Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε στο πρωτάθλημα η ομάδα του κ. Μουστάκα, καθώς επικράτησε της Μυκόνου με 74-56

Νίκη στο ντέρμπι του ομίλου ο Α.Ο. Άνδρου

Ένα πολύ καλό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό γήπεδο της Άνδρου, με την ομάδα του νησιού να φιλοξενεί τον Α.Ο. Μυκόνου. Το παιχνίδι ήταν στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του παιδικού πρωταθλήματος και στο μεγαλύτερο του μέρος είχε αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς και οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ.

Οι γηπεδούχοι βέβαια διατηρούσαν από την αρχή του ματς το προβάδισμα, όμως η Μύκονος έδειχνε πως  μπορεί να καλύψει τη διαφορά και να διεκδικήσει τη νίκη. Το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με την ομάδα του κ. Μουστάκα να είναι μπροστά με πέντε πόντους (19-14). Η εικόνα αυτή διατηρήθηκε και στη δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να κρατούν το προβάδισμα, όμως η διαφορά μετά των δύο να είναι μικρή. Α.Ο. Άνδρου και Α.Ο. Μυκόνου πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ στο 33-26 και τα πάντα να παραμένουν ανοικτά.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, οι γηπεδούχοι πάτησαν… γκάζι με τους φιλοξενούμενους να μην μπορούν να αντιδράσουν. Αρχικά οι παίκτες του κ. Μουστάκα πίεσαν σε όλο το γήπεδο, δυσκόλεψαν τους παίκτες της Μυκόνου κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα και να μην μπορούν να βγάλουν επιθέσεις σωστά, αλλά και να κάνουν αρκετά λάθη. Η πίεση αυτή έφερε αποτέλεσμα για την Άνδρο, αφού ανέβασε τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό. Με το +15 (49-34) οι γηπεδούχοι πήγαν στους πάγκους για την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Το παιχνίδι από εκεί και πέρα έγινε πιο εύκολο για την Άνδρο και η τελευταία περίοδος έκλεισε χωρίς οι γηπεδούχοι να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Το τελικό 74-56, δίνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στους γηπεδούχους σε περίπτωση ισοβαθμίας, καθώς τόσο η Άνδρος, όσο και Μύκονος θα παλέψουν για μία θέση στην τελική τετράδα.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ιωσ. Καραμπατζάκης, Μιχ. Καλογρίδης.

ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 19-14, 33-26 (ημίχρονο), 49-34, 74-56.

ΑΟ ΑΝΔΡΟΥ (Κυρ. Μουστάκας): Σπυρόπουλος 23, Χέλμης 2, Λουκίσσας 3, Πάπα 17, Τσιάκας 6, Μωράκης Δημ. 6, Μωράκης Δημ., Οσεκούρ 2, Γιγίνης 5 (1), Κάγιο 10, Μεμούζι, Ντούσης.

ΑΟ ΜΥΚΟΝΟΥ (Γρ. Αντώνης): Πρεβένιος 2, Κώτσο, Δακτυλίδης 10 (1), Γαρόπουλος 17 (1), Μονογιός 2, Βάσιλας, Κατσούδας 2, Βικελής 12, Κυραντώνης 11, Κακούτης, Πετράκης, Γρυπάρης.