Φρένο σε μεθοδεύσεις... αυτοπροβολής

Η στάση των αυτοδιοικητικών στα πολιτικά πράγματα και στις κοινές – του “οίκου” – υποθέσεις, συνδέεται άμεσα με τον τρόπο που οι ίδιοι αντιλαμβάνονται τον ρόλο τους απέναντι στους πολίτες!

Ορισμένοι δείχνουν και αποδεικνύουν πως σέβονται τους συμπολίτες τους κι ως εκ τούτου, θέτουν τον εαυτόν τους στην υπηρεσία του κοινού οφέλους κι άλλοι προκλητικά επιβεβαιώνουν πως συνεχίζουν στην ίδια “ρότα”, αυτήν της αδιαφορίας για τους πολλούς, αλλά και της απόλυτης εκμετάλλευσης της “καρέκλας” τους, ευελπιστώντας να έχουν λίγα λεπτά δημοσιότητας!

Αν και η νέα θητεία ξεκίνησε με θετικά σημάδια αναφορικά με την εξέλιξη των δημόσιων συζητήσεων, αφού η πλειοψηφία των αυτοδιοικητικών επικεντρώνεται στην ουσία των πραγμάτων και όχι σε επικοινωνιακού ύφους σχολιασμούς και παρατηρήσεις, ωστόσο, δυστυχώς, δεν έλειψαν και οι ενοχλητικές παραφωνίες και “κραυγές” που ήρθαν να προδώσουν τον κάκιστο πολιτικό χαρακτήρα ορισμένων προσώπων, καθώς και την ανεπάρκειά τους για κάτι ουσιαστικό!

Κόντρα σε όσους σέβονται τους πολίτες που τους εξέλεξαν και θεωρούν ότι ο ρόλος τους είναι να παράξουν έργο, να λάβουν αποφάσεις και να τις υλοποιήσουν, δίνοντας έμφαση στη βελτίωση της καθημερινότητας και στην ανάπτυξη του τόπου, υπήρξαν και τα πρόσωπα που δεν συγκρατήθηκαν ούτε στιγμή και βιάστηκαν να εκδηλώσουν την εμετική πλευρά τους!

Εστιάζοντας μονάχα στην προσωπική ανάγκη τους για προβολή του “εγώ” τους, θέλησαν να καταχραστούν τον χρόνο για να ανταπαντήσουν “επί προσωπικού”, καθυστερώντας διαδικασίες, σε προγραμματισμένη πολύωρη συνεδρίαση.

Για μία ακόμη θητεία, έσπευσαν να κάνουν αυτό το οποίο καταφέρνουν μόνο, να προτάξουν τον εγωκεντρισμό τους, να φανερώσουν διάπλατα τα κόμπλεξ τους, στην προσπάθειά τους να ικανοποιήσουν τη φιλοδοξία τους για προσωπική προβολή!

Τα γεγονότα συγκεκριμένα: Στη διάρκεια μίας μακράς δημόσιας συζήτησης, ορισμένοι θέλησαν να μετατρέψουν σε “αρένα” τη λειτουργία ενός συλλογικού οργάνου, προκειμένου να αποδείξουν πως θίγονται σε προσωπικό πολιτικό επίπεδο ή ακόμη και ως παρατάξεις συνολικά, από διάφορες “μεθοδεύσεις”!

Και το “ματς” ξεκίνησε ανάμεσα σε πρόσωπα που έλαβαν την απάντησή τους από την ίδια την κάλπη προ μικρού χρονικού διαστήματος, τα οποία όμως το μήνυμα των πολιτών, δεν δείχνουν να το έλαβαν!

Πρόκειται για παλαιομοδίτικες και ξεπερασμένες συμπεριφορές αυτοδιοικητικών, οι οποίοι δεν αντιλαμβάνονται τις ανάγκες του “σήμερα”, όπως άλλωστε απέδειξαν περίτρανα(!) από τη συμμετοχή τους μέχρι σήμερα στα κοινά. Πρόκειται για πρόσωπα που συστηματικά θέλουν να “πρωταγωνιστεί” ο εγωκεντρισμός τους on camera, υποτιμώντας τη νοημοσύνη των πολιτών, που περιμένουν απαντήσεις σε όλες τις σοβαρές υποθέσεις!

Πρόκειται για πρόσωπα που αδυνατούν να ασκήσουν σοβαρή κριτική, αλλά και διοίκηση, που κάποτε δε, υπήρξαν στην ίδια “ομάδα” και που τελικά πήραν πολιτικό “διαζύγιο”, τα οποία σήμερα παρουσιάζονται ως ορκισμένοι εχθροί...

Αν και οι ίδιοι ξεχνούν ότι ανήκουν στην ίδια πολιτική κατηγορία της φθηνής προσέγγισης του ρόλου των αυτοδιοικητικών, ωστόσο, χρήσιμο θα ήταν να γνωρίζουν πως οι πολίτες, δεν ξέχασαν όσα παρακολούθησαν ως σήμερα!

Με φόντο τα παραπάνω δε και για την προάσπιση της καλής λειτουργίας των συλλογικών οργάνων στα οποία και συμμετέχουν οι ίδιοι - ευτυχώς(!) όχι από θέσεις διοίκησης -, οφείλει ο αρμόδιος για την αποτελεσματική πρόοδο του δημόσιου διαλόγου, να προασπίσει τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, να φροντίσει για τη σοβαρή εικόνα του οργάνου και να μεριμνήσει για τον αποκλεισμό τέτοιων συμπεριφορών, όταν μάλιστα ο τόπος έχει να διανύσει μεγάλη και δύσκολη πορεία προκειμένου να κατακτήσει θετικές εξελίξεις!

Ένα συλλογικό όργανο που θα γίνεται “ρημάδι” και έρμαιο... στη διάθεση κάθε αντιπαραγωγικού αιρετού, δεν έχει καμία ωφέλεια για τον τόπο!

Ως εκ τούτου, το “φρένο” σε τέτοιες διαθέσεις αποτελεί τη μοναδική επιλογή κι απόφαση των αρμοδίων, για μία ουσιαστική πρόοδο του έργου του ανώτατου συλλογικού αποφασιστικού οργάνου του τόπου!

Άλλωστε οι πολίτες, μετά από μία δύσκολη θητεία, δεν έχουν χρόνο για χάσιμο και όπως έδειξαν δεν συγχωρούν – στην κάλπη – όσους θάβουν και αδιαφορούν για το συλλογικό συμφέρον!

Ετικέτες: