Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 0-3 σετ του Πήγασου Πολίχνης

Με άμυνα για… Όσκαρ

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX πέρασε από την Πολίχνη επικρατώντας της τοπικής ομάδας με 0-3 σετ. Η ομάδα της Σύρου παίζοντας άμυνα για σεμινάριο πέτυχε μία σπουδαία βαθμολογικής σημασίας νίκη. Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως οι Κυκλαδίτες είναι βελτιωμένοι σε σχέση με το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και μάλιστα αρχίζει να φαίνεται η φιλοσοφία που θέλει να περάσει στους παίκτες του ο Αλεξάντερ Σένισιτς. Οι παίκτες του Σέρβου προπονητή δεν άφηναν καμία φάση καθώς κυνηγούσαν κάθε μπάλα και κάθε πόντο.

 

Το παιχνίδι

 

Οι δύο ομάδες στο πρώτο σκέλος του σετ πήγαιναν πόντο – πόντο, με τον Νίκο Μήλη να απαντά στις επιθέσεις του Φοίνικα Σύρου ONEX. Στη συνέχεια οι Συριανοί πάτησαν… γκάζι και ξέφυγαν με τρεις πόντους διαφορά 6-9 και ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Αρμενάκης μείωσε σε 8-11 για την ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους όμως να δείχνουν να ελέγχουν τον ρυθμό. Με την παράβαση του Μαυβροβουνιώτη η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο +5 8-13. Το «πειρατικό» έχει ανεβάσει ταυτόχρονα και την απόδοσή του πάνω στον φιλέ και με το μονό μπλοκ του Ιερεζουέλο το σκορ έγινε 10-16. Ο Κανέλλος με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε σε 12-17 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς με ωραίο έξυπνο πλασέ έκανε το 12-18. Το συγκρότημα του κ. Σένισιτς από την στιγμή που έφερε τη διαφορά στο + τη διατήρησε και ταυτόχρονα έφερε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας προσπάθησε να δώσει τις δικέ οδηγίες, όμως και πάλι ο Φοίνικας βρήκε τη λύση στην επίθεση του Μιχάλοβιτς κάνοντας το 13-21. Ο Φρομ με ωραία επίθεση στην ευθεία έκανε το 14-23, φέρνοντας τους Συριανούς ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του σετ. Ο Κλίκεμπεργκ με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 16-25 και οι Συριανοί άνοιξαν σχετικά εύκολα το σετ κάνοντας το 0-1.

Ο Μιχάλοβιτς πήρε έναν δύσκολο πόντο για τον Φοίνικα Σύρου ONEX και τον έβαλε μπροστά με 2-3 στο δεύτερο σετ. Ο Ιερεζουέλο με άσσο έκανε το 5-7 για τους Συριανούς και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς με μονό μπλοκ πάνω στον Μήλη το 5-8. Ο κ. Θεοδώρου κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να μένει νωρίς πίσω στο σκορ και τον Φοίνικα ταυτόχρονα να ελέγχει το ρυθμό. Σαν σε… προπόνηση ο Παπαλεξίου στο πολύ καλό σέρβις του Ιερεζουέλο 5-9.   Ο Μήλης με τη βοήθεια και του φιλέ πήρε τον άσσο και μείωσε σε 9-12. Στο +6 (10-16) ανέβηκε η διαφορά μετά το λάθος από πλευράς Μήλη και στη συνέχεια ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ πάνω στον Σακόγλου έκανε το 10-17. Ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ στο σετ, αφού η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει για την ομάδα του. Ο Κωνσταντίδης βγάζει απίθανες άμυνες και οι συμπαίκτες του παίζουν άμυνα για σεμινάριο το σκορ με το μπλοκ του Μιχάλοβιτς έγινε 12-20. Ο Φρομ με επίθεση στη μικρή διαγώνιο έκανε το 14-25 και το «πειρατικό χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες έκανε το 0-2 στα σετ.

Πολύ δυνατά μπήκε και στο τρίτο σετ το «πειρατικό» που με το μονό μπλοκ του Χαραλαμπίδη έκανε το σκορ 1-4. Ο Φρομ με άσσο έκανε το 3-7. Με πρώτο χρόνο ο Χαραλαμπίδης μετά από φάση διαρκείας έκανε το 10-14 και ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε τάιμ άουτ καθώς είδε την ομάδα του να μένει πίσω με τέσσερις πόντους. Ο Αρμενάκης με δυσκολία πήρε τον πόντο και μείωσε σε 13-15 και σειρά να καλέσει τάιμ άουτ πήρε ο κ. Σένισιτς. Ο Ιερεζουέλο με έξυπνο πόντο έκανε το 13-16, δίνοντας τη λύση και στο επιθετικό κομμάτι. Με άσσο ο Φρομ έκανε το 13-18 ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στο +5. Οι φιλοξενούμενοι δείχνουν να βγάζουν αντίδραση και με το μπλοκ άουτ από τον Μπαρέτο μείωσαν στον πόντο 18-19, καθώς έτρεξαν ένα σερί 5-1. Ο Αρμενάκης με επίθεση στην κόντρα έφερε το σετ στα ίσα 19-19. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ και με σερί 0-3 οι Συριανοί έκανε το 19-22. Ο Παπαλεξίου με πρώτο χρόνο έκανε το 21-24 και το «Πειρατικό» κοντά στο 0-3. Ο Μιχάλοβιτς πήρε τον πόντο έκανε το 22-25 και οι Συριανοί πήραν ένα σπουδαίο διπλό.