Χουάντσο Ερνανγκόμεθ διετίας στον Παναθηναϊκό

  • Πέμπτη, 27 Ιουλίου, 2023 - 11:43

Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε τη μεταγραφική βόμβα του καλοκαιριού στην Euroleague, καθώς ήρθε σε συμφωνία με τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ. Ο διεθνής Ισπανός πάουερ φόργουορντ θα υπογράψει διετές συμβόλαιο με τους πράσινους.

Ο Παναθηναϊκός δεν σταματάει να πυροδοτεί μεταγραφικές βόμβες το φετινό καλοκαίρι. Μετά τους Βιλντόσα, Σλούκα και Λεσόρ, οι πράσινοι έκλεισαν και τον Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, τον MVP του τελικού του πρόσφατου EuroBasket, ο οποίος έχει μεγάλη καριέρα στο NBA και ήταν περιζήτητος σε όλες τις μεγάλες ομάδες της Euroleague

Ο 27χρονος φόργουορντ, που «σημάδεψε» τον περασμένο Σεπτέμβριο τον τελικό του EuroBasket με 27 πόντους (7/9 τρίποντα), οδηγώντας την Ισπανία στο χρυσό μετάλλιο απέναντι στη Γαλλία, δεν βρήκε τις προτάσεις που ήθελε στο NBA, με τον Παναθηναϊκό να τον κάνει δικό του με μία τρομερή πρόταση ύψους 4.5 εκατομμυρίων ευρώ για δύο χρόνια.

Ο ύψους 2,08μ, πάουερ φόργουορντ αγωνίστηκε τα τελευταία 7 χρόνια στο NBA με τις φανέλες των Νάγκετς, Τίμπεργουλφς, Σέλτικς, Σπερς, Τζαζ και Ράπτορς, μετρώντας 339 αγώνες κανονικής περιόδου με μέσους όρους 5 πόντους και 3,3 ριμπάουντ ανά αγώνα.

Στην Ισπανία ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ έκανε το… ξεπέταγμά του στην Εστουδιάντες (2014-2016), παίρνοντας στη συνέχεια το εισιτήριο για τον μαγικό κόσμο του NBA, ενώ ήταν μέλος της Ισπανίας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Κίνας το 2019, όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και στο EuroBasket 2017 (αργυρό μετάλλιο).

πηγή: newsit