Στη Σύρο έφτασε το Άγιο Φως (VIDEO)

  • Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024 - 21:30

Το Άγιο Φως υποδέχτηκε ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου στο αεροδρόμιο “Δημήτριος Βικέλας”.

Στο αεροδρόμιο της Σύρου βρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Αλέξης Αθανασίου, δημοτικοί και κοινοτικοί σύμβουλοι, η αερολιμενάρχης Βασιλική Πρέκα, κληρικοί, καθώς και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Το Άγιος Φως μεταφέρθηκε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, αμέσως μετά την άφιξή του στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” της Αθήνας από τα Πανάγια Προσκυνήματα των Ιεροσολύμων με ιδιωτικό αεροσκάφος, το οποίο ναύλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Onex Syros Shipyards, Πάνος Ξενοκώστας.

Ο μητροπολίτης Σύρου, αποδίδοντας, όπως αρμόζει σεβασμό, χαρακτήρισε μεταξύ άλλων, μεγάλη ευλογία το γεγονός ότι το Άγιο Φως κατέφθασε για μία ακόμη χρονιά στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τονίζοντας ότι η φλόγα του συμβολίζει την Ανάσταση του Κυρίου.

“Να ευχηθούμε αυτό το Φως να φωτίζει τη ζωή μας, να σκεπάζει και να φωτίζει την καθημερινότητά μας, τις σκέψεις και τα μυαλά των παιδιών μας για να γίνουν καλοί και χρήσιμοι άνθρωποι στην κοινωνία μας. Και η ευλογία της Ανάστασης του Κυρίου να χαρίζει στην πατρίδα μας προκοπή και πρόοδο”, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Δωρόθεος.

Όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, πρώτος σταθμός του Αγίου Φωτός ήταν το Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, ενώ στη συνέχεια μοιράστηκε σε όλες τις ενορίες του νησιού.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως με σκάφος του Λιμενικού Σώματος το Άγιο Φως αναμένεται να μεταφερθεί στο γειτονικό νησί της Τήνου.

 

 

 

 

Ετικέτες: