Σφοδρή επίθεση του Άρη Ρώτα στον δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, για τα όσα εκτυλίχτηκαν το βράδυ των εκλογών

‘’κ. Λειβαδάρα υπάρχουν και όρια κι εσείς τα ξεπεράσατε!’’

Για ”πολιτικά ανήθικη συμπεριφορά” κάνει λόγο, με ανακοίνωσή του, ο επικεφαλής του συνδυασμού “με σχέδιο για τη Σύρο”, Άρης Ρώτας, αναφορικά με τη στάση που κράτησε τη βραδιά των αυτοδιοικητικών εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης, Νίκος Λειβαδάρας. 

Τη σφοδρή επίθεση του Άρη Ρώτα προκάλεσαν οι πανηγυρισμοί του κ. Λειβαδάρα στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού “Αναγέννησί μας”, μόλις έγινε γνωστό το αποτέλεσμα της επικράτησης του Αλέξη Αθανασίου, όπου ο νυν δήμαρχος υποστήριξε πως “διαχρονικά η έπαρση και η αλαζονεία έχει τιμωρηθεί, είτε έχεις την εξουσία, είτε τη διεκδικείς ”. 

Σύμφωνα με τον Άρη Ρώτα, η δήλωση αυτή στην ουσία “φωτογράφισε” μέλη του συνδυασμού του, μεταξύ των οποίων είναι και εννέα σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι της νυν Δημοτικής Αρχής.
Στη συνέχεια, ο επικεφαλής της παράταξης “με σχέδιο για τη Σύρο” αναφέρεται στα όσα, όπως λέει, διαδίδει ο κ. Λειβαδάρας περί λιντσαρίσματός του, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού. “Εμείς σας εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τις παραπάνω δηλώσεις σας και τότε εσείς αρχίσατε να ουρλιάζετε, φανερά εκνευρισμένος, επειδή τολμήσαμε να σας κρίνουμε. Φεύγοντας, μάλιστα, επιλέξατε να μας «αποτελειώσετε» με τη φράση «τελικά, πήρατε αυτό που σας άξιζε»”, τονίζει στην ανακοίνωσή του, ο κ. Ρώτας. 

Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω είναι ο Άρης Ρώτας να χαρακτηρίσει ως “πολιτικά ανήθικη” τη συμπεριφορά του δημάρχου Σύρου – Ερμούπολης, επισημαίνοντας πως “λυπάμαι πολύ κύριε Λειβαδάρα, αλλά η στάση σας με αναγκάζει να σας υπογραμμίσω ότι πολιτικοί του δικού σας επιπέδου απαξιώνουν την πολιτική και είναι ο βασικός λόγος που το 50% των πολιτών και κυρίως νέοι κάτω των 35 χρόνων απέχουν όχι μόνο από την πολιτική, αλλά και από το δικαίωμα του εκλέγειν”.

Απορίας άξιο παραμένει, αν ο Νίκος Λειβαδάρας θα απαντήσει στις βαριές κατηγορίες του Άρη Ρώτα, αλλά και ποια στάση θα κρατήσουν οι δημοτικοί σύμβουλοί του, που κατήλθαν στις εκλογές με τον συνδυασμό “με σχέδιο για τη Σύρο”, ενόψει και της επερχόμενης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τετάρτη. 

Διαβάστε αναλυτικά τη δήλωση του Άρη Ρώτα:

‘’κ. Λειβαδάρα υπάρχουν και όρια κι εσείς τα ξεπεράσατε!’’

Κύριε Λειβαδάρα,

Δεν είχα σκοπό να ασχοληθώ μαζί σας, καθώς δεν σας θεωρούσα πολιτικό μου αντίπαλο.

Όμως, πληθαίνουν οι φήμες στο νησί με εσάς να διαδίδετε ότι το βράδυ της Κυριακής των εκλογών, στο εκλογικό κέντρο του συνδυασμού μας, δήθεν σας λιντσάραμε.

Για το λόγο αυτό, αναγκάζομαι να τοποθετηθώ με το παρόν, προκειμένου να αποκατασταθεί πλήρως η αλήθεια, αλλά και η τιμή και η υπόληψη των μελών του συνδυασμού μας.

Το χρονικό της Κυριακής των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023, λοιπόν, έχει ως εξής:

- Εσείς πανηγυρίσατε τη νίκη του κ. Αθανασίου στο εκλογικό του κέντρο, δηλώνοντας μάλιστα επί λέξει «Διαχρονικά η έπαρση και η αλαζονεία έχει τιμωρηθεί, είτε έχεις την εξουσία είτε τη διεκδικείς». Η δήλωσή σας αυτή προφανέστατα αναφερόταν στους ηττημένους των εκλογών, δηλαδή στα μέλη του συνδυασμού μας, μεταξύ των οποίων είναι και εννέα (9) δικοί σας σύμβουλοι και αντιδήμαρχοι. Πρόκειται για μία δήλωση άκρως μειωτική και απαξιωτική για όλους μας, και ως τέτοια εκλήφθηκε, μιας και εμμέσως πλην σαφώς μας χαρακτηρίσατε αλαζόνες και επηρμένους.

- Όταν εντελώς υποκριτικά επισκεφθήκατε στη συνέχεια και το δικό μας εκλογικό κέντρο, εμείς σας εκφράσαμε τη δυσαρέσκειά μας για τις παραπάνω δηλώσεις σας και τότε εσείς αρχίσατε να ουρλιάζετε, φανερά εκνευρισμένος, επειδή τολμήσαμε να σας κρίνουμε. Φεύγοντας, μάλιστα, επιλέξατε να μας «αποτελειώσετε» με τη φράση «τελικά, πήρατε αυτό που σας άξιζε».

- Αμέσως μετά, εσείς επιστρέψατε στο εκλογικό κέντρο του κ. Αθανασίου αναφέροντας σε ορισμένους εκ των εκεί παρευρισκομένων ότι δήθεν σας λιντσάραμε.

Αυτή είναι η αλήθεια για τα όσα συνέβησαν εκείνο το βράδυ. Αυτή και μόνον αυτή και το γνωρίζετε πολύ καλά κ. Λειβαδάρα!

Τραμπούκοι και λασπολόγοι δεν υπήρξαμε ποτέ!

Σταθήκατε απέναντί μας με ανοίκειους χαρακτηρισμούς περί αλαζονείας και έπαρσης, με άκρως ισοπεδωτικό λόγο (όπως, το «πήρατε αυτό που σας άξιζε») και τέλος με συκοφαντικές δηλώσεις περί δήθεν λιντσαρίσματός σας. Απέναντι στη νέα γενιά, που με αξιοπρέπεια, ειλικρίνεια και καθαρότητα επιχείρησε να ασχοληθεί με τα αυτοδιοικητικά.

Πανηγυρίσατε με τη νίκη του μέχρι πρότινος πολιτικού σας αντιπάλου και δύο πολιτικών αποστατών σας, που καθ’ όλη την προεκλογική περίοδο αποκαλούσαν τους συνεργάτες σας που κατήλθαν στις εκλογές μαζί μου άχρηστους και μεταξεταστέους και αλαζόνες και τοξικούς, όπως επίσης τους κατηγορούσαν για διχαστικό λόγο και παράνομες ενέργειες στο πλαίσιο άσκησης των καθηκόντων τους.

Η παραπάνω συμπεριφορά σας είναι πολιτικά ανήθικη!

Δυστυχώς, όπως, για εσάς, έπεσαν οι μάσκες!

Λυπάμαι πολύ κύριε Λειβαδάρα, αλλά η στάση σας με αναγκάζει να σας υπογραμμίσω ότι πολιτικοί του δικού σας επιπέδου απαξιώνουν την πολιτική και είναι ο βασικός λόγος που το 50% των πολιτών και κυρίως νέοι κάτω των 35 χρόνων απέχουν όχι μόνο από την πολιτική, αλλά και από το δικαίωμα του εκλέγειν.

Μας εμπαίξατε λέγοντάς μας ότι πήραμε αυτό που μας άξιζε. Σας απαντάμε ότι είμαστε υπερήφανοι για τον αγώνα που κάναμε και ευγνώμονες σε αυτούς τους ανθρώπους που μας τίμησαν με την ψήφο τους.

Και υποσχόμαστε στις νέες, στους νέους αλλά και στους «απογοητευμένους» που επέλεξαν την αποχή, ότι η δική μας πολιτική στάση, εντιμότητα και καθαρότητα θα είναι η δική τους φωνή απέναντι στο σύστημα.

Άρης Ρώτας
Επικεφαλής του συνδυασμού ‘’με σχέδιο για τη Σύρο’’