Don't cry for me κολομπίνα

Βρε αλήτες! Βρε κακοποιά στοιχεία! Βρε παραβάτες των νόμων! Βρε εν δυνάμει κατά συρροή δολοφόνοι! Βρε, που δεν έχετε ούτε ιερό, ούτε όσιο, τίποτα δε σέβεστε, βρε, τίποτα;

Την Κυριακή το βράδυ, ευχαριστημένη που ακυρώθηκαν όλες αυτές οι τερατώδεις συναθροίσεις, προκειμένου να επικρατήσει η λογική υπέρ της διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, πήρα δύο φίλους (αφού πρώτα τους είχα ζητήσει χαρτί γιατρού, ότι δεν εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα) και βγήκαμε να πιούμε ένα κρασάκι σε δικά μας ποτήρια αποστειρωμένα και τι να δω!;!;

Μιλιούνια οι πιθανοί φορείς του κορωνοϊού, ντυμένοι πρωτόπλαστοι, ποδοσφαιριστές, αθλητές, καουμπόιδες, κλόουν, γκέισες, χελωνονιντζάκια, κωλοφωτιές και ουκ έστιν τέλος! Αίσχος! Να χορεύουν, να αγκαλιάζονται(!!), να ερωτοτροπούν(!!!), να κρατιούνται χεράκι – χεράκι(!!!!!), να πιάνουν αγνώστους στο δρόμο και να έρχονται μαζί τους σε στενή επαφή! Τρόμος! Πανικός! Κόντεψα να πάθω συγκοπή, αλλά κρατήθηκα διότι αν έρχονταν να μου δώσουν τις πρώτες βοήθειες ο Μίκυ, ο Γκούφι και η κοκκινοσκουφίτσα, πού ξέρω εγώ ποιοι είναι και αν θα με κολλήσουν τον κορωνοϊό μετά που θα με ρωτάνε οι γιατροί, με ποιους ήρθατε, κυρία μου, σε επαφή τα τελευταία 24ωρα τι θα τους πω; Με δύο μικιμάου και ένα παραμύθι; Ντροπή. Το μετάνιωσα.

Και είχα την ελπίδα, ότι τουλάχιστον θα εφαρμοζόταν ο νόμος! Έτρεξα πανικόβλητη να βρω έναν πόλιτσμαν να του πω να πάει να φέρει ενισχύσεις και μία κλούβα και να τους πετάξει όλους αυτούς στα μπουντρούμια. Βρίσκω ένα παλικάρι, ψηλό, ντελικανή, Παναγιά μαζί του, ζωή να’χει, με ωραία στολή, του λέω «έλα αγοράκι μου να διαφυλάξεις τη δημόσια υγεία και να πατάξεις τις παραβατικές συμπεριφορές» και αυτός έβαλε τα γέλια και άρχισε να με χορεύει το El Bimbo! Καρναβαλιστής κι αυτός! Τη μάσκα μου, το αντισηπτικό μου κι ένα ασθενοφόρο να φύγω!

Είχα την ελπίδα, διότι υπάρχουν νόμοι, κύριοι και κυρίες, σε αυτό το κράτος! Και ο νόμος λέει ξεκάθαρα, ότι στην περίπτωση που εσύ ως άλλος Τσε Γκεβάρα αποφασίσεις να αντισταθείς και να ντυθείς τελικά τη στολή “Κλόουν Άρθουρ” που βρήκες με 20 ευρώ, σε περικυκλώνουν πάραυτα τέσσερα περιπολικά, σε ακινητοποιούν και σε βάζουν στη μπουζού δύο χρόνια. Δύο χρόνια! Δύο χρόνια φυλακή, με το κατηγορητήριο να αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος ήτο ενδεδυμένος ως αντιεξουσιαστής κλόουν και κυκλοφορούσε με σκοπόν την διασκέδασιν και την παραγωγήν απροκλήτου κεφιού, παρά τα όσα ορίζει ο νόμος, εν μέσω επιδημίας κορωνοϊού, διακινδυνεύοντας να κολλήσει εαυτόν και αλλήλους το κοτόψοφο.

Και εγώ να ξέρετε, είμαι πολύ υπέρ στο να παίρνουμε μέτρα ενάντια στις επιδημίες. Προτείνω να βάζουμε τρία χρόνια φυλακή και όσους κυκλοφορούν με γαστρεντερίτιδα και κολλάνε τον αθώο κοσμάκη, και εκεί που κάθεται όμορφα και ήσυχα, νιώθει ξαφνικά το κατηραμένο γρρρρρ στα μέσα του και τρέχει να βρει βεσεδάκι ελεύθερο σε ακτίνα 5 μέτρων και δε φτάνει. Επίσης προτείνω, αφού πήραμε φόρα, και τέσσερα χρόνια φυλάκιση σε όσους βγαίνουν από τις τουαλέτες και δεν πλένουν τα χέρια τους, γιατί βάλε με το νου σου τι θα κουβαλούν αυτά τα χέρια πάνω τους από μικρόβια και βακτήρια μέχρι... θου Κύριε, μην επεκταθώ και είναι και Σαρακοστή.

Να μη μιλήσω για την Καθαρά Δευτέρα. Μετά το σοκ που υπέστην το βράδυ της Κυριακής, λέω, τουλάχιστον οι μισοί θα έχουν αρρωστήσει με τον κορωνοϊό, θα τους έχουν βάλει στην καραντίνα μαζί με το σόι τους, να βγω κι εγώ να πάω να φάω την ταραμοσαλάτα μου στην ερημιά.

Αλλά πού;!;! Απλωμένοι όλοι στας εξοχάς, λες και δεν υπάρχει νόμος που απαγορεύει διά ροπάλου τα Κούλουμα 2020, να τρώνε από το ίδιο μπολ τους γαύρους τους μαρινάτους, να πιάνουν ο ένας μετά τον άλλο τους χαρταετούς, να αγκαλιάζονται να φιλιούνται, λες και δεν είμαστε στο χείλος της πανδημίας!

Αλλά έννοια σου και δεν θα κάτσω εγώ έτσι με σταυρωμένα χέρια να με πεθάνετε! Τι έκανες εκεί, παιδάκι; Ψήλωσες χαρταετό και τρως λαγάνα στις εξοχές με τα χέρια κατίμαυρα από το κράτημα του σπάγκου; Και μάλιστα, εν μέσω συναθροίσεως με πάνω από πέντε άτομα; Στο αναμορφωτήριο! Φρουρά! Φρουρά! Τι σημαίνει είσαι 7 χρονών και αυτή είναι η οικογένειά σου; Κακοποιό στοιχείο είσαι και φαντάσου, αν από τώρα δείχνεις ανυπακοή στις εντολές άνωθεν, τι θα μεγαλώσεις να γίνεις. Τουλάχιστον Ρωχάμης. Ο θεός μας φύλαξε και δε σε αφήσαμε να κυκλοφορείς ελεύθερο, τέτοιο που είσαι. Τζους και καλός πολίτης.

Θα με πεθάνετε. Κυριολεκτικά. Θα με πεθάνετε. Και το τελευταίο πράγμα που θα έχω δει θα είναι πειρατές και κολομπίνες και χαρταετούς σε σχήμα χειρουργικής μάσκας.

Αλλά δε θα σας κάνω τη χάρη, θα πέσω με χάρη. Σαν άλλη Εβίτα Περόν.

*Παίρνει ύφος Αλίκης Βουγιουκλάκη*

Μην κλαις για μένα κολομπίνα…
Κοντά σου για παααντα θα’ναι…
Κάθε ιός…
Δικός σου μένει…
Και εσύ μαζί μου…
Μείνε κρεβατωμένηηηη…

Διαβάστε ακόμα