Η νέα δεκαετία που ξεκινά να είναι καλύτερη για όλους

  • Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου, 2019 - 06:23
  • /   Eνημέρωση: 30 Δεκ. 2019 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Είναι αλήθεια πως ποδοσφαιρική χαρά εδώ στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων οι φίλοι του αθλήματος έχουν να νιώσουν πολλά – πολλά χρόνια. Από τις ένδοξες εποχές που ο Α.Ο. Σύρου πρωταγωνιστούσε με επιτυχία στο πρωτάθλημα της Δ’ Εθνική. Την τελευταία δεκαετία και ίσως και παραπάνω οι Συριανοί στερούνται… επιτυχιών. Ακόμη και κάποια μικρά ξεσπάσματα με την Ελλάς Σύρου του Χρήστου Καφτηράνη, την Άνω Σύρο του Γιάννη Ζαχαρίου, αλλά και του Αστέρα Σύρου με τα… πολλά ονόματα, η Σύρος δεν κατάφερε να έχει διάρκεια σε μία εθνική κατηγορία. Ναι είναι αλήθεια πως για να μπορέσεις να σταθείς με αξιώσεις σε μία κατηγορία, εκτός από αρκετά χρήματα θα πρέπει να υπάρχει και καλή οργάνωση. Εδώ είναι που… πονά η Σύρος καθώς όχι μόνο δεν υπάρχει σωστή οργάνωση, αλλά κι ότι ξεκινά δεν είναι κάτω από σωστές βάσεις. Δυστυχώς τα παραδείγματα κάποιων ομάδων όπως της Σαντορίνης δεν γίνονται… μαθήματα στους παράγοντες της Σύρου. Ναι θα συμφωνήσω πως η Σαντορίνη έχει αρκετό χρήμα να διαθέσει, όμως και πάλι αυτός δεν είναι ο μόνος λόγος που τόσο η Θύελλα Καμαρίου όσο και ο Πανθηραϊκός μετέχουν με μεγάλη επιτυχία στην Γ’ Εθνική. Οι παράγοντες των ομάδων της Σαντορίνης εκτός από… λεφτά έδειξαν πως δουλεύουν την κάθε λεπτομέρεια και τώρα τους βλέπουμε να πρωταγωνιστούν στην κατηγορία αυτή. Η Θύελλα Καμαρίου δεν ξέρω αν σε έναν ή δύο μήνες εξακολουθήσει να έχει την ίδια καλή εικόνα, όμως ακόμη και να μην καταφέρει να φτάσει στο τέλος στην… πηγή, είναι δεδομένο πως οι διοικούντες της θα προσπαθήσουν του χρόνου να πετύχουν ότι δεν πέτυχαν την σεζόν που τρέχει. Κάποτε λέγαμε πως είναι δύσκολο ένα νησί να έχει δύο δυνατές ομάδες, κάτι που τελικά η Σαντορίνη το διέψευσε. Από τη Σαντορίνη στην Μύκονο και την Άνω Μερά. Η διοίκηση έδειξε πως αντέχει στην… πίεση καθώς κράτησε χαρακτήρα όταν η ομάδα δεν είχε καλά αποτελέσματα στο ξεκίνημα. Άντεξε όταν ακόμη και όλα έδειχναν εις βάρος της και δεν προχώρησε σπασμωδικές κινήσεις. Ότι ισχύει για τις ομάδες της Σαντορίνης, ισχύει και για την Άνω Μερά. Σε ένα πρωτάθλημα κανείς δεν γνωρίζει τι μπορεί να συμβεί σε έναν ή σε δύο μήνες. Η ομάδα της Μυκόνου ξεκίνησε μέτρια, όμως αγωνιστική με αγωνιστική γίνονταν καλύτερη και τώρα βρίσκεται σε καλύτερη θέση.

Θα πρέπει οι εδώ παράγοντας το 2020 να αναθεωρήσουν κάποιες απόψεις και να δουν με διαφορετικό μάτι πολλά πράγματα. Καλός ο ανταγωνισμός, όμως αν δεν υπάρξει συνεργασία δυστυχώς η Σύρος θα παραμένει ουραγός των εξελίξεων. Δεν θέλω να πάρω θέσει με όσα συνέβησαν στο τέλος του πρώτου γύρου της Α’ κατηγορίας και της αναβολής του αγώνα του Πανναξιακού με τον Α.Ο. Σύρου. Θα αναφέρω μόνο ένα πράγμα, πως από την στιγμή που υπήρχε αναβολή των τριών από τους τέσσερις αγώνες ίσως να έπρεπε να αναβληθεί όλη η αγωνιστική. Άσχετα αν έκανε εν τέλει το πλοίο το δρομολόγιό του ακόμη και με 9 μποφόρ.

Αυτό που θα πρέπει να καταλάβουν όλοι είναι πως θα πρέπει αν δεν υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός και σωστές βάσεις η Σύρος δεν θα καταφέρει να σηκώσει κεφάλι. Τέλος, μιας και το 2019 σε λίγες ώρες θα μας αφήσει για πάντα, ας ευχηθούμε πως το 2020 και η νέα δεκαετία να είναι μία καλύτερη περίοδος και τα πάντα να μπουν σε σωστό δρόμο. Αρχικά να έχουμε μία καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα και από εκεί και πέρα τα όνειρα όλων να εκπληρωθούν.

Διαβάστε ακόμα