Εκπαιδευτικοί του 4ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου στο επιμορφωτικό πρόγραμμα Erasmus

  • Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 - 09:57

Ολοκληρώθηκε η 1η κινητικότητα του προγράμματος Erasmus+ KA210 Digital Drama (PLAY, ACT and LEARN), όπου το 4ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Ερμούπολης, συμμετείχε σε αυτό το πρόγραμμα με τρεις εκπαιδευτικούς,

Στο σύνολο η ομάδα του προγράμματος απαρτίζεται από τέσσερις χώρες, Ισπανία, Ιταλία, Ελλάδα και Τουρκία. Η συντονίστρια χώρα είναι η Ισπανία, όπου εκεί έλαβε χώρα η πρώτη εκπαιδευτική μετακίνηση από τις 8 έως και τις 12 Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής μετακίνησης οι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν επιμορφωτικές συναντήσεις σχετικά με δραματικές τεχνικές, να παρακολουθήσουν υποδειγματικές διδασκαλίες στο σχολείο υποδοχής σε καθημερινό επίπεδο, να μάθουν τόσο για το εκπαιδευτικό σύστημα της Ισπανίας, να ανταλλάξουν δημιουργικά απόψεις και να έρθουν σε επαφή και γνωριμία με τους τοπικούς φορείς.

Πιο αναλυτικά πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Δημαρχείο της Γουαδαλαχάρα και γνωριμία με τη Δήμαρχο της πόλης. Ακολούθησε εποικοδομητική συζήτηση για τον τρόπο λειτουργίας του συστήματος αυτοδιοίκησης της Ισπανίας και περιήγηση στην ιστορία του τόπου. Την επόμενη ημέρα έλαβε χώρα επίσκεψη στην αντίστοιχη Περιφερειακή Διοίκηση όπου εκπρόσωποι της Κυβέρνησης στα θέματα Παιδείας και της Περιφέρειας της περιοχής μας εισήγαγαν στα φλέγοντα εκπαιδευτικά ζητήματα της περιοχής και τον τρόπο επίλυσής τους.