Ενημέρωση προς καταναλωτές και μέλη του Συλλόγου

Ο Εμπορικός Σύλλογος Σύρου για την επαναλειτουργία του λιανικού εμπορίου

  • Παρασκευή, 15 Ιανουαρίου, 2021 - 23:08

Όπως θα σας έγινε γνωστό και από της κυβερνητικές ενημερώσεις, σήμερα το απόγευμα, αποφασίστηκε η επανεκκίνηση των εμπορικών οικονομικών δραστηριοτήτων και το άνοιγμα των καταστημάτων από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021.
Τα καταστήματα θα λειτουργήσουν υπό αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας και τήρησης όλων των υγειονομικών κανόνων.  
Εξακολουθούμε λοιπόν να τηρούμε αυστηρά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας από εργαζόμενους και πελάτες, να τηρούμε τις προβλεπόμενες αποστάσεις (απόσταση 2 μέτρων μεταξύ των πελατών κατά τον χρόνο αναμονής στα ταμεία) και να αποτρέπουμε τον συγχρωτισμό μέσα και έξω από την επιχείρησή μας (μέγιστος επιτρεπόμενος αριθμός: τέσσερα (4) άτομα για καταστήματα έως 100 τ.μ. Για καταστήματα άνω των 100 τ.μ. ένα (1) άτομο για κάθε 25 τ.μ. επιπλέον (από 1 άτομο/ανά 15 τ.μ που ίσχυε προηγουμένως).

Ο καταναλωτής «έχει ελευθέρας» για δύο ώρες από τη στιγμή που θα στείλει στο 13033 το SMS με κωδικό 2 για να κάνει τα ψώνια του. 
Δεν χρειάζεται ραντεβού για τα καταστήματα.
Αντίθετα για κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και ΚΤΕΟ η προσέλευση θα γίνεται μόνο με ραντεβού. Ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 έως τις 05:00.
Από τη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021 αρχίζει και η περίοδος των χειμερινών εκπτώσεων.
Προαιρετική λειτουργία καταστημάτων, την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2021.
Προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην Σύρο από τον Εμπορικό Σύλλογο Σύρου:
Δευτέρα – Σάββατο 08.00-14.00
Τρίτη- Πέμπτη-Παρασκευή 17.30-20.00

Αρχές Επιβολής Κυρώσεων

- Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή
- Ελληνική Αστυνομία
- Δημοτική Αστυνομία
- Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
- Εθνική Αρχή Διαφάνειας (Ε.Α.Δ.)
- Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε)
- Περιφερειακές Ελεγκτικές Υπηρεσίες

Στον τετραψήφιο αριθμό 1520 μπορείτε να πάρετε πληροφορίες για την λειτουργία των καταστημάτων σας. Στον ίδιο αριθμό μπορούν να απευθύνονται και οι πολίτες για καταγγελίες σχετικά με τυχόν παράβαση των κανόνων λειτουργίας.