Στο βάθρο και η Ελλάς Σύρου, κατάκτησε την τρίτη θέση στο final four

  • Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 29 Απρ. 2024 - 21:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Την 3η θέση στο final four κατάκτησε η Ελλάς Σύρου, καθώς επικράτησε στον μικρό τελικό του ΑΠΣ Κύθνου με 5-3 στα πέναλτι. Το παιχνίδι στην κανονική του διάρκεια έληξε ισόπαλο 1-1, με τους γηπεδούχους να προηγούνται αρχικά με 1-0. Η ομάδα του Γιάννης Δαφνά θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως στον ημιτελικό είχε έρθει 0-0 με τον ΠΑΣ Νάξου. Στα πέναλτι η ομάδα των Μαράκη – Χαβδούλα επικράτησε με 3-1 και πήρε την πρόκριση για τον τελικό της διοργάνωσης.

Τώρα όσον αφορά στο αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο μικρός τελικός ήταν αρκετά καλός με τις δύο ομάδες να προσπαθούν μέχρι τέλους για τη νίκη. Από την πλευρά της, η Ελλάς Σύρου προηγήθηκε με 1-0 χάρη στο τέρμα που σημείωσε ο Μαυροκέφαλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Ο Τριπολιτσιώτης, αν και προσπάθησε να βγάλει τη μπάλα, δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα αυτή να καταλήξει στο βάθος της εστίας του.

Η Κύθνος βρήκε… απάντηση στο 43’ με τον Κλάρα να ευστοχεί από την άσπρη βούλα και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια πίεσαν για το δεύτερο γκολ, όμως οι αθλητές του κ. Δαφνά δεν κατάφερε να βρουν… στόχο.

Το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με την Ελλάς Σύρου να μπαίνει για  δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες σ’ αυτήν τη διαδικασία.

Οι αθλητές του κ. Δαφνά αυτή τη φορά ήταν πιο αποτελεσματικοί και πιο εύστοχοι. Κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα σε όλα τα πέναλτι που εκτέλεσαν και χάρη στην αστοχία των τυπικά φιλοξενούμενων, επικράτησαν με 5-3 και ανέβηκαν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.

Ελλάς Σύρου – ΑΠΣ Κύθνου 1-1 (5-3 πεν.)

Διαιτητές: Χατζόπουλος-Καλόγερας

Ελλάς Σύρου (Δαφνάς): Νομικός, Ρούσσος, Μαυροκέφαλος, Κάκαλης, βαμβακούσης Μ, Μαραγκός, Θεοδωρακόπουλος, Βαμβακούσης Λ, Δοκιμάκης

Αρβανίτης, Κοπανιτσάνος, Παπαμάρκος, Σίδερης, Λυκιαρδόπουλος, Ζεράρ, Σκορδίλης, Ρουσσουνέλος, , Μανώλης

ΑΠΣ Κύθνου (Λυριτζής): Tριπολιτσιώτης, Μαρτίνου, Τσάπα, κλάρας, Νίτης, Γιαννητσάνης, Λαρετζάκης, Τζώγιος, Φίλιππας

Σουρλής, Φίλιππας, Ψαρράς, Φίλιππας Α, Γονίδη, Βλαστάρης, Κούτσι