Αυτά συμβαίνουν όταν κοιτάμε το δέντρο κι όχι το… δάσος

  • Δευτέρα, 25 Νοεμβρίου, 2019 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 25 Νοε. 2019 - 20:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Επιστροφή στις νίκες για τον Φοίνικα, καθώς επικράτησε στην Κόρινθο του Παμβοχαϊκού με 0-3 σετ. Οι Συριανοί είχαν πάρα πολύ καλή εικόνα στον αγώνα κι έφτασαν όχι μόνο δίκαια, αλλά κι εύκολα στη νίκη.  Το «Πειρατικό» τώρα έχει δύο εντός έδρας παιχνίδια, με τον ΠΑΟΚ να έρχεται πιθανότερο το ερχόμενο Σάββατο στη Σύρο. Η συνέχεια έχει… Παναθηναϊκό στο πλαίσιο της ημιτελικής φάσης του League Cup. Οι πράσινοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα μετά τη νίκη τους με 3-1, όμως ο Φοίνικας έχει αποδείξει πως μπορεί να ανατρέψει το σκορ και να περάσει στην επόμενη φάση. Το συγκρότημα του Ράτκο Παβλίσεβιτς αρχικά για να προκριθεί θέλει νίκη με 3-0 σετ, ή καλύτερη διαφορά πόντων, αν το ματς λήξει 3-1.

Από το βόλεϊ στο ποδόσφαιρο και στο μεγάλο ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων. Ο Α.Ο. Σύρου μετά από ένα πάρα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο – ίσως το καλύτερό του μέχρι στιγμής – επικράτησε της Μυκόνου με 2-1 και μαζί με τον Πανναξιακό οδηγούν την κούρσα του πρωταθλήματος. Να σημειώσουμε εδώ πως η ομάδα του Γιώργου Ρούσσου άνοιξε στο ματς με τον Πάγο τον… ασκό του Αιόλου, καθώς επικράτησε με 10 κι αυτό έφερε την συντριβή της Συριανής ομάδας στην Νάξο. Α.Ο. Σύρου και Πανναξιακός γνωρίζουν πως αν δεν αλλάξει κάτι, το πιθανότερο τα γκολ να παίξουν το δικό τους… ρόλο κι έτσι οι Ναξιώτες έψαχναν τη δική τους απάντησε στο 10-0 του Α.Ο. Σύρου. Ο Πάγος σαν… σακί του μποξ γίνεται έρμαιο στις ορέξεις της κάθε ομάδας κι αυτό φαίνεται κι από το 1-34 που έχουν οι Συριανοί σ’ αυτές τις πρώτες έξι αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας Κυκλάδων.

Πλέον δεν υπάρχει fair play, κανένας σεβασμός στον αντίπαλο καθώς στόχος των δύο είναι όσο το μεγαλύτερο σκορ. Καλός ή κακός αυτά έχει ο ανταγωνισμός. Ο Πάγος από την πλευρά του πληρώνει την απόφασή του να κατέβει σε μία κατηγορία αρκετά δυνατή για τα δικά του δεδομένο. Βέβαια, αγαπητοί μου ίσως να έφτασε η στιγμή που πρέπει να δουν τα πραγματικά δεδομένα κι όχι αυτά που θέλουν από τη δική τους σκοπιά. Ίσως και λέω ίσως πως έφτασε η στιγμή που θα πρέπει τα πάντα να γίνονται μετά από καλύτερο προγραμματισμό. Δεν γίνεται νομίζω η Σύρος να μην έχει μία ομάδα σε εθνική κατηγορία. Έστω και στην υποθετική Γ’ Εθνική που στην πραγματικότητα είναι η παλιά Δ’. Ακόμη και σ’ αυτήν τη κατηγορία είναι κρίμα να μην έχει μία ομάδα η Σύρος. Κάποτε οι ομάδες από την πρωτεύουσα των Κυκλάδων είχαν μεγαλύτερη δυναμική, όλοι οι αντίπαλοι τις σέβονταν. Είναι άσχημο τόσο για τα παιδιά όσο και για τις ίδιες τις ομάδες να δέχονται τόσα πολλά γκολ σε ένα παιχνίδι.

Διαβάστε ακόμα