Συγκίνηση και βουβός πόνος στην περιφορά του Επιταφίου στο Κοιμητήριο του Αγίου Γεωργίου (ΒΙΝΤΕΟ)

  • Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024 - 14:13

Συγκίνηση και πόνος ήταν εκείνα τα χαρακτηριστικά που επικράτησαν σήμερα στο χώρο του Κοιμητηρίου του Αγίου Γεωργίου, κατά τη διάρκεια της περιφοράς του Επιταφίου.

Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι η καθιερωμένη λιτανεία του επιταφίου ανάμεσα στα μνήματα, προκαλώντας δάκρυα στους δεκάδες παρευρισκομένους, οι οποίοι και σε συνδυασμό με την απώλεια των αγαπημένων τους προσώπων, βίωσαν πολύ έντονα την κορύφωση του θείου δράματος.

Τη λιτανεία συνόδευσε με πένθιμα εμβατήρια η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, με την παρουσία του δημάρχου Σύρου-Ερμούπολης, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, προσκόπων και πιστών.

Στο μήνυμά του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος, τόνισε ότι, κάθε χρόνο, τέτοια ημέρα ο Χριστός, ο Μεγάλος νεκρός που όσοι τον σταύρωσαν, νόμισαν ότι ηττήθηκε από τον Θάνατο, αναστημένος από τους νεκρούς κάλεσε όλους τους κεκοιμημένους που βρίσκονται στους τάφους, στο οστεοφυλάκιο και τα χωνευτήρια, να τον ακολουθήσουν σε αυτόν τον δρόμο, από τον θάνατο στη ζωή και από τη φθορά στην Ανάσταση.

Απευθυνόμενος προς τους πιστούς, τόνισε ότι οι ψυχές των ανθρώπων που χάθηκαν είναι ζωντανές, βρίσκονται στον παράδεισο, στην αγκαλιά του Θεού και συνεχίζουν να ζουν και να υπάρχουν, να επικοινωνούν μαζί μας διά της προσευχής, δίνοντας στο τέλος το μήνυμα της μεγάλης Ανάστασης.