Ένας χώρος που θα δώσεις τις δικές του λύσεις στο πρόβλημα προπόνησης που αντιμετωπίζουν κυρίως οι ομάδες μπάσκετ

Προχωρά ο εκσυγχρονισμός του αθλητικού χώρου στην Ανάσταση

  • Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023 - 06:11
  • /   Eνημέρωση: 1 Φεβ. 2023 - 19:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Αρχίζουν άμεσα τα έργα βελτίωσης και εκσυγχρονισμού των αθλητικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Ανάστασης. Ένας αθλητικός χώρος που θα δώσει μία ακόμη λύση στο γηπεδικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της Σύρου, λόγω των έργων που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο στο κλειστό του αθλητικού κέντρου. Στη μελέτη που υπέγραψε η Περιφέρεια Ν. Αιγαίου με την ανόδοχο εταιρεία προβλέπονται έργα πλήρους ανακατασκευής του παλιού και εγκαταλελειμμένου αθλητικού χώρου, στον οποίο θα κατασκευαστεί ένας σύγχρονος αθλητικός χώρος όπου θα μπορούν να φιλοξενηθούν αθλήματα όπως το μπάσκετ και το βόλεϊ.
Επίσης, θα μπορούν να φιλοξενηθούν και πολιτιστικές εκδηλώσεις. Η ανακατασκευή περιλαμβάνει εργασίες βελτίωσης των κερκίδων, τοποθέτηση ηλεκτροφωτισμού με φωτιστικά σώματα LED, τοποθέτηση περίφραξης γύρο από τον αθλητικό χώρο, ενώ προβλέπεται να δημιουργηθεί κι ένας χώρος πρασίνου.

Για τον εκσυγχρονισμό του αθλητικού χώρου στην Ανάσταση ο αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων Γιώργος Λεονταρίτης σημείωσε: «Δύο από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές της Ερμούπολης, το Δήλι και η συνοικία Βροντάδο αποκτούν έναν σύγχρονο Αθλητικό Χώρο, o oποίος θα συμβάλει στην αναβάθμιση της περιοχής και παράλληλα ο Πολυχώρος των Καμινίων εμπλουτίζεται με την τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής εξωτερικού χώρου. Με ιδιαίτερη χαρά προσφέρουμε άλλη μία αθλητική εγκατάσταση, αυτήν της Ανάστασης (Δηλίου), στη νεολαία του νησιού μας καθώς και στα αθλητικά σωματεία, τα οποία επιδίδονται στα συγκεκριμένα αθλήματα».

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ πως σύμφωνα με την μελέτη ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών είναι 2 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.