Γερμανία - Ελλάδα: Τελευταίο φιλικό πριν το Μουντομπάσκετ 2023

  • Σάββατο, 19 Αυγούστου, 2023 - 10:40

Λίγες ώρες μετά τη σοβαρή της εμφάνιση επί των ΗΠΑ, η Εθνική μπάσκετ των ανδρών μπαίνει και πάλι στο παρκέ στο Άμπου Ντάμπι- αντιμετωπίζοντας την Γερμανία, στο τελευταίο της φιλικό πριν το “τζάμπολ” του Μουντομπάσκετ 2023.

Η Εθνική μπάσκετ των Ανδρών ολοκληρώνει απόψε  τα φιλικά προετοιμασίας για το Μουντομπάσκετ 2023, αντιμετωπίζοντας τη Γερμανία στην «Έτιχαντ Αρένα» του Άμπου Ντάμπι.

Ο Δημήτρης Ιτούδης και οι συνεργάτες του θα έχουν την ευκαιρία για κάποια τελικά συμπεράσματα πριν το ταξίδι στη Μανίλα για την τελική φάση της διοργάνωσης.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει στη διάθεσή του για το σημερινό ματς τον Κώστα Παπανικολάου (έμεινε εκτός με τις ΗΠΑ, έχοντας φτάσει στο Άμπου Ντάμπι το βράδυ πριν τον αγώνα με τους Αμερικανούς), όπως και τον Μάνο Χατζηδάκη (απουσίασε προληπτικά από το ματς με την Team USA λόγω μιας ελαφράς διάσεισης που υπέστη στην προπόνηση της Πέμπτης). Μετά τον αγώνα ο ομοσπονδιακός τεχνικός αναμένεται να καταλήξει στην τελική δωδεκάδα, με δύο παίκτες να επιστρέφουν στην Αθήνα.

Το ρόστερ της Γερμανίας: Ντένις Σρέντερ (Ράπτορς), Φραντς Βάγκνερ (Μάτζικ), Μόριτς Βάγκνερ (Μάτζικ), Ντάνιελ Τάις (Πέισερς), Άιζακ Μπονγκά (Μπάγερν), Νιλς Γκιφάι (Μπάγερν), Γιούστους Χόλατς (Τσεντεβίτα Ολίμπια), Ντέιβιντ Κράμερ (Μπράουνσβαϊγκ), Γιοχάνες Βόιτμαν (Αρμάνι Μιλάνο), Μαόντο Λο (Αρμάνι Μιλάνο), Αντρέας Ομπστ (Mπάγερν), Γιοχάνες Τίμαν (Άλμπα Βερολίνου).

Η… παράδοση των ματς με Γερμανία σε επίπεδο Ανδρών

Η αποψινή θα είναι η 54η φορά που Ελλάδα και Γερμανία θα αναμετρηθούν σε επίπεδο Ανδρών. Ανεξίτηλη στη μνήμη όλων έχει μείνει η μονομαχία στον τελικό του Ευρωμπάσκετ του 2005 στο Βελιγράδι, όταν η «επίσημη αγαπημένη» είχε επικρατήσει 78-62 κατακτώντας την κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία της.

Η ελληνική ομάδα έχει τη μερίδα του λέοντος στις νίκες με 35, ωστόσο ηττήθηκε στην πιο πρόσφατη συνάντηση των δύο ομάδων, στις 13 Σεπτεμβρίου 2022 με 107-96 για τα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, στο Βερολίνο.