Η ομάδα των κ.κ. Μαράκη και Χαβδούλα επικράτησε στον τελικό του final four με 1-4 του Ανδριακού

Πρωταθλητής Κυκλάδων στο Κ12 ο ΠΑΣ Νάξου

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 29 Απρ. 2024 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο ΠΑΣ Νάξου μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 1-4 του Ανδριακού και κατέκτησε το πρωτάθλημα στην κατηγορία Κ12. Η ομάδα του Πέτρου Μαράκη και του Θοδωρή Χαβδούλα έδειξε πως ήταν η καλύτερη του final four και δικαίως έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Να σημειώσουμε εδώ πως το final four πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο της Ερμούπολης με αρκετούς φίλους του ποδοσφαίρου να βρίσκονται στην εξέδρα και να παρακολουθούν από κοντά την προσπάθεια των μικρών παιδιών.

Αγωνιστικά και οι τέσσερις ομάδες έδειξαν πολλά και καλά στοιχεία και ταυτόχρονα πως διαθέτουν αθλητές με αρκετό ταλέντο. Σίγουρο το μέλλον αυτών των παιδιών θα είναι θετικό, καθώς οι ομάδες τους έχουν στραμμένη την προσοχή πάνω τους.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος του τελικού, το παιχνίδι για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν πραγματικό ντέρμπι. Τα πάντα κινούνταν με απόλυτη ισορροπία, καθώς το σκορ ήταν 1-1.

Ο ΠΑΣ Νάξου αρχικά προηγήθηκε στο σκορ στο 6’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μαϊτού. Οι τυπικά γηπεδούχοι είχαν άμεση απάντηση, καθώς ο Τσορτανίδης στο 15’ ισοφάρισε για τον Ανδριακό.

Η ομάδα του κ. Μαγουλά από εκείνο το σημείο κι έπειτα έδειχνε να πατά καλύτερα εντός αγωνιστικού χώρου. Είχε καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, αλλά κι έφτανε με περισσότερες αξιώσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία.

Οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το σκορ να μην αλλάζει και τον ΠΑΣ Νάξου με τον Ανδριακό να βρίσκονται στο ίδιο σημείο της «αφετηρίας».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΣ Νάξου εκμεταλλεύτηκε το μομέντουμ, αλλά και τον παράγοντα ψυχολογία. Βέβαια, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ, πως το συγκρότημα από το νησί της Νάξου έχει την εμπειρία των τελικών, καθώς κάθε χρόνο είναι μέσα στις πρωταγωνίστριες ομάδες. Έτσι, είχαν λιγότερο άγχος και αυτό έπαιξε ίσως και τον σημαντικότερο λόγο για τον τελικό νικητή.

Ο ΠΑΣ Νάξου κόντρα στην ροή του αγώνα, κατάφερε να προηγηθεί και πάλι στο σκορ στο 42’ με τον Μάκα. Γκολ το οποίο άλλαξε πλήρως την ροή του αγώνα, καθώς τρία λεπτά αργότερα ο Κοκκολιός έβαλε τις βάσεις για μία μεγάλη νίκη για την ομάδα του καθώς έκανε το 1-3 στο 45΄.

Ο ίδιος παίκτης στο 59’ διαμόρφωσε το τελικό 1-4 για τον ΠΑΣ Νάξου, με τους παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί με τους φίλους τους που βρίσκονταν στην εξέδρα.

Στο γήπεδο της Ερμούπολης βρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων, Γιώργος Λεονταρίτης, αλλά και φορείς του Δήμου της Σύρου – Ερμούπολης.

Στο τέλος του αγώνα ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κυκλάδων κ. Ρένος Φρέρης έδωσε τα συγχαρητήριά του σε όλα τα παιδιά για την προσπάθεια που κατέβαλαν εντός αγωνιστικού χώρου, αλλά και στις διοικήσεις των ομάδων, στους προπονητές για το έργο που επιτελούν.

Επίσης, έδωσε την χαρά στα παιδιά των ομάδων να κάνουν τις απονομές των μεταλλίων και του κυπέλλου στους πρωταθλητές Κυκλάδων. Γενικά ήταν μία πολύ ωραία διοργάνωση, με την ΕΠΣ Κυκλάδων να έχει δώσει μεγάλο βάρος στα τμήματα των υποδομών. Αυτή η προσπάθεια δείχνει πως έχει αποφέρει καρπούς, καθώς τα παιδιά χρόνο με τον χρόνο γίνονται όλο και καλύτερα.

 

Ανδριακός – ΠΑΣ Νάξου 1-4

Διαιτητής: Καλόγερας, βοηθοί: Ζαράνης-Χατζόπουλος

Ανδριακός (Μαγουλάς): Ντανούσι, Ψαρρός, Χάντα, Κασιδώνης, Μπινιάκου, Περίκου, Δράκος, Μήλας, Τσορτανίδης

Ζερβός, Σταμάτης, Λίόκαρης, Κρούσης, Μούτσι, Τσιώπος

ΠΑΣ Νάξου (Μαράκης): Zalli, Μάκα, Ορφανός, Παπαδόπουλος, Φρατζέσκος, Κοκκολιός, Μαϊτός, Δρυς, Κουτελιέρης

Χατζόπουλος, Φλεριανός, Μπουλαξής, Μανώλης, Τερζίδης,, Σερμάδι, Κούβαρης, Γιαννάκης