Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Motocross οι αθλητές του Συλλόγου της Σύρου

Στους αγώνες του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα πήραν μέρος οι αθλητές του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου.

Οι αγώνες δεν ξεκίνησαν με τους καλύτερους οιωνούς καθώς λίγο πριν την επίσημη έναρξη άνοιξαν οι… ουρανοί και για πολύ ώρα έβρεχε με μεγάλη ένταση. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η πίστα να γεμίσει νερό και ταυτόχρονα να αυξηθεί κατά πολύ ο βαθμός δυσκολίας. 

Ο νεαρός Γιώργος Παλαιολόγος κατάφερε κατά τη διάρκεια του αγώνα του να κλέψει τις εντυπώσεις και ταυτόχρονα να αφήσει πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Από εκεί και πέρα, οι αθλητές του Συλλόγου της Σύρου είχαν θετική παρουσία και ταυτόχρονα κατάφεραν να αποκομίσουν πολλές εμπειρίες μέσα απ’ αυτή τη δύσκολη δοκιμασία.

Η ανακοίνωση του Συλλόγου

Πολύ δυνατή εμπειρία για τους Συριανούς αναβάτες, ο αγώνας του πανελληνίου πρωταθλήματος Motocross στα Τρίκαλα

Στον αγώνα που έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών αλλά και ατυχημάτων βρέθηκαν οι Συριανοί αναβάτες.

Ο αγώνας ήταν περιπετειώδης από την αρχή, καθώς φθάνοντας οι αθλητές του Μοτοσυκλετιστικού Συλλόγου Σύρου στην πίστα, άνοιξαν οι ουρανοί και μαζί με την βροχή «έπεφταν» και τα μηνύματα της πολιτικής προστασίας από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. Τελικά η βροχή σταμάτησε μετά από αρκετές ώρες, αφήνοντας πολύ λάσπη στην πίστα. Όπως ήταν φυσικό, το πρόγραμμα άλλαξε και οι δοκιμές άργησαν να ξεκινήσουν ώστε να μπορέσει το χώμα να «τραβήξει» τα νερά με τη βοήθεια του ήλιου.

Με λάσπη λοιπόν έγιναν οι πρώτες δοκιμές και κατόπιν στις χρονομετρημένες δοκιμές η πίστα έγινε καλύτερη, με τους Συριανούς αναβάτες να βρίσκουν τα «πατήματά» τους και να κατεβάζουν τους χρόνους τους. Μία άτυχη στιγμή (επαφή με άλλον αναβάτη) άφησε εκτός μάχης τον Άγγελο Δαλέζιο αποφέροντάς του έναν τραυματισμό και ένα στραβωμένο τιμόνι στη μοτοσυκλέτα του και μάλιστα από λάθος άλλου αναβάτη.

Η πρώτη ημέρα έκλεισε με το αγώνα της μικρότερης κατηγορίας των 50 κυβικών, όπου εκεί έγινε η έκπληξη της ημέρας με τον μικρούλη αναβάτη του ΜΟΣΥΣ, Γιώργο Παλαιολόγο, να κλέβει την παράσταση οδηγώντας ταχύτατα στην πρώτη του επαφή με πίστα Πανελληνίου Πρωταθλήματος. 

Την επόμενη ημέρα, οι αγώνες ξεκίνησαν με καλό καιρό και τελείωσαν με βροχή και λάσπη. Στην πιο ανταγωνιστική κατηγορία, αυτή των 250 κυβικών (ΜΧ2) ο Μόδεστος Ευστρατίου πάλεψε δυνατά με πολλούς συναθλητές του αλλά στο τέλος από απερίσκεπτη οδήγηση ενός νεαρού αναβάτη, βρέθηκε στο έδαφος τραυματίζοντας και τα δύο του χέρια.

Στην επίσης ανταγωνιστική κατηγορία Open, οι Μανδηλαράς Ηλίας και Ερρίκος Βουτσίνος, κατάφεραν να επιβιώσουν και να σταθούν αξιοπρεπώς, αν και ο Βουτσίνος δεν κατάφερε να αγωνιστεί την Κυριακή, μετά από ενοχλήσεις που είχε από παλιό τραυματισμό.

Τέλος στην κατηγορία των Senior, άνω των 50 ετών, ο Γιάννης Διατσίδης έκανε συνετό αγώνα παίρνοντας καλούς τερματισμούς και στα δύο σκέλη, παρά τις πολύ δύσκολες συνθήκες στο τέλος.

Οι αναβάτες του ΜΟΣΥΣ εκτός από τραυματισμούς απέκτησαν σημαντική εμπειρία σε μία πίστα που άλλαζε συνεχώς συνθήκες και αυτό σίγουρα θα τους βοηθήσει στους επόμενους αγώνες.