Τοποθετήθηκε πλησίον του νέου parking της Λαλακιάς

Ένα ακόμη σύστημα βυθιζόμενων κάδων για τη Σύρο

Στην απόκτηση ενός ακόμη συστήματος βυθιζόμενων κάδων ανακύκλωσης και απορριμμάτων προχώρησε ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης, το οποίο και τοποθέτησε δίπλα στο parking της Λαλακιάς, όπως είχε προγραμματίσει η αρμόδια Υπηρεσία.

Ουσιαστικά είναι η τρίτη περιοχή του νησιού στην οποία τοποθετείται ένα σύγχρονο σύστημα συλλογής των ανακυκλώσιμων υλικών και των απορριμμάτων, προκειμένου να βελτιωθεί η εικόνα με τους παλαιούς κάδους, οι οποίοι και θα απομακρυνθούν από το σημείο.

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης επιδιώκοντας να περάσει σε μία νέα “εποχή” για την προάσπιση του περιβάλλοντος έχει αξιοποιήσει χρηματοδοτήσεις αλλά και ίδιους πόρους, για την απόκτηση των βυθιζόμενων κάδων. Υπενθυμίζεται πως ένα ακόμη σύστημα έχει προγραμματιστεί να εγκατασταθεί πίσω από το κτήριο του Πνευματικού Κέντρου, ενώ τα πρώτα τρία λειτουργούν στην παραλιακή ζώνη της Ερμούπολης και πλησίον του 2ου Δημοτικού.

Για το νέο σύστημα στη Λαλακιά, έγιναν οι απαραίτητες εκσκαφές και προσεχώς θα τεθεί σε λειτουργία. Θα υπάρξει ανακοίνωση του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης ώστε να πληροφορηθούν οι πολίτες.