Διήμερος εορτασμός Αγίου Παντελεήμονα

Τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Παντελεήμονα εορτάζει η Φιλόπτωχος Εταιρεία Ερμούπολης με ένα διήμερο εκδηλώσεων που θα λάβουν χώρα στο ομώνυμο Ιερό Ναό της Σύρου.

Σήμερα, ανήμερα του εορτασμού, θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 Μέγας Εσπερινός με αρτοκλασία, μετά το πέρας του οποίου, θα ακολουθήσει η Λιτάνευση της Ιερής Εικόνας του Αγίου (20:30). Κατά τη διάρκεια της Λιτάνευσης, η Εικόνα θα επισκεφτεί τον αύλειο χώρο του Γενικού Νοσοκομείου Σύρου, όπου θα γίνει δέηση υπέρ της υγείας των ιατρών και εργαζομένων, αλλά και της αποκατάστασης της υγείας των νοσηλευόμενων ασθενών.

Αύριο, Σάββατο 27 Ιουλίου και ώρα 07:30 θα πραγματοποιηθεί ο καθιερωμένος Όρθρος και εν συνεχεία (09:00) η Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας θα τελεσθεί το καθιερωμένο ετήσιο μνημόσυνο των Μεγάλων Ευεργετών και Δωρητών της Φ.Ε.Ε.

Το Γηροκομείο – Πτωχοκομείο και Ειδικό Φιλανθρωπικό Σωματείο του “Αγίου Παντελεήμονα” καλεί τις πολιτικές, δικαστικές και στρατιωτικές Αρχές, καθώς και τους ευσεβείς και φιλόερτους κατοίκους της Σύρου να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις προς τιμήν του ιαματικού Άγιου Παντελεήμονα.