Μπράβο στα παιδιά της ΕΠΣ Κυκλάδων

  • Δευτέρα, 13 Ιανουαρίου, 2020 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 13 Ιαν. 2020 - 15:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Η πρώτη φάση του Πανελληνίου πρωταθλήματος προεπιλογής Εθνικών ομάδων ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Παρά τις κακές καιρικές συνθήκες και την δύσκολη μετακίνηση της ΕΠΣ Κυκλάδων, αλλά και των άλλων Ενώσεων, τα παιδιά που αγωνίσθηκαν έδειξαν πάρα πολύ καλά στοιχεία και άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Από την πλευρά της ΕΠΣ Κυκλάδων, η Κ12 μετά από εξαιρετικές εμφανίσεις κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση του ομίλου της και να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης. Αντίπαλο της στην επόμενη φάση θα είναι η δεύτερη ομάδα του ομίλου της Κρήτης. Σε αντίθεση με την Κ14 που ολοκλήρωσε την προσπάθειά της έχοντας μία νίκη, μία ισοπαλία και δύο ήττες. Μία αρκετά καλή συγκομιδή. Η Κ14 έδειξε τόσο καλά στοιχεία όσο και προβλήματα κυρίως στο κομμάτι της συνοχής. Είναι λογικό, αφού πρωταρχικός στόχος κυρίως στα παιχνίδια των Ενώσεων είναι τα παιδιά αυτά να καταφέρουν να βρεθούν μεταξύ τους. Οι λεπτομέρειες δυστυχώς σ’ αυτή τη φάση δεν ήταν στο πλευρό του συγκροτήματος του Άκη Μπελεγρίνη αφού θα μπορούσαν να είχαν έρθει καλύτερα αποτελέσματα. Αποτελέσματα τα οποία δεν ήρθαν λόγω κάποιον μικρών λεπτομερειών. Τώρα η γενική εικόνα τόσο της Κ12 όσο και της Κ14 ήταν πάρα πολύ καλή. Άφησαν εξαιρετικές εντυπώσεις και τα παιδιά άφησαν πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Το βασικό είναι να συνεχίσουν να δουλεύουν στις ομάδες τους, ώστε στα επόμενα χρόνια να τους δούμε να αγωνίζονται στο ανδρικό με επιτυχία. Οι ομάδες έχουν… ανάγκη τους μικρούς, αφού όσο περισσότεροι μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις των σωματείων τους, τόσο λιγότερες θα είναι οι μεταγραφικές προσθήκες και μέσα από εκεί θα υπάρξει και εξοικονόμηση χρημάτων.

Θα πρέπει βέβαια να δοθεί ακόμη μεγαλύτερο βάρος στις μικρές κατηγορίες, αφού αυτά τα παιδιά είναι το μέλλον του Κυκλαδίτικου ποδοσφαίρου.

Τώρα, θα πρέπει να δοθούν συγχαρητήρια στους Ενωσιακούς προπονητές για την προσπάθειά τους, αλλά και για τα παιδιά που παρά τις δυσκολίες κατάφεραν να ανταπεξέλθουν σ’ αυτές τις δυσκολίες, Είναι σημαντικό μέσα σπ’ αυτές τις διαδικασίες οι μικροί αθλητές να κρατούν τις εμπειρίες που θα τους φανούν χρήσιμες στα επόμενα χρόνια. Σίγουρα τα αποτελέσματα παίζουν τον δικό τους ρόλο, όμως το πιο σημαντικό είναι αυτά να παιδιά ακόμη να γυρίζουν σπίτια τους γεμάτα από εμπειρίες, αλλά και από σωστές εικόνες.

Διαβάστε ακόμα