Τα κεράσματα του Αιγαίου στο Λονδίνο

Στο επίκεντρο του Βρετανικού ενδιαφέροντος

Ένα εικονικό ταξίδι στα 48 νησιά του Νοτίου Αιγαίου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν στο City του Λονδίνου περισσότεροι από 50 Βρετανοί Tour operators, αλλά και δημοσιογράφοι από τα σημαντικότερα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, οι οποίοι ήρθαν σε επαφή με τον νησιωτικό πλούτο της Ελλάδας.

Εξοικείωση με τον ελληνικό πλούτο

Στο πλαίσιο της πρωτότυπης εκδήλωσης προβολής του τουριστικού προϊόντος, αλλά και της ιδιαίτερης γαστρονομίας των ελληνικών νησιών που διοργάνωσε με επιτυχία η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, δημοσιογράφοι των Τimes, Independent, Τelegraph, Sun, Condenast Traveller, FT weekend κ.α. γεύτηκαν τοπικά προϊόντα, παραδοσιακές γεύσεις και ελληνικούς οίνους.

Στόχος της πρωτοβουλίας αυτής ήταν η εξοικείωση των Βρετανών εκπροσώπων της τουριστικής αγοράς με την ποικιλία των επιλογών που προσφέρουν οι Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Γαστριμαργική παράδοση

Στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό ο Έλληνας Πρέσβης στη Μ. Βρετανία, Κωνσταντίνος Μπίκας, ενώ όλους τους προσκεκλημένους καλωσόρισε η Αντιπεριφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου, κα Ελευθερία Φτακλάκη, η οποία παρουσίασε το εύρος του τουριστικού προϊόντος, τις δυναμικές στρατηγικές πρωτοβουλίες της Περιφέρειας και τις ενέργειες προβολής των προορισμών στη Μεγάλη Βρετανία. Παράλληλα, αναφέρθηκε στη σημασία της ελληνικής γαστριμαργικής παράδοσης και στην ιδιαιτερότητα της τοπικής κουζίνας, εξηγώντας τη σημασία της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας.

Μαθήματα ελληνικών συνταγών

Στη συνέχεια, το βήμα δόθηκε στην αγαπημένη των Bρετανών, Rebecca Seal, αρθρογράφο της “Evening Standard” και παρουσιάστρια της κυριακάτικης εκπομπής “Sunday brunch” του τηλεοπτικού σταθμού Channel 4, η οποία μίλησε με ενθουσιασμό για την πρόσφατη επίσκεψή της στο Νότιο Αιγαίο και για τη συγγραφή του νέου της βιβλίου, το οποίο θα είναι αφιερωμένο σε μια από τις “νοστιμότερες κουζίνες του κόσμου”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Καθώς η εκδήλωση οργανώθηκε σε συνεργασία της Περιφέρειας με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Κυκλάδων και Δωδεκανήσου, όλοι οι συμμετέχοντες παρακολούθησαν μαθήματα μαγειρικής από δύο σημαντικούς Έλληνες αρχιμάγειρες, τον Βασίλη Ζαχαράκη από τη Σαντορίνη, που παρουσίασε συνταγές των Κυκλάδων και του έτους γαστρονομίας της Σαντορίνης και τον Αντώνη Μανιά, από τη Ρόδο, ο οποίος προετοίμασε τοπικές συνταγές της Δωδεκανήσου.

Οι Βρετανοί απήλαυσαν τη συμμετοχή τους στην παρασκευή των συνταγών, δηλώνοντας ότι ένιωσαν μέλη μιας μεγάλης ελληνικής οικογένειας με μακρά γαστρονομική παράδοση και υποσχέθηκαν να μεταδώσουν την μοναδική εμπειρία τους στους αναγνώστες και στους πελάτες τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις επόμενες ημέρες η κ. Φτακλάκη πραγματοποίησε διμερείς συναντήσεις με Βρετανούς Tour Operators, με την κυρία Helena Egan, Διευθύντρια Ευρώπης και Μέσης Ανατολής του Τrip Αdvisor αλλα και τον κύριο Adrian Evans, τον Διευθυντή του Thames Μayors Festival. Επιπλέον, παραχώρησε συνέντευξη στο μεγαλύτερο σε

κυκλοφορία περιοδικό της βρετανικής τουριστικής αγοράς “Travel Weekly”.