Άλλος για το ψυχαγωγικό;

Ο σχεδιασμός του ψυχαγωγικού προγράμματος έχει γίνει ο εφιάλτης των στελεχών του νέου καναλιού. Δεν τρώνε, δεν κοιμούνται και δεν μπορούν να σκεφτούν τίποτε άλλο. Ολημερίς κι ολονυχτίς, τη βγάζουν στην αίθουσα συσκέψεων, εξετάζοντας προτάσεις που θα μπορούσαν να εκτοξεύσουν τα νούμερα τηλεθέασης. Για το λόγο αυτό, έχουν επιστρατευτεί 11 γνώστες του αντικειμένου με μεγάλη εμπειρία στο χώρο.

Ο Λάμπης Πλεξούδας είναι δημιουργός αφιερωμάτων σε μεγάλους Έλληνες ποιητές, έργα των οποίων μελοποιεί ο ίδιος σε κιθάρα, όμποε και μπαλαλάικα. Πρότασή του η προβολή πεντάλεπτης αφήγησης ποιημάτων του Κώστα Καρυωτάκη με τον Κώστα Πρέκα. Η εκπομπή με τον τίτλο «Κ. Καρυωτάκης: Απ’ έξω και θανατικά» θα προηγείται των δελτίων ειδήσεων του σταθμού με στόχο την ψυχική προετοιμασία των τηλεθεατών πριν από κάθε ενημέρωσή τους.

Ο Τρύφων Κιμούλης, μακρινός συγγενής του Γιώργου Κιμούλη απ’ του γαμπρού το σόι είναι ένας από τους καλύτερους μίμους της χώρας. Ήταν πέμπτο πιστολάκι στο κομμωτήριο του Ζαχαράτου, πριν αυτός εγκαταλείψει την Πάτρα. Μπορεί να μιμηθεί από τον ηθοποιό και τον σκηνοθέτη, μέχρι τον τραγουδιστή και τον αρκουδιάρη. Πρότασή του το «Θέατρο της Τσκινοπέμπτης» μέσα από το οποίο, οι θεατρόφιλοι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν κάθε χρόνο έναν μαραθώνιο θεατρικών παραστάσεων που παρουσιάζονται αυτή τη στιγμή στη θεατρική Αθήνα. Προς αποφυγή νομικών προβλημάτων, τα έργα θα ανεβαίνουν από μη επαγγελματικές ομάδες με άλλον τίτλο. Αντίθετο στην ιδέα αυτή εμφανίζεται έτερο μέλος της 11μελούς ψυχαγωγικής επιτροπής, ο Γιάννης Βαγγελάκης, ένας από τους σημαντικότερους ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου, ο οποίος αρνείται να συνεργαστεί με ερασιτέχνες που τολμούν να κλέψουν τη δόξα καταξιωμένων ερμηνευτών με λαμπρή πορεία πίσω τους.

Η ηθοποιός Νίνα Φθινοπωρινού θα είναι η πρωταγωνίστρια της καθημερινής σειράς του καναλιού «Καλημέρα Μανωλιό», μια ιδέα του Γιάννη Βαλαδέκα. Η Νίνα έχει ήδη υπογράψει συμβόλαιο για τα πρώτα 6.000 επεισόδια. Πρότασή της η επέκταση του καναλιού στον τομέα της μυθοπλασίας και συγκεκριμένα ο εμπλουτισμός της prime time με εβδομαδιαίες σειρές, στις οποίες η ίδια θα κατέχει κεντρικό ρόλο. Νίνα Φθινοπωρινού κάθε απόγευμα, Νίνα Φθινοπωρινού κάθε βράδυ, Νίνα Φθινοπωρινού και τα σαββατοκύριακα σε επανάληψη. Η απάντηση του καναλιού στη Βίκυ Καγιά του Star. Ενθουσιασμένος με την πρόταση της ηθοποιού δηλώνει ο Τάκης Μέλης, πρόεδρος του Συλλόγου «Πολυμίξερ», ο οποίος προτίθεται να συνδράμει σε αυτή την προσπάθεια, παίζοντας, τραγουδώντας και φτιάχνοντας τα σκηνικά, τα κοστούμια και τους πολυελαίους όλων των σήριαλ.

Από την άλλη, η Αικατερίνη Γάτου, πρώην συνεργάτης της ιστορικής εκπομπής «Ομιλείτε ελληνικά» προτείνει την επαναφορά του εν λόγω κόνσεπτ, εμπλουτισμένου με στοιχεία από το «Πάμε Πακέτο». Οι παραλήπτες κάθε πακέτου θα καλούνται να βρίσκουν μέσα από περιγραφές λέξεις-κλειδιά και στη συνέχεια θα τις γράφουν σε ένα φορητό υπολογιστή. Αν η ορθογραφία είναι σωστή, τότε θα φεύγει ο τοίχος, θα εμφανίζεται ο χαμένος συγγενής, φίλος, γείτονας και όλοι μαζί θα πλαντάζουν στο κλάμα.

Άκρως ριζοσπαστική είναι η ιδέα της Ρώξης Μπεζούλα, η οποία θεωρεί πως μία νέα βερσιόν του «Άλλαξέ του Σπύρου Σούλη θα σάρωνε τα μηχανάκια της AGB. Κάθε εβδομάδα, μία διασημότητα θα επισκέπτεται ένα χωριό της Ελλάδας για να αναλάβει μία διπλή αποστολή. Να αλλάξει το χρώμα τοίχων και πεζουλιών και στο δεύτερο μέρος, την κουπ των κυρίων της περιοχής. Στο τέλος του μήνα, η εκπομπή θα βραβεύει το πρόσωπο που έχει βάψει τις περισσότερες επιφάνειες και που έχει αφήσει καραφλές τις λιγότερες γυναίκες.

Δεδομένης της αποπομπής της από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του σταθμού, η Αναΐς Κλαψινού ενσωματώθηκε στην ομάδα του ψυχαγωγικού προγράμματος. Η ίδια προτείνει να παρουσιάσει μία εκπομπή «Εκ των υστέρων», με καλεσμένους γνωστά πρόσωπα που θα εκφράζουν -εκ των υστέρων- τα παράπονα και το θυμό τους για πρώην συναδέλφους που τους στεναχώρησαν κατά τη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Την ομάδα συμπληρώνουν ο Πάνος Σόκολος και η Κική Τζώρτζογλου, οι οποίοι θα καταθέσουν τις προτάσεις τους στο β’ μισό της σεζόν, εάν δεν τους έχουν ωθήσει έως τότε στην παραίτηση.

«Μα δεν είναι υπερβολή τα 11 άτομα; Η προηγούμενη διοίκηση είχε μόνο τρεις συνεργάτες», προβληματίζονται κάποια στελέχη του καναλιού.

«Ναι, αλλά οι προηγούμενοι δεν είχαν αλλάξει τίποτα, τα τελευταία χρόνια», τους απαντούν άλλοι. «Εμείς θα καινοτομήσουμε, θα λανσάρουμε φρέσκες ιδέες. Πώς θα σου φαινόταν ένα ριμέικ του «Λούνα Παρκ» με τρία ζευγάρια αυτοδιοικητικών σε κάθε παιχνίδι κάτι σαν τη «Μουρμούρα», που κάθε εβδομάδα θα ασχολούνται με θέματα της τοπικής επικαιρότητας;».

«Σούπερ!».

Διαβάστε ακόμα