Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 0-3 του Πήγασου Πολίχνης και προσπέρασε την Κηφισιά ανεβαίνοντας στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα

Βρίσκει ρυθμό και διεκδικεί μία θέση στην τετράδα

  • Δευτέρα, 30 Ιανουαρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 30 Ιαν. 2023 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Φοίνικας Σύρου ONEX επικράτησε με 0-3 σε του Πήγασου στην Πολίχνη, έπειτα από ένα εκπληκτικό παιχνίδι και «σκαρφάλωσε» στην πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι Συριανοί εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο την ήττα της Κηφισιάς από τον Μίλωνα και την προσπέρασαν στην βαθμολογία. Το «πειρατικό» έχει βρει πλέον τη φόρμα του κι αυτό το αποδεικνύει με την απόδοσή του στα τελευταία του παιχνίδια. Τώρα, μεγάλοι πρωταγωνιστές στο εκτός έδρας ματς με τον Πήγασο, ήταν ο Μιχάλοβιτς με τον Χαραλαμπίδη, ενώ εξαιρετικοί ήταν τόσο ο Ιερεζουέλο, όσο και ο Κωνσταντινίδης. Μάλιστα ο Έλληνας λίμπερο πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες του εμφανίσεις με τα χρώματα της Συριανής ομάδας. Ο Κωνσταντινίδης έβγαλες πολλές δύσκολες φάσεις, επιτρέποντας στην ομάδα του να βγάλει κόντρα επιθέσεις και να παίρνει συνεχώς διαφορά στο σκορ. Από την πλευρά τους, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στο τρίτο και τελευταίο σετ, όμως και πάλι οι Κυκλαδίτες είχαν τις λύσεις τόσο στον αμυντικό, όσο και στον επιθετικό τομέα.

Τέλος θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως οι Συριανοί θα βρεθούν αντιμέτωποι με τον Πήγασο Πολίχνης και την Τρίτη στις 16:30, αυτή τη φορά στο νοκ άουτ παιχνίδι για τον θεσμό του κυπέλλου.

Το παιχνίδι

 

Οι δύο ομάδες στο πρώτο σκέλος του σετ πήγαιναν πόντο – πόντο, με τον Νίκο Μήλη να απαντά στις επιθέσεις του Φοίνικα Σύρου ONEX. Στη συνέχεια οι Συριανοί πάτησαν… γκάζι και ξέφυγαν με τρεις πόντους διαφορά 6-9 και ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ. Ο Αρμενάκης μείωσε σε 8-11 για την ομάδα του, με τους φιλοξενούμενους όμως να δείχνουν να ελέγχουν τον ρυθμό. Με την παράβαση του Μαυροβουνιώτη η διαφορά ανέβηκε για πρώτη φορά στο +5 8-13. Το «πειρατικό» ανέβασε ταυτόχρονα και την απόδοσή του πάνω στον φιλέ και με το μονό μπλοκ του Ιερεζουέλο το σκορ έγινε 10-16. Ο Κανέλλος με επίθεση πρώτου χρόνου μείωσε σε 12-17 και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς με ωραίο έξυπνο πλασέ έκανε το 12-18. Το συγκρότημα του κ. Σένισιτς από την στιγμή που έφερε τη διαφορά στο +6 τη διατήρησε και ταυτόχρονα έφερε σε δύσκολη θέση τους γηπεδούχους. Από την πλευρά του ο τεχνικός της ομάδας προσπάθησε να δώσει τις δικές του οδηγίες, όμως και πάλι ο Φοίνικας βρήκε τη λύση στην επίθεση του Μιχάλοβιτς κάνοντας το 13-21. Ο Φρομ με ωραία επίθεση στην ευθεία έκανε το 14-23, φέρνοντας τους Συριανούς ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση του σετ. Ο Κλίκεμπεργκ με συνοπτικές διαδικασίες έκανε το 16-25 και οι Συριανοί άνοιξαν σχετικά εύκολα το σετ κάνοντας το 0-1.

Ο Μιχάλοβιτς πήρε έναν δύσκολο πόντο για τον Φοίνικα Σύρου ONEX και τον έβαλε μπροστά με 2-3 στο δεύτερο σετ. Ο Ιερεζουέλο με άσσο έκανε το 5-7 για τους Συριανούς και στη συνέχεια ο Μιχάλοβιτς με μονό μπλοκ πάνω στον Μήλη το 5-8. Ο κ. Θεοδώρου κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ, καθώς είδε την ομάδα του να μένει νωρίς πίσω στο σκορ και τον Φοίνικα να ελέγχει το ρυθμό. Σαν σε… προπόνηση ο Παπαλεξίου στο πολύ καλό σέρβις του Ιερεζουέλο έκανε το 5-9. Ο Μήλης με τη βοήθεια και του φιλέ πήρε τον άσσο και μείωσε σε 9-12. Στο +6 (10-16) ανέβηκε η διαφορά μετά το λάθος από πλευράς Μήλη και στη συνέχεια ο Χαραλαμπίδης με μπλοκ πάνω στον Σακόγλου έκανε το 10-17. Ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε το δεύτερό του τάιμ άουτ στο σετ, αφού η διαφορά άρχισε να ξεφεύγει για την ομάδα του. Ο Κωνσταντινίδης βγάζει απίθανες άμυνες και οι συμπαίκτες του παίζουν άμυνα για σεμινάριο το σκορ με το μπλοκ του Μιχάλοβιτς έγινε 12-20. Ο Φρομ με επίθεση στη μικρή διαγώνιο έκανε το 14-25 και το «πειρατικό χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες έκανε το 0-2 στα σετ.

Πολύ δυνατά μπήκε και στο τρίτο σετ το «πειρατικό» που με το μονό μπλοκ του Χαραλαμπίδη έκανε το σκορ 1-4. Ο Φρομ με άσσο έκανε το 3-7. Με πρώτο χρόνο ο Χαραλαμπίδης μετά από φάση διαρκείας έκανε το 10-14 και ο Ηρακλής Θεοδώρου κάλεσε τάιμ άουτ, καθώς είδε τη διαφορά να πηγαίνει στους τέσσερις πόντους. Ο Αρμενάκης με δυσκολία πήρε τον πόντο και μείωσε σε 13-15 και ήταν σειρά του κ. Σένσιτς να καλέσει τάιμ άουτ. Ο Ιερεζουέλο με έξυπνο πόντο έκανε το 13-16, δίνοντας τη λύση και στο επιθετικό κομμάτι. Με άσσο ο Φρομ έκανε το 13-18, ανεβάζοντας τη διαφορά και πάλι στο +5. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να βγάζουν αντίδραση και με το μπλοκ άουτ από τον Μπαρέτο μείωσαν στον πόντο 18-19, καθώς έτρεξαν ένα σερί 5-1. Ο Αρμενάκης με επίθεση στην κόντρα έφερε το σετ στα ίσα 19-19. Ο Μιχάλοβιτς πήρε το μπλοκ άουτ και με σερί 0-3 οι Συριανοί έκαναν το 19-22. Ο Παπαλεξίου με πρώτο χρόνο έκανε το 21-24 και το «Πειρατικό» κοντά στο 0-3. Ο Μιχάλοβιτς πήρε τον πόντο έκανε το 22-25 και οι Συριανοί πήραν ένα σπουδαίο διπλό.

 

Αλεξάντερ Σένισιτς: «Μέρα με τη μέρα υπάρχει όλο και καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες»

Ο προπονητής του Πήγασου Πολίχνης Ηρακλής Θεοδώρου δήλωσε: «Πήγαν πάρα πολύ καλά τα πράγματα για τον Φοίνικα, ο οποίος μπήκε αποφασισμένος, διαβασμένος και δεν μας άφησε περιθώρια να αντιδράσουμε, ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ και η μόνη μας αναλαμπή ήταν στο 3ο σετ που καταφέραμε φτάσαμε κοντά αλλά και πάλι η διαφορά άνοιξε και στο τέλος κέρδισε η Σύρος πανάξια. Σε αυτά τα παιχνίδια, με τόσο καλές ομάδες πρέπει να μπεις και να δώσεις το εκατό τοις εκατό ώστε να πάρεις κάτι αν εσύ δώσεις το εβδομήντα, ογδόντα τοις εκατό και ο αντίπαλος αντίστοιχα παίξει το ίδιο δεν σου αφήνει περιθώρια. Μπήκαμε νωχελικά, το σέρβις μας δεν ήταν αξιοπρεπή ώστε να καταφέρουμε να σπάσουμε την υποδοχή του αντιπάλου και να σταθούμε στο μπλοκ. Σήκωσαν την υποδοχή, ο πασαδόρος τους ήταν σε εξαιρετική μέρα μοίρασε σπουδαία το παιχνίδι και εμείς δυσκολευτήκαμε πάρα πολύ να αντιδράσουμε. Οι προσθήκες που κάναμε πιστεύουμε ότι θα δώσουν νέα πράγματα στον Πήγασο, ήδη η προπόνηση έχει ανέβει κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, είναι πιο ανταγωνιστικά όλα τα παιδιά μεταξύ τους και γενικότερα πηγαίνουμε καλά όσον αφορά το προπονητικό κομμάτι, τώρα στο σημερινό παιχνίδι δεν μας βγήκαν αυτά που πιστέψαμε, σκεφτήκαμε να κάνουμε και να προσαρμόσουμε στον αντίπαλο. Έχουμε μπροστά μας έναν αγώνα κυπέλλου, τελείως διαφορετικός στόχος άλλη φιλοσοφία άλλο σκεπτικό. Θα μαζέψουμε όλα τα κομμάτια ώστε να τα ενώσουμε και να δούμε τι φταίει για να μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτόν τον ισχυρό αντίπαλο και ελπίζω για το καλύτερο».

Ο τεχνικός της ομάδας της Σύρου Αλεξάντερ Σένισιτς αρχικά αναφέρθηκε στην νίκη της ομάδας του, αλλά και την απόδοση των παικτών του: «Παίξαμε αρκετά καλά, δουλέψαμε σκληρά αυτές τις μέρες για να πάρουμε τη νίκη. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες μου, γιατί ακολούθησαν την τακτική που θέσαμε. Μέρα με τη μέρα υπάρχει όλο και καλύτερη επικοινωνία με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο. Η άμυνα σήμερα είναι αποτέλεσμα σκληρής προπόνησης και δουλειάς αλλά πιο πολύ είναι ότι η ομάδα έχει παίκτες παγκόσμιας κλάσης και δουλεύουμε περισσότερο στο ψυχολογικό κομμάτι, έτσι ώστε να υπάρχει πολύ καλή επικοινωνία. Το σημαντικότερο είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε με τέτοιο ρυθμό και να μπούμε στην τετράδα».

H αποστολή του Α.Ο. Φοίνικα Σύρου θα μείνει στη Θεσσαλονίκη για τον αγώνα Κυπέλλου με τον Πήγασο Πολίχνης την προσεχή Τρίτη 31/1. Αναφορικά με τον αγώνα της Τρίτης ο τεχνικός του Φοίνικα είπε: «Ο στόχος μας είναι να κερδίσουμε και να περάσουμε στην επόμενη φάση του Κυπέλλου. Θεωρώ ότι θα δώσουμε ένα διαφορετικό παιχνίδι. Το είδαμε και σήμερα, που οι παίκτες του Πήγασου μπήκαν στο τρίτο σετ πολύ δυνατά και βρήκαν ρυθμό. Θα μπούμε δηλαδή με καθαρό μυαλό σε ένα τελείως διαφορετικό αγώνα».

Ο λίμπερο του Φοίνικα ΟΝΕΧ Δημήτρης Κωνσταντινίδης δήλωσε για το παιχνίδι: «Ήταν μία πολύ σημαντική νίκη για εμάς, θέλαμε το καθαρό τρίποντο για να είμαστε στο κυνήγι της τετράδας, αυτός είναι ο στόχος μας. Προερχόμαστε από μία σειρά αγώνων με τον Ολυμπιακό με καλά και δύσκολα αποτελέσματα. Η ομάδα δείχνει να ρολάρει, έχουμε πιάσει καλή απόδοση στα τελευταία ματς και σήμερα ίσως ήταν ένα από τα καλύτερα παιχνίδια που έχουμε κάνει τη φετινή χρονιά. Δεν επιτρέψαμε στον Πήγασο σε κανένα σημείο του παιχνιδιού να μπει στο παιχνίδι και ακόμα και στο τέλος νομίζω ότι ελέγχαμε 100% την κατάσταση».

Αναφορικά με την απώλεια του Τζούριτς είπε: «Είναι όντως σημαντική καθώς αποτελεί πυλώνα της ομάδας μας, όμως δουλεύει πολύ και θα επανέλθει σύντομα και έτοιμος εκεί που πρέπει. Όλα τα παιδιά, και οι κεντρικοί που τον αντικαθιστούν αλλά και οι υπόλοιποι, προπονούμαστε σκληρά και θέλουμε να βγάζουμε αυτό το πρόσωπο και αυτό το πάθος στα παιχνίδια. Μπορεί να χάνουμε, μπορεί να κερδίζουμε, αλλά η ομάδα πρέπει να ματώνει και να παίζει καλά. Σήμερα ήταν ένα θετικό αποτέλεσμα, “σκυλιάσαμε” μέσα στο γήπεδο. Το σημερινό παιχνίδι το ξεχνάμε απόψε ενόψει του παιχνιδιού της Τρίτης για το Κύπελλο. Είναι το πρώτο ματς για εμάς, είναι ένας νοκ-άουτ αγώνας, ο Πήγασος μπορεί να κάνει πολλές ζημιές και τον υπολογίζουμε 100% να είμαστε το ίδιο συγκεντρωμένοι με σήμερα».

 

Πήγασος Πολίχνης – Φοίνικας Σύρου ONEX

Τα σετ: 0-3 (16-25, 14-25, 22-25) σε 78΄.

Διακύμανση:
1ο σετ: 6-8, 10-16, 13-21, 16-25
2ο σετ: 5-8, 10-16, 12-21, 14-25
3ο σετ: 4-8, 13-16, 19-21, 22-25
Διαιτητές: Βασιλειάδης, Γεωργιάδης Εμμ., Παρατηρητής: Καραμπαλάσης, Επόπτες: Βασδέκης, Παπαδοπούλου, Γραμματεία: Χατζηγεωργίου.
ΠΗΓΑΣΟΣ ΠΟΛΙΧΝΗΣ (Ηρακλής Θεοδώρου): Κομητούδης 3 (3/3επ.), Μπαρέτο 7 (7/21επ., 82%υπ, 58%άρ.), Μαυροβουνιώτης 10 (10/24επ., 71%υπ.- 57%αρ.), Μίλης 12 (11/27επ., 1 άσσος), Αρμενάκης 8 (7/12επ., 1 μπλοκ), Κανέλλος 3 (3/7επ., 100%υπ., 100%αρ.) / Μπουράκης (λ. – 57%υπ., 48%αρ.), Χήρας 1 (1/4επ.), Προύσαλης, Σακόγλου, Κεσεσίδης, Τερζόγλου.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΣΥΡΟΥ ΟΝΕΧ (Αλεξάνταρ Σένισιτς): Μιχάλοβιτς 17 (15/26 επ., 2 μπλοκ), Παπαλεξίου 11 (9/10 επ., 2 μπλοκ), Χαραλαμπίδης 7 (4/4 επ., 3 μπλοκ), Ιερεζουέλο 3 (1/2 επ., 2 μπλοκ), Κλίνκενμπεργκ 7 (7/13 επ., 80% υπ. – 80% άριστες), Φρομ 8 (6/13 επ., 2 άσσοι, 85% υπ. – 69% άριστες) / Κωνσταντινίδης (λ, 89% υπ. – 79% άριστες), Σωνάκης (λ), Γαλιώτος, Ρουμελιωτάκης, Παπαδόπουλος, Παλαιολόγος, Μανωλάκης.

* Οι πόντοι του Πήγασου Πολίχνης προήλθαν: 1 άσσος, 42 επιθέσεις, 1 μπλοκ, 8 λάθη αντιπάλων και του Φοίνικα Σύρου ΟΝΕΧ προήλθαν: 2 άσσοι, 42 επιθέσεις, 9 μπλοκ, 22 λάθη αντιπάλων.