Υγεία

Καρκίνος Προστάτη: Ο ευχάριστος τρόπος που μειώνει κατά 35% τις πιθανότητες νόσου

Η αύξηση της ετήσιας καρδιοαναπνευστικής ικανότητας κατά 3% ή περισσότερο συνδέεται με 35% χαμηλότερο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του προστάτη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε διαδικτυακά στο British Journal of Sports Medicine.

Όπως σημειώνουν οι ερευνητές, υπάρχουν σχετικά λίγοι...

Σύρος: Το πρόγραμμα των δωρεάν rapid test για την επόμενη εβδομάδα

Σε συνέχεια της συνεργασίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με τον ΕΟΔΥ, θα πραγματοποιούνται δωρεάν τεστ ταχείας διάγνωσης Covid-19 (rapid tests), σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

• Δευτέρα 22.04.2024- Αθλητικό Κέντρο Δημήτριος Βικέλας 08:30-15:30  

• Τρίτη 23.04.2024 – Αθλητικό...

Απογευματινά χειρουργεία: Νοσοκομειακοί γιατροί και 30 ιατρικοί σύλλογοι προσφεύγουν στο ΣτΕ

Η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) κατέθεσε στο ΣτΕ προσφυγή κατά του Ελληνικού Δημοσίου και της κοινής υπουργικής απόφασης (ΚΥΑ) για τα απογευματινά χειρουργεία.

Την αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ για τα απογευματινά χειρουργεία υπογράφουν 30 Ιατρικοί Σύλλογοι, μέσω του...

Κορυφαίοι επιστήμονες στην Ελλάδα για τη μάχη με τον παιδικό καρκίνο

Καταξιωμένοι παιδίατροι αιματολόγοι-ογκολόγοι από όλο τον κόσμο θα ενώσουν τις φωνές και τις δυνάμεις τους στέλνοντας ένα δυνατό μήνυμα κατά του καρκίνου της παιδικής και εφηβικής ηλικίας στο Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Χτίζοντας Γέφυρες στην Παιδιατρική Αιματολογία-Ογκολογία», που...

Εποχικές λοιμώξεις: Πρόληψη και αντιμετώπιση

Την άνοιξη, λόγω απότομων αλλαγών στις καιρικές συνθήκες, παρατηρούμε αύξηση των λοιμώξεων, όπως του κοινού κρυολογήματος και άλλων ιογενών ή βακτηριακών λοιμώξεων, οι οποίες μπορεί να επηρεάσουν σε μικρό βαθμό την καθημερινότητα των ατόμων που νοσούν.

«Ωστόσο, υπάρχουν περιπτώσεις όπου...

Διοικητές Νοσοκομείων: Μετά τα μέτρια γραπτά έρχεται η προφορική συνέντευξη

Στα επόμενα στάδια περνά η διαδικασία επιλογής των διοικητών και των αναπληρωτών διοικητών Νοσοκομείων και Υγειονομικών Περιφερειών, μετά τη γραπτή δοκιμασία που δυσκόλεψε την πλειοψηφία των υποψηφίων, με αποτέλεσμα να μην αποδώσουν.

Πριν από λίγα 24ωρα ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των...

Αποδιάρθρωση του ΕΣΥ «βλέπει» με το νέο νομοσχέδιο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Για «σοβαρές στρεβλώσεις των θέσεων του κάνει λόγο ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος σχετικά με το νοσμοσχέδιο του υπουργείου Υγείας που ψηφίστηκε την Παρασκευή (12/4) στη Βουλή, εκτιμώντας ότι η δυνατότητα σε γιατρούς του ΕΣΥ να ασκούν ιδιωτικό έργο θα αποδιαρθρώσει τα δημόσια νοσοκομεία και τα...

Νέο ΕΣΥ: Γιατροί του Δημοσίου με ιδιωτικά ιατρεία και ιδιώτες σε Δημόσια Νοσοκομεία

Το ιδιωτικό έργο των γιατρών του ΕΣΥ αποτελεί πλέον νομοθετική πραγματικότητα, ενώ θέμα χρόνου είναι να ψηφιστεί και το ιατρικό έργο ιδιωτών εντός του συστήματος δημόσιας υγείας.

Ο νόμος που ψηφίστηκε την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή επιφέρει τη μεγαλύτερη αλλαγή για το ΕΣΥ από συστάσεως...

Βουλή: Σήμερα η ψήφιση του νομοσχεδίου του Υπ. Υγείας

Συνεχίζεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θανάσης Πλεύρης ...

Γρίπη των πτηνών: Εξαπλώνεται σε ΗΠΑ και Ευρώπη – Πόσο κινδυνεύουμε με νέα πανδημία

Την εξάπλωση της γρίπης των πτηνών στα θηλαστικά παρακολουθούν οι επιστήμονες ανά τον κόσμο διατηρώντας στάση αναμονής για τυχόν ευρεία μετάδοση στον άνθρωπο. Ο κίνδυνος ανθρώπινων κρουσμάτων από τη γρίπη των πτηνών – λοίμωξης με δυναμική πανδημίας, σύμφωνα με τους ειδικούς – εκτιμάται ακόμη ως...

Τι αλλάζει για τους γιατρούς του ΕΣΥ με το νομοσχέδιο του υπ. Υγείας - Πώς θα μπορούν να έχουν και ιδιωτικά ιατρεία

Την κατ' εξαίρεση δυνατότητα των γιατρών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) να ασκούν ιδιωτικό έργο στον τομέα της ιατρικής προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας στο οποίο εισάγεται, επίσης, η επέκταση των εμβολιασμών - και του εμβολίου κατά του κορωνοϊού - στα φαρμακεία με αποζημίωση 5...

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη δημόσια υγεία

Στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση εισάγεται σήμερα, Πέμπτη 11 Απριλίου, το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας με τίτλο «Δράσεις δημόσιας υγείας – Ρυθμίσεις για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας».

Αντικείμενο του προτεινόμενου νομοσχεδίου είναι η ρύθμιση επειγόντων...

Πυρετός: Έξι απλοί τρόποι να τον ρίξουμε πριν καταφύγουμε σε αντιπυρετικά

Παρότι ο πυρετός αποτελεί ένα δυσάρεστο σύμπτωμα που προκαλεί εξάντληση, αποτελεί και έναν σημαντικό μηχανισμό άμυνας του σώματος για την καταπολέμηση των παθογόνων εισβολέων όπως οι ιοί και τα βακτήρια. Ο πυρετός συμβάλλει στην ενεργοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης του σώματός και δημιουργεί...

Σύρος: Μήνυμα της διοίκησης του νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

Μήνυμα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, εξέδωσαν ο Διοικητής και το διοικητικό συμβούλιο του νοσοκομείου Σύρου.

Στο μήνυμά τους δηλώνουν τις ευχαριστίες τους προς τους εργαζόμενους της υγειονομικής μονάδας, για τον αγώνα που δίνουν για την προάσπιση της υγείας.

Το...

Φαρμακεία: Νέο «καμπανάκι» για σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων

Παρά το γεγονός πως ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προχώρησε την προηγούμενη Πέμπτη (4/4/24) σε άρση της απαγόρευσης των εξαγωγών σε 119 σκευάσματα, γεγονός που αποτελεί δείκτη ομαλοποίησης της αγοράς από τις ελλείψεις φαρμάκων, οι φαρμακοποιοί επιμένουν πως δεκάδες σκευάσματα λείπουν από...

ΚΕΠΑ: Αυξάνονται κατά 50% οι αμοιβές των γιατρών

Κατά 50% αυξάνονται οι αμοιβές των γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ) καθώς και των γραμματέων, σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπέγραψαν σήμερα η υπουργός εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υφυπουργός Πάνος Τσακλόγλου.

Είναι η πρώτη φορά που δίνεται αύξηση στις αμοιβές των γιατρών,...

Σύλλογος καρκινοπαθών και φίλων στήριξης Μυκόνου: Δωρεάν προληπτική εξέταση για προ συμπτωματικό έλεγχο του προστάτη

O Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Στήριξης Μυκόνου, πραγματοποίησαν δωρεάν προληπτική εξέταση για προ συμπτωματικό έλεγχο του προστάτη και ομιλία ενημέρωσης για το ίδιο θέμα. 

Περίπου 50 άνδρες, κάτοικοι του νησιού ανταποκρίθηκαν στη δράση και έκαναν τον προληπτικό έλεγχο.

Την...

Το πασίγνωστο φάρμακο που μειώνει το λίπος στο ήπαρ

Πολλά υποσχόμενα είναι τα ευρήματα νέας μελέτης που δημοσιεύεται στο JAMA και υποστηρίζει ότι ένα συγκεκριμένο, ευρείας χρήσης φάρμακο θα μπορούσε να συμβάλλει σημαντικά στην αντιμετώπιση της αυξημένης συσσώρευσης λίπους στο ήπαρ.

Ο λόγος για την ασπιρίνη που, σύμφωνα με την ερευνητική...

Self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουμε

Το self test για τον καρκίνο του παχέος εντέρου που μπορεί να κάνει ο πολίτης μόνος του στο σπίτι, παρακάμπτοντας τη δύσκολη ή ακόμη και απωθητική διαγνωστική τεχνική της κολονοσκόπησης, εντάσσεται στα νέα τεστ αυτοδιάγνωσης που κυκλοφορούν στα φαρμακεία για τον έλεγχο μιας σειράς ασθενειών και...

Σύρος: Ημερίδα «Υγεία για τον Εγκέφαλο Πρόληψη & Θεραπεία Εγκεφαλικού»

Hμερίδα με θέμα «Υγεία για τον Εγκέφαλο Πρόληψη & Θεραπεία Εγκεφαλικού» συνδιοργανώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Κυκλάδων με τον όμιλο Ευρωκλινικής και τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, στην Σύρο την Τετάρτη 10/04/2024 17:00.

Επισυνάπτεται η αφίσα της εκδήλωσης με το πρόγραμμα:

Σελίδες