Ολοκληρώθηκε ο ετήσιος κύκλος εργασιών συντήρησης από την τεχνική υπηρεσία στο θέατρο “Απόλλων” και έκλεισε το έργο της αναβάθμισης της λειτουργίας του σε συνεργασία με την ΠΝΑι

Συντηρήσεις και προμήθειες για τον ιστορικό “Απόλλωνα”

Εκτεταμένη φροντίδα έλαβε το ιστορικό θέατρο “Απόλλων” στην Ερμούπολη της Σύρου το προηγούμενο διάστημα, η οποία αφορά στον κύκλο εργασιών της ετήσιας συντήρησής του, καθώς και στην προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού για την καλύτερη λειτουργία του.

Τα παραπάνω έγιναν σε συνεργασία του Τμήματος Πολιτισμού με την Τεχνική Υπηρεσία, καθώς και στο πλαίσιο της υπογραφής προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στον Δήμο και την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για το έργο “Προμήθεια Εξοπλισμού Θεάτρου Απόλλων”.

Σε σχετική ενημέρωση προέβη η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αλίκη Λεονταρίτη κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Επιτροπής Πολιτισμού, καθώς και κατά την προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Σημειώνεται εξ αρχής πως η προγραμματική σύμβαση με την Περιφέρεια ήταν για έργο ύψους 46.500 ευρώ, με σκοπό την απόκτηση εξοπλισμού που θα καταστήσει το θέατρο ασφαλές και άκρως λειτουργικό.

Συνολική φροντίδα για το θέατρο της Σύρου

Ειδικότερα, όπως ανέφερε η Αντιδήμαρχος, κατά τον μήνα Νοέμβριο προωθήθηκε σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου η ετήσια συντήρηση του θεάτρου “Απόλλων”.

“Πραγματοποιήθηκε ένα σύνολο εργασιών όπως μεταξύ άλλων, η συντήρηση της αυλαίας και των σταγκονιών, το βάψιμο της σκηνής, η τοποθέτηση κεραίας για ασύρματο internet στη σκηνή του θεάτρου “Απόλλων”, το βάψιμο των βάθρων, ο έλεγχος γεννήτριας αποθέματος καλοριφέρ και διάφορες επισκευές, επιχρίσματα κ.α.”.

Επιπλέον, για την αναβάθμιση λειτουργίας του θεάτρου “Απόλλων”, εξήγησε πως, “πραγματοποιήθηκε προμήθεια σύγχρονου ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού” στο πλαίσιο της προγραμματικής σύμβασης με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου.

Ειδικότερα, η πράξη αποσκοπούσε στην αναβάθμιση του θεάτρου και περιελάμβανε: α. Την προμήθεια σύγχρονου προβολέα (Projector) για να καλύψει τις ανάγκες εκδηλώσεων, προβολής, τηλεόραση 15 ιντσών στο φουαγέ του θεάτρου. β. Την αντικατάσταση της Ηλεκτρολογικής Εγκατάστασης και των φωτιστικών σωμάτων, που έχουν υποστεί φθορές λόγω παλαιότητας και χρήσης, για την ασφαλή λειτουργία του Θεάτρου. γ. Την προμήθεια νέων επίπλων για την συμπλήρωση του εξοπλισμού. δ. Την τοποθέτηση συστημάτων ασφαλείας, συστήματος συναγερμού και καμερών και συστήματος καταγραφής. δ. Σύγχρονη κονσόλα φωτισμού. ε. Την προμήθεια αναβατορίου φορτίου.