Πολιτική

Ευρωεκλογές 2024 : «Όχι» στον εφησυχασμό λέει η κυβέρνηση - Τα διλήμματα της κάλπης βάζει ο Μητσοτάκης

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν πως η Νέα Δημοκρατία βρίσκεται κοντά στο ψυχολογικό όριο του 33% (ποσοστό που είχε πάρει στις προηγούμενες ευρωεκλογές) στο κυβερνών κόμμα ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξει ...

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα αποφυλάκισης του Ν. Μιχαλολιάκου

Ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας θα ασκήσει έφεση στο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας, με το οποίο αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους ο Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος έχει καταδικασθεί για διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής σε 13 έτη κάθειρξης και 6...

Δήμος Θήρας: Μέτρα ασφαλείας για το έθιμο με τα «φλεγόμενα ντενεκεδάκια»

Ο Δήμος Θήρας, η Κοινότητα Πύργου Καλλίστης και ο πολιτιστικός σύλλογος Εστία Πύργου θα ήθελαν να σας ενημερώσουν σχετικά με την περιφορά του Επιταφίου και το έθιμο με τα «φλεγόμενα ντενεκεδάκια» την Μεγάλη Παρασκευή στον Πύργο. Κάθε χρόνο τη Μεγάλη Παρασκευή ο ξυλόγλυπτος επιτάφιος που...

Ανεργία: Μειώθηκε κατά 10,2% τον Μάρτιο

Στο 10,2% διαμορφώθηκε το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Μάρτιο εφέτος, έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 11,4% τον Μάρτιο 2023 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 10,8% τον Φεβρουάριο 2024. Οι άνεργοι ανήλθαν σε 492.867 άτομα, σημειώνοντας μείωση κατά 47.319 άτομα σε σχέση με τον Μάρτιο...

Οι αντιδράσεις των κομμάτων για την αποφυλάκιση του Μιχαλολιάκου

Η απόφαση για αποφυλάκιση του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις κομμάτων εντός και εκτός Βουλής. 

Στέφανος Κασσελάκης: Πλήρης απορρύθμιση της Δικαιοσύνης

Κάνοντας λόγο για «ατιμωρησία στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής», ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ...

Επίδομα παιδιού: Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου η πλατφόρμα

Κλείνει προσωρινά στις 10 Μαΐου 2024 η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το Επίδομα Παιδιού, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας.

Όπως επισημαίνεται, η πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 2ης...

Αμοργός: Kριτική της γαλλικής Le Monde για την εγκατάλειψη του νησιού

«Στο νησί της Αμοργού, στην Ελλάδα, μακριά από την Αθήνα και τις Βρυξέλλες, οι κάτοικοι αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι στη μοίρα τους» είναι ο τίτλος άρθρου της γαλλικής εφημερίδας Le Monde, η οποία ασκεί σκληρή κριτική στη χώρα για την εγκατάλειψη των νησιών της.

«Η Ελλάδα έχει σχεδόν 200...

Υπ. Ναυτιλίας: Οδηγίες για την μεταφορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων με τα πλοία

Kατευθυντήριες οδηγίες (14/11/2023 & 16/4/2024) προς τις ακτοπλοϊκές εταιρείες, για τη μεταφορά οχημάτων εναλλακτικών καυσίμων (AFVs) με τα πλοία της ακτοπλοΐας, με σκοπό την ενημέρωση, πρόληψη και τον περιορισμό πιθανών κινδύνων, εξέδωσε το Υπουργείο Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής....

Νίσυρος: Προφυλακίστηκε ο αρχαιοφύλακας - Είχε συλληφθεί για παρενόχληση ανηλίκων

Προφυλακιστέος κρίθηκε την Πέμπτη, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέως και ανακρίτριας, ο αρχαιοφύλακας που συνελήφθη μετά από καταγγελίες για παρενόχληση ανηλίκων στη Νίσυρο.

Σε βάρος του αρχαιοφύλακα, ο οποίος συνελήφθη μετά την έκδοση σχετικού εντάλματος, έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε...

Συνήγοροι οικογένειας Παύλου Φύσσα: Η αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου προσβολή για τα θύματα της Χρυσής Αυγής

«Προσβολή στα θύματα της Χρυσής Αυγής και των οικογενειών τους» χαρακτηρίζουν, με δήλωση τους, οι συνήγοροι της οικογένειας του Παύλου Φύσσα την αποφυλάκιση του Νίκου Μιχαλολιάκου, Θοδωρής Θεοδωρόπουλος, Χρύσα Παπαδοπούλου, Ελευθερία Τομπατζόγλου, Μαρίνα Δαλιάνη και Αργύρης Συρίγος.

Οι...

Ponant: Στο πρόγραμμα για κρουαζιέρα πολυτελείας Τήνος, Σέριφος και Κύθνος

Η Τήνος, η Σέριφος και η Κύθνος περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα κρουαζιέρας πολυτελείας της εταιρίας Ponant που έχει προγραμματιστεί στις αρχές Ιουνίου. Το πολυτελές yacht "le Ponant" διαθέτει 16 καμπίνες και σουίτες και το κόστος ανά άτομο είναι της τάξης των 10.000 ευρώ ανά άτομο. Με λιμάνι...

Voucher κοινωνικού τουρισμού: Πάνω από 8.500 έκαναν διακοπές τον Απρίλιο

Συνολικά 8.575 επιταγές κοινωνικού τουρισμού της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) ενεργοποιήθηκαν σε τουριστικά καταλύματα της χώρας στο διάστημα 1-30 Απριλίου 2024.

Ως δημοφιλέστερος προορισμός αναδείχτηκε ο Νότιος Τομέας Αθηνών, ενώ ακολουθούν η Εύβοια και τα Ιωάννινα.

Όπως...

Φ. Φόρτωμας: "Αν και δοκιμαζόμαστε σκληρά, υπάρχει πάντα στο τέλος το φως της Ανάστασης"

Μήνυμα του βουλευτή Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας, Φίλιππου Φόρτωμα για την Ανάσταση και το Πάσχα.

"Το αναστάσιμο μήνυμα των ημερών είναι πάνω απ’ όλα ένα μήνυμα αγάπης προς το συνάνθρωπό μας και ελπίδας για τη ζωή, ένα μήνυμα για προσήλωση στον άνθρωπο και τις αξίες του.

Μας...

Σύρος: Χωρίς mini bus την Τρίτη του Πάσχα

Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης ενημερώνει τους κατοίκους και επισκέπτες του νησιού ότι, την Τρίτη του Πάσχα 7 Μαΐου 2024, δεν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια της Δημοτικής Αστικής Συγκοινωνίας (Mini Bus), λόγω της μετάθεσης της αργίας της Πρωτομαγιάς. 

Γ. Χατζημάρκος: "Προχωράμε όπως το αναστάσιμο μήνυμα ορίζει: Με την πίστη ότι τα αδύνατα γίνονται δυνατά"

Μήνυμα του περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου, Γιώργου Χατζημάρκου για το Πάσχα. 

"Το ελληνικό Πάσχα είναι άνοιξη.

Μέσα στη μοναδική ανοιξιάτικη εικόνα των νησιών του Νοτίου Αιγαίου, οι νησιώτες φτιάξαμε τη δική μας άνοιξη, αυτή που ανθίζει μέσα στην οικονομία και τις κοινωνίες μας.

...

Τέλη κυκλοφορίας: Ξεκίνησε η «επιστροφή» πινακίδων - Τα βήματα

Χιλιάδες ιδιοκτήτες οχημάτων που είχαν θέσει σε ακινησία το όχημα τους (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) μπορούν από τις αρχές Απριλίου να προχωρήσουν σε άρση αυτής, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η σχετική πλατφόρμα «myCar» της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) είναι πλέον...

Βουλή: Ψηφίστηκε ο νέος δικαστικός χάρτης

Ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής χθες 1η Μαΐου 2024 νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης με τίτλο «Ενοποίηση του πρώτου βαθμού δικαιοδοσίας, χωροταξική αναδιάρθρωση των δικαστηρίων της πολιτικής και ποινικής δικαιοσύνης και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης».

...

Oι τιμές των πράσινων τιμολογίων ρεύματος για το Μάιο

Μικρή μείωση της τάξης του 2,8% καταγράφουν τα πράσινα τιμολόγια του Μαΐου που ανακοινώθηκαν από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας. Συγκεκριμένα η μέση τιμή των πράσινων τιμολογίων για το μήνα Μάιο θα είναι 10,97 λεπτά/KWh όταν τον Απρίλιο η μέση τιμή ήταν στα 11,29 λεπτά/KWh.

Οι τιμές...

ΔΥΠΑ: Από σήμερα οι αιτήσεις για 20 διαδικτυακά εργαστήρια συμβουλευτικής

Μετά τη μεγάλη ανταπόκριση των πολιτών στα διαδικτυακά e-εργαστήρια ομαδικής συμβουλευτικής και προετοιμασίας για ένταξη στην αγορά εργασίας, η ΔΥΠΑ συνεχίζει τη δράση τον Μάιο με 20 εργαστήρια και την προσθήκη νέων θεματικών ενοτήτων.

Όσοι αναζητούν ή θέλουν να αλλάξουν εργασία, μπορούν...

Στυλιανίδης από λιμάνι Πειραιά: Προτεραιότητα η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών

«Η ασφάλεια των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών είναι για μας, πρώτη προτεραιότητα» δήλωσε το πρωί ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επισκέφθηκε το λιμάνι του Πειραιά και συγκεκριμένα την πύλη Ε-7, ενόψει της εξόδου των εκδρομέων του Πάσχα.

Σημειώνεται...

Σελίδες