Στην αναμονή ο Μαρπησσαικός, καθώς παραμένει άγνωστο που θα φιλοξενηθούν τα μπαράζ ανόδου στην Α2 κατηγορία γυναικών

Τις επόμενες ημέρες η ανακοίνωση για την έδρα των αγώνων

  • Δευτέρα, 12 Ιουνίου, 2023 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 13 Ιουν. 2023 - 2:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Άγνωστη παραμένει ακόμη η έδρα που θα φιλοξενήσει τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 κατηγορία Γυναικών. Η ΕΟΚ αναμένεται άμεσα να ανακοινώσει την έδρα των αγώνων, ώστε και οι ομάδες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Ο Μαρπησσαικός, από την πλευρά του, θα παίξει στα ίσα όλα τα παιχνίδια και ταυτόχρονα θα προσπαθήσει να βγάλει ένα καλό πρόσωπο.

Τέλος να σημειώσουμε εδώ πως ήδη από τους αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 κατηγορία Γυναικών έχουν αποχωρήσει τόσο ο Αιολικός πρωταθλήτρια ομάδα της ΤΕ Λέσβου και άπαντες περιμένουν να δουν αν θα συμμετάσχει η πρωταθλήτρια ομάδα της ΤΕ Σάμου. Αυτό ίσως να φέρει κάποιες μικρές αλλαγές και ταυτόχρονα θα υπάρξει και νέα κλήρωση.

«Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό»

Ο προπονητής του Μαρπησσαϊκού Βαγγέλης Μουρογιάννης μιλά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από την ομάδα του, αλλά και την προσπάθεια που θα γίνει στα μπαράζ για την άνοδο στην Α2 κατηγορία γυναικών.

Ο τεχνικός της ομάδας της Πάρου αναφέρθηκε αρχικά για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Κυκλάδων από τον Μαρπησσαϊκό: «Δεν ήμασταν για να πάρουμε το πρωτάθλημα, δε ξεκινήσαμε ουσιαστικά για να το διεκδικήσουμε. Είμαστε μια παρέα παιδιών και κοριτσιών που έχουν παίξει μπάσκετ, τους αρέσει πάρα πολύ αυτό που κάνουν, μ’ αρέσει κι εμένα και μέσα απ’ την προπόνηση λέγαμε ότι μπορούμε να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται. Τελικά καταφέραμε να πάρουμε το πρωτάθλημα και καλώς ήρθε».

Για τη συμμετοχή τους στο ειδικό πρωτάθλημα ανόδου στην Α2 Γυναικών ο Βαγγέλης Μουρογιάννης είπε: «Ήταν πολύ δύσκολο και για ‘μας ν’ ανέβουμε στα μπαράζ. Πήραμε μια απόφαση, όμως, να ζητήσουμε ειδική άδεια για τα κορίτσια μας απ’ την εργασία τους και καταφέραμε να πάρουμε την άδειά ν’ ανέβουμε στην Αθήνα. Τους ευχαριστούμε όλους. Ουσιαστικά 6 μέρες θα είμαστε στην Αθήνα. Ελπίζουμε μέχρι τέλους να είμαστε όλοι μαζί. Έδωσα μια υπόσχεση στα κορίτσια ότι θ’ ανέβουμε στην Αθήνα να παίξουμε και νομίζω ότι θα τα δώσουμε όλα. Όλο αυτό είναι μια επιβράβευση για τα κορίτσια».

Πως δημιουργήθηκε το τμήμα μπάσκετ του συλλόγου;

 «Ο σύλλογός μας ιδρύθηκε το 1963 σαν ποδοσφαιρική ομάδα και απ’ το 1996 ο Νικήτας Τριβιζάς ασχολήθηκε πάρα πολύ με το μπάσκετ, οπότε και ξεκίνησε το τμήμα της καλαθοσφαίρισης. Εγώ βρέθηκα στην Πάρο το 1996 και αμέσως μπήκα στην ομάδα σαν προπονητής, όπου είμαι μέχρι τώρα. Ξεκινήσαμε δειλά-δειλά με μικρά παιδιά και απ’ το 2000 βάλαμε και τα κορίτσια στις ακαδημίες και το πρόγραμμα μας. Κατεβήκαμε στις κορασίδες και στα υπόλοιπα τμήματα και έχουμε μια συνεχή παρουσία στις γυναίκες απ’ το 2000 μέχρι και σήμερα».

Τέλος ο τεχνικός του Μαρπησσαϊκού αναφέρεται για το αν υπάρχουν αθλήτριες στις Κυκλάδες.

 «Πρώτη ύλη υπάρχει και τα τελευταία χρόνια στις Κυκλάδες υπάρχει μια ανοδική πορεία. Με την ομάδα των Φαναριών και της Μυκόνου που είναι στη Β’ Εθνική και παλαιότερα τη Σαντορίνη και τον Άρη Σύρου που ήταν στη Γ’ Εθνική, βλέπουμε ότι όλες οι ομάδες και όλα τα νησιά σιγά-σιγά αρχίζουν και δίνουν αρκετή βάση στα πρωταθλήματα και «κυνηγούν» κάποιους στόχους. Το καλό είναι ότι δεν είμαστε όπως παλιά, υπάρχουν περισσότερα καράβια, αλλά τα έξοδα είναι πολύ περισσότερα τώρα. Οι ομάδες δυσκολεύονται πολύ να έχουν τούς οικονομικούς πόρους για να μπορούν να κάνουν αυτά τα ταξίδια».

Ετικέτες: