Η Στέλλα Γιαλόγλου και ο Αλέξανδρος Γκέλιας στο θέατρο Απόλλων με τις "Χίλιες και μια Νύχτες"

Επί σκηνής η μαγευτική μουσική της "Σεχραζάντ"

Η σκηνή του θεάτρου θα πλημμυρίσει από τις μελωδίες του μεγάλου συνθέτη Νικολάι Ρίμσκι-Κορσάκοφ

Ένα ρομαντικό παραμύθι από τις «Χίλιες και μια Νύχτες», θα ζωντανέψει για μία και μοναδική παράσταση στο θέατρο Απόλλων.

Η σπάνια, ασπρόμαυρη, βωβή ταινία του 1924 αποτυπώνεται πάνω στο κινηματογραφικό πανί του θεάτρου, "ντυμένη" με τη συνοδεία μουσικής από τη Στέλλα Γιαλόγλου στο πιάνο και τον Αλέξανδρο Γκέλια στο βιολί.

Οι δύο μουσικοί θα παρουσιάσουν κομμάτια της μαγευτικής μουσικής της "Σεχραζάντ" του Νικολάι Ρίμσκι-Κορσάκοφ, την Τετάρτη 1η Μαΐου στις 9 το βράδυ.

Με ζωντανή συνοδεία επί σκηνής με βιολί και πιάνο

Ένα ρομαντικό παραμύθι από τις «Χίλιες και μια Νύχτες» ντυμένο με τη μαγευτική μουσική της «Σεχραζάντ» του Νικολάι Ρίμσκι-Κορσάκοφ, θα παρουσιαστεί στη σκηνή του θεάτρου Απόλλων.

Πρόκειται για μια παράσταση για βιολί και πιάνο, όπου οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια υπέροχη, βωβή ταινία του 1924, τον "Κλέφτη της Βαγδάτης", με τους καλλιτέχνες - Στέλλα Γιαλόγλου και Αλέξανδρο Γκέλια, να ερμηνεύουν τη μουσική της ταινίας, ζωντανά επί σκηνής.

Η μουσική είναι του Νικολάι-Ρίμσκι Κόρσακοφ, ενός κορυφαίου Ρώσου συνθέτη και ενορχηστρωτή του 19αιώνα, ενώ η ταινία αποτέλεσε τη μεγαλύτερη χολιγουντιανή παραγωγή της εποχής, καθώς χρησιμοποίησε πρωτοφανή οπτικά εφέ.

Η αρχική ταινία που είχε διάρκεια 2,5 ώρών, κατόπιν επεξεργασίας προσαρμόστηκε σε διάρκεια 1,5 ώρας, προκειμένου να είναι πιο φιλική στο θεατή.

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι η μουσική που θα απολαύσει το κοινό της Σύρου, δεν αποτελεί την αρχική επένδυση της ταινίας, αλλά μια προσαρμογή που προσεκτικά επιλέχθηκε από τους μουσικούς μέσα από τα έργα του σπουδαίου συνθέτη.

Τα έργα είναι ιδιαίτερης τεχνικής και ερμηνευτικής δυσκολίας και αποτελούν από τα πλέον αντιπροσωπευτικά δείγματα της μουσικής του Κόρσακοφ.