Απομακρύνονται οι νέοι μεταλλικοί κάδοι από την παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης

Αποσύρονται γιατί δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα

Στην αφαίρεση των δύο νέων μεταλλικών κάδων που τοποθετήθηκαν από τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης στην παραλιακή ζώνη της πόλης το τελευταίο τριήμερο, για την εναπόθεση του τεράστιου όγκου απορριμμάτων και ανακύκλωσης από τις επιχειρήσεις, προχώρησε σήμερα το πρωί η Δημοτική Αρχή, καθώς τα αποτελέσματα δεν ήταν τα προσδοκώμενα.

Ουσιαστικά, ο Δήμος επιδίωξε να τοποθετήσει έξτρα κάδους για να μεταφέρουν οι επιχειρήσεις τις σακούλες με τα απορρίμματα πρώτα στους βυθιζόμενους κάδους και μετά στον επιπλέον εξοπλισμό, κάτι που όμως δυστυχώς δεν τηρήθηκε από τους επιχειρηματίες, με τον όγκο των απορριμμάτων και των ανακυκλώσιμων να παρέμενε χύμα στην παραλιακή οδό. Ειδικότερα, η προτροπή ήταν να αξιοποιούνται πρώτα τα βυθιζόμενα συστήματα και το έξτρα φορτίο απορριμμάτων να μην αφήνεται χύμα στον δρόμο, αλλά να μπαίνει στους μεγάλους μεταλλικούς κάδους. Από τη στιγμή, που ο Δήμος διαπίστωσε αναντιστοιχία δεσμεύσεων και πράξεων, προχωρά στην αφαίρεσή τους.

Μάλιστα, στη συνάντηση με την “Τερψιχόρη” και τον Εμπορικό Σύλλογο σήμερα, αντικείμενο της συζήτησης θα αποτελέσει η εξεύρεση μίας κοινά αποδεκτής λύσης, ώστε η παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης να μην παρουσιάζει μία κακή εικόνα και κυρίως αυτές τις ημέρες του Πάσχα αλλά και προσεχώς το καλοκαίρι.

 

Ετικέτες: