Τεστ μαθηματικού προφίλ & δυσαριθμησίας στα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ

  • Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου, 2022 - 06:17

Τα Εκπαιδευτήρια Δελασάλ Σύρου ενημερώνουν τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές της Σύρου ότι στις εγκαταστάσεις τους, διενεργείται πλέον το Math Pro-S test (Τεστ Μαθηματικού Προφίλ & Δυσαριθμησίας) από πιστοποιημένο χορηγητή, το οποίο είναι ένα σταθμισμένο εργαλείο αξιολόγησης μαθηματικών δεξιοτήτων και στοχεύει στη σκιαγράφηση των βασικών στοιχείων του μαθηματικού προφίλ των μαθητών καθώς και στον εντοπισμό των μαθητών που δυσκολεύονται στα μαθηματικά ή που ενδέχεται να αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες στο συγκεκριμένο μάθημα (δυσαριθμησία).

Χρησιμεύει στη συνοπτική καταγραφή των δυνατών και αδύναμων σημείων των μαθητών μιας τάξης στα Μαθηματικά παρέχοντας τη μικρογραφία του ατομικού μαθηματικού τους προφίλ,

στον έγκαιρο, έγκυρο και αξιόπιστο εντοπισμό των μαθητών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στα Μαθηματικά και χρήζουν περαιτέρω αξιολόγηση και στη διαφοροποίηση του εκπαιδευτικού προγράμματος των Μαθηματικών ώστε να ανταποκριθεί στις ανάγκες όλων των μαθητών, είτε με σοβαρές  ή ήπιες δυσκολίες είτε με εξαιρετικά υψηλές μαθηματικές δεξιότητες.

Αφορά μαθητές από Α’ Δημοτικού έως Α’ Γυμνασίου και η χορήγηση λαμβάνει χώρα αποκλειστικά μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας του MathPro-S Test στην οποία έχουν πρόσβαση μόνο οι πιστοποιημένοι χορηγητές. Βασικά πλεονεκτήματα του εργαλείου είναι η μικρή διάρκεια (ολοκληρώνεται περίπου σε 15 λεπτά, κατά μέσο όρο), το γεγονός ότι το παιδί δε χρειάζεται να γράψει ή να πει κάτι διότι οι απαντήσεις καταγράφονται κωδικοποιημένα σε ηλεκτρονική βάση δεδομένων και επεξεργάζονται με τέτοιο τρόπο που διασφαλίζει την απόρρητη φύση τους και το ότι οι οδηγίες κάθε δραστηριότητας είναι σαφείς και μπορούν να επαναληφθούν όσες φορές ζητηθούν από το χρήστη.

Το MathPro-S Test αποτελείται από 4 υποκλίμακες για την Α’ Δημοτικού και 5 υποκλίμακες για τις τάξεις Β’ – ΣΤ’ οι οποίες αξιολογούν διαφορετικές μεταξύ τους μαθηματικές δεξιότητες. Κάθε υποκλίμακα περιέχει 8 δραστηριότητες, οι οποίες έχουν επιλεγεί με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι περισσότερο ευαίσθητες στην αξιολόγηση μαθητών με χαμηλή ή μέση ικανότητα.

Με την ολοκλήρωση της δοκιμασίας, εξάγεται η έκθεση αναφοράς των αποτελεσμάτων η οποία περιλαμβάνει την περιγραφή των υποκλιμάκων και τον τρόπο βαθμολόγησης τους, τη βαθμολογία του εξεταζόμενου ανά υποκλίμακα μέσω εύκολα αναγνώσιμου διαβαθμισμένου σε εκατοστιαίες τιμές ραβδογράμματος, συνοπτικούς πίνακες επίδοσης, καθώς και ανάλυση των λαθών του εξεταζόμενου.

Το τεστ απευθύνεται σε όλους τους μαθητές της Σύρου (ανεξαρτήτως σχολείου) και διενεργείται κατά τις απογευματινές ώρες από τη Μαθηματικό, Ευγενία Γούλα (πιστοποιημένη στη Σύρο), κατόπιν ραντεβού το οποίο κλείνεται μέσω της Γραμματείας των εκπαιδευτηρίων.