότι ο Φοίνικας και η Σύρος γενικότερα προσπαθούν να κοντράρουν ονόματα όπως ο Ολυμπιακός ή ο ΠΑΟΚ. Εδώ μιλάμε για ομάδας με πολλαπλάσιους φιλάθλους, με μπάτζετ που δεν υπάρχουν στις σκέψεις των ανθρώπων της Σύρου, αλλά και με αρκετή δύναμη εντός και εκτός γηπέδου.

Στο ποδόσφαιρο τώρα, ο Πανθηραϊκός πέρασε από τη Σύρο αφού τα μεγάλα του αστέρια έκαναν τη διαφορά στο ματς με τον Α.Ο. Σύρου και το 0-3 μπορεί να είναι βαρύ σκορ, όμως έδειξε την πραγματική διάσταση μεταξύ των δύο συγκροτημάτων. Από τη μία έπαιζε μία ομάδα η οποία έχει όλους κι όλους 5-6 παίκτες και από την άλλη υπήρχε ένα ρόστερ 15-16 αθλητών, που όποιες κι αν έπαιζε δεν θα έβλεπες διαφορά. Δεν μιλάμε βέβαια για τον Μπρέσκα ή τον Βέρμπη που πραγματικά δίνουν μία διαφορετική άποψη των πραγμάτων και αποδεικνύει πως όλα είναι πιθανά κι αν ο χέρι μπει πραγματικά στην τσέπη μπορεί να έρθει ο οποιοσδήποτε ποδοσφαιριστής. Όποιες είχε την ψευδαίσθηση ότι η Συριανή ομάδα μπορούσε να πάρει κάτι από την φετινή χρονιά μετά το 0-3, επέστρεψε στην πραγματικότητα.

Διαβάστε ακόμα