Εκπέμπουν… SOS οι αθλητικές εγκαταστάσεις

  • Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 2 Σεπ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Σεπτέμβρης ήδη κάνει τα πρώτα βήματά του ταυτόχρονα με τις ομάδες οι οποίες έχουν ξεκινήσει την προετοιμασία τους. Ο αριθμός των αθλητών είναι αρκετά μεγάλος και οι αθλητικές εγκαταστάσεις της Σύρου σε καθημερινή βάση φιλοξενούν εκατοντάδες μικρούς και μεγάλους. Και φτάνουμε στο ρεζουμέ της υπόθεσης. Έχουμε και λέμε. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων στο κομμάτι του αθλητισμού πονά και μάλιστα αντιμετωπίζει τεράστιο πρόβλημα στις αθλητικές της εγκαταστάσεις. Πάμε να δούμε όμως ένα – ένα το κάθε κομμάτι. Γήπεδο Άνω Σύρου, μετά την πτώση του βράχου το γήπεδο είναι σε… αχρηστία αφού παραμένει ακατάλληλο και είναι κλειστό μέχρι σήμερα. Αν και η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε σημειώσει πως θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να δοθεί σε χρήση, δεν έγινε τίποτα και το γήπεδο είναι άγνωστο αν ποτέ λειτουργήσει ξανά.

Οι μέχρι στιγμής προβλέψεις αναφέρουν πως τίποτα δεν θα αλλάξει και το γήπεδο της Άνω Σύρου δεν θα φιλοξενήσει ποτέ ξανά αθλητές. Γήπεδο Πάγου, είναι κλειστό και εδώ και χρόνια δεν είχε γίνει η παραμικρή παρέμβαση. Η Περιφέρεια έχει υποσχεθεί πως θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε το γήπεδο σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να δοθεί και πάλι σε χρήση. Γήπεδο Βάρης, ένας χώρος που θα μπορούσε να δώσει πολλές λύσεις, μέχρι στιγμής είναι για να φυλάσσονται οι κάδοι απορριμμάτων. Το γήπεδο της Βάρης με κάποιες μικρές ή μεγάλες παρεμβάσεις θα μπορούσε να γίνει χρηστικό και να φιλοξενούσε ομάδες, τόσο του ποδοσφαίρου όσο και του μπάσκετ με τον χώρο που υπάρχει. Γήπεδο Ερμούπολης – ΕΠΣ Κυκλάδων, ένας χώρος ο οποίος πρόσφατα ανακαινίστηκε και έχει δοθεί σε χρήση. Εδώ όμως υπάρχει η ιδιαιτερότητα πως όλες οι ομάδες και οι ακαδημίες χρησιμοποιούν τον συγκεκριμένο χώρο με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται καθημερινά. Εδώ πλέον αν δεν υπάρχουν άμεσες κινήσεις θα μετράμε αντίστροφα. Δηλαδή η υπερβολική χρήση θα φέρει φθορές και κάτι το οποίο φτιάχτηκε με… κόπο θα χαλάσει εύκολο.

Ένα ακόμη θέμα το οποίο καλείται πλέον να ρίξει μεγάλο βάρος η νέα δημοτική αρχή είναι το κλειστό γυμναστήριο. Το κλείσιμο των εξωτερικών γηπέδων έχει φέρει σε δύσκολη θέση ομάδες και ακαδημίες. Θα πρέπει τώρα να συσσωρευτούν όλα τα τμήματα σε έναν χώρο και να μοιραστούν οι ώρες με τέτοιο τρόπο ώστε να χωρέσουν… ΟΛΟΙ. Να χωρέσουν όλοι σε έναν ήδη… προβληματικό χώρο, όπου ως γνωστό όταν βρέξει υπάρχει εισροή υδάτων εντός του κλειστούν. Και μην ξεχνάμε πως περάσαμε ένα όχι και τόσο καλό καλοκαίρι όπου οι δυνατοί άνεμοι ήταν συνεχής και η οροφή του κλειστού έχει τις δικές της φθορές. Το νερό που θα περνά εντός του κλειστού ίσως να είναι περισσότερο με αποτέλεσμα το παρκέ να είναι επικίνδυνο για την σωματική ακεραιότητα του κάθε αθλητή. Η πρωτεύουσα των Κυκλάδων κινδυνεύει να μείνει χωρίς γήπεδα, χωρίς χώρους άθλησης, αφού όχι μόνο είναι γερασμένα, αλλά και επικίνδυνα.     

Διαβάστε ακόμα