Κλειδώνουν τα… ρόστερ

  • Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου, 2019 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 9 Σεπ. 2019 - 16:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η προετοιμασία των ομάδων συνεχίζεται για τις ομάδες χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα μιας και ουσιαστικά μπαίνουμε στην τελική… ευθεία. Ναι στην τελική ευθεία καθώς εντός του μήνα οι ομάδες θα κληθούν να δώσουν το πρώτο τους επίσημο παιχνίδι. Μπορεί να μην είναι για το πρωτάθλημα, αλλά για το κύπελλο, όμως κάποια σωματεία που θέλουν να συνεχίσουν θα προσπαθήσουν την ημέρα των αγώνων να είναι έτοιμες. Είδαμε τα τελευταία εικοσιτετράωρα τα σωματεία της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει την προετοιμασία τους κάποιες ομάδες κάνουν ακόμη μεταγραφές. Αυτό βέβαια είναι να θωρακίσουν όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται το ρόστερ τους καθώς κάποιες απ’ αυτές έχουν υψηλούς στόχους.

Φέτος το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων έχει αρκετές ιδιαιτερότητες, δεν είναι όπως το περσινό. Τι σημαίνει αυτό πως πολύ απλά όταν μείνει κάποιο σωματείο πίσω στην αρχή δύσκολα στη συνέχεια θα μπορεί να… μαζέψει τη διαφορά. Δεν υπάρχει δεύτερη φάση και ο πρωταθλητής θα ανακηρυχτεί με την λήξη και του δευτέρου γύρου. Στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων το έχω αναφέρει και σε παλαιότερο άρθρο τρεις θα είναι οι ομάδες που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως κανείς δεν πρέπει να υποτιμήσει τον Πύργο ή τον Α.Ο. Πάρου ιδιαίτερα στο γήπεδο της Παροικιάς. Α.Ο. Σύρου, Πανναξιακό και Α.Ο. Μυκόνου θα προσπαθήσουν να κερδίσουν το πρωτάθλημα και να ανέβουν στην Γ΄ Εθνική.

Εκεί που είναι ήδη ο Πανθηραϊκός, η Θύελλα Καμαρίου και η Άνω Μερά. Τα σωματεία των Κυκλάδων θα πρέπει να υπερβάλουν εαυτό ώστε να καταφέρουν να παραμείνουν στην Γ’ Εθνική, αφού βρίσκονται σε έναν αρκετά δύσκολο όμιλο με Ιστορικά σωματεία. Βέβαια και οι τρεις εκπρόσωποί μας έχουν κάνει τις μεταγραφές τους, έχουν ενισχυθεί και όλοι εύχονται οι ομάδες που θα είναι σε Εθνική κατηγορία από τις Κυκλάδες να γίνουν τέσσερις. Αυτό δεν έχει συμβεί ποτέ και αν γίνει θα γραφτεί νέα σελίδα στην ιστορία του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Τώρα όσον αφορά σε τοπικό επίπεδο, το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων θα ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αφού στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος υπάρχει το μεγάλο ντέρμπι του Νομού μεταξύ του Α.Ο. Σύρου και του Πανναξιακού. Ένα παιχνίδι… φωτιά το οποίο και οι δύο γνωρίζουν πως ο χαμένος θα μείνει πίσω τόσο στο ψυχολογικό όσο και το βαθμολογικό κομμάτι. Το πρωτάθλημα σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον και ας ελπίσουμε πως την επόμενη σεζόν αντί για οκτώ (8) να είναι δέκα (10) οι ομάδες. Δεν πρέπει να μένουν κενές θέσεις και οι διοικήσεις των σωματείων να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Θα πρέπει να δίνεται η ευκαιρία και στους αθλητές να αγωνίζονται εκεί που τους αξίζει κι όχι ότι συμφέρει τις διοικήσεις. 

Διαβάστε ακόμα