Λείπει η συνεργασία και χάνεται η ουσία

Στον τόπο μας πρέπει να υπάρχει η βούληση για συνεργασία και πρόοδο! Βασική προϋπόθεση, να συμπορεύονται όσοι κατέχουν θέσεις διοίκησης με τους συναδέλφους τους, με κύριο σκοπό την ανάπτυξη του νησιού σε κάθε επίπεδο!

Σε συνέχεια δημόσιων συζητήσεων σε συλλογικά όργανα, έρχεται δυστυχώς ξανά στο προσκήνιο το μεγάλο έλλειμμα που χαρακτηρίζει την κοινωνία μας και άρα, τους εκπροσώπους της, δηλαδή, η απουσία δημοκρατικών αντανακλαστικών και αντίστοιχων στάσεων και συμπεριφορών.

Όταν ο στόχος είναι κοινός για όλους και συνοψίζεται στην ανάγκη εξέλιξης του τόπου και των ανθρώπων του, τότε προκαλεί αλγεινή εντύπωση η ανυπαρξία διάθεσης συνεργασίας, η οποία κι εκφράζεται με διάφορους τρόπους.

Στην περίπτωσή μας, πρέπει μάλλον να παραδεχθούμε ότι για κακή μας τύχη, λείπει η βούληση για περισσότερη δημοκρατία, για περισσότερη συνεργασία, για περισσότερη συζήτηση και για προώθηση του στόχου και όχι των εγωιστικών διαθέσεων.

Ένας ακόμη κύκλος δημόσιων τοποθετήσεων περί πολιτιστικών θεμάτων και κάποιοι αυτοδιοικητικοί έλειπαν, ξέφυγαν ή και παρασύρθηκαν εκτός ουσίας, προκειμένου να υπερασπιστούν την προσωπική ανάγκη τους για κατάκτηση πρωταγωνιστικού ρόλου, την ίδια στιγμή που η ενότητα όλων έπρεπε να είναι γεγονός απέναντι σε προκλητικές απαιτήσεις διοργανωτών που ήρθαν να υποτιμήσουν τη νοημοσύνη όλων μας!

Δυστυχώς για εμάς, αιρετοί που δεν έχουν κατανοήσει την αξία της δημοκρατίας, της συμμετοχής και της συνύπαρξης με άλλους ανθρώπους ζήτησαν να τους δικαιολογήσουν για την απουσία τους, προκειμένου να γλιτώσουν οι ίδιοι από την όποια κριτική διάθεση συναδέλφων τους, την ίδια στιγμή που η διοίκηση θα έπρεπε ενωμένη να δώσει απάντηση απέναντι σε προσβολές και εξωφρενικές απαιτήσεις!

Οι ίδιοι προτίμησαν να δείξουν για μία ακόμη φορά πως δεν έχουν καμία πρόθεση να ακούσουν και(!) διαφορετικές απόψεις επί θεμάτων της ατζέντας τους, αφού επανειλημμένως έχουν αποδείξει ότι δεν μπορούν να διαχειριστούν διαφορετικές γνώμες με νηφαλιότητα και ψυχραιμία!

Δυστυχώς, η δημοκρατία περίσσεψε όμως και από την πλευρά της αντιπολίτευσης, η οποία με επιμονή εστιάζει με καυστικό τρόπο αποκλειστικά σε ένα πρόσωπο της σημερινής διοίκησης, επιδιώκοντας να αποδείξει πως είναι μη ικανό για την οποιαδήποτε προώθηση μίας σημαντικής ατζέντας για τον τόπο και άρα, ανίκανο να κατέχει θέση...! Η απουσία υπομονής σε ορισμένους αιρετούς αναφορικά με την άσκηση κριτικής υπήρξε ξεκάθαρη, με αποτέλεσμα να τείνουν να αποδυναμώσουν οι ίδιοι την ουσία όσων λένε, προκειμένου να δείξουν ότι υπερτερούν σχετικά με τη διαχείριση σοβαρών υποθέσεων έναντι συναδέλφων τους!

Και οι δύο πλευρές έχασαν δυστυχώς τον προσανατολισμό τους αναφορικά με το ότι ο “αντίπαλος” εκείνη τη στιγμή, ήταν η προκλητικότατη ειρωνεία διοργανωτή, ο οποίος ζητά να στραγγίξει το δημοτικό ταμείο, μήπως... και επιστρέψει, ενώ είναι πασιφανές ότι έχει πάρει απόφαση παύσης οποιασδήποτε συνεργασίας με τον τόπο μας!

Αν και είναι σαφές πως ο Δήμος προκειμένου να αντιμετωπίσει ακραίες καταστάσεις και προκλητικές συμπεριφορές που θίγουν βαθύτατα τους ίδιους τους πολίτες του, πρέπει να παρουσιάζει ενότητα δυνάμεων και όχι εικόνα κοκορομαχιών, ωστόσο, δυστυχώς, γίνεται αντιληπτό ότι τα μέλη της διοίκησής του, απέχοντας μίλια μακριά από τις έννοιες της συμπόρευσης και της δημοκρατικής συνεργασίας, αφήνουν ανυπεράσπιστο τον ίδιο τον τόπο και τους ανθρώπους του!

Η ορθή εκτίμηση των γεγονότων που έρχονται να προσβάλουν τους κατοίκους ενός τόπου, κανονικά πρέπει να είναι στόχος προς κατάκτηση για όλα τα πρόσωπα που ασκούν διοίκηση, τα οποία δυστυχώς μέχρι στιγμής, χάνοντας τον υγιή προσανατολισμό τους, αφήνουν τελικά ευάλωτο τον τόπο απέναντι σε πονηρές διαθέσεις λύκων... άκρως προσβλητικές!

Ετικέτες: