Οι γυναίκες του ΑΠΑΣ Νάξου επικράτησαν του Α.Ο. Άνδρου

  • Τετάρτη, 18 Οκτωβρίου, 2023 - 06:21
  • /   Eνημέρωση: 18 Οκτ. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Οι γυναίκες του ΑΠΑΣ Νάξου έφυγαν από την Άνδρο με μία σπουδαία, αλλά συνάμα δύσκολη νίκη. Οι γυναίκες του Α.Ο. Άνδρου, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ακόμη και με δέκα πόντους, με αντεπίθεση διαρκείας, προσπάθησαν να πετύχουν μία απίθανη ανατροπή. Βέβαια, η ομάδα της Νάξου είχε την ψυχραιμία και το καθαρό μυαλό στα τελευταία δευτερόλεπτα και κράτησε τη νίκη για λογαριασμό της.

Το παιχνίδι άρχισε με τους καλύτερους οιωνούς, καθώς οι δύο ομάδες ήταν κοντά στο σκορ. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την ομάδα της ορεινής Νάξου να είναι μπροστά με μόλις έναν πόντο διαφορά 12-13). Με την έναρξη της δεύτερης περιόδου οι φιλοξενούμενες πάτησαν… γκάζι και ανέβασαν τη διαφορά στο +7 (16-23). Με τη διαφορά αυτή οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο τρίτο δεκάλεπτο, η ομάδα της Νάξου έλεγξε τον ρυθμό και κατάφερε να ξεφύγει με δέκα πόντους (27-37).

Από την πλευρά της η ομάδα του Κυριάκου Μουστάκα δεν το έβαλε κάτω και με την έναρξη του τελευταίο δεκαλέπτου ξεκίνησε τη δική της αντεπίθεση.

Ο Α.Ο. Άνδρου έξι δευτερόλεπτα πριν το τέλος του ματς κατάφερε να ισοφαρίσει σε 48-48 και όλα έδειχναν πως το ματς θα οδηγηθεί στην παράταση. Ένα φάουλ όμως στη συνέχεια άλλαξε τις ισορροπίες καθώς η Ιωάννα Μούτσα έβαλε μία από τις δύο βολές και διαμόρφωσε το 48-49. Η Άνδρος αν και είχε λίγα δευτερόλεπτα στην διάθεσή της να κυνηγήσει ακόμη και τη νίκη, οι αθλήτριες του κ. Μουστάκα έκαναν λάθος και το συγκρότημα από την ορεινή Νάξο πήρε τη νίκη σε ένα ωραίο παιχνίδι.

 

Α.Ο. Άνδρου – ΑΠΑΣ Νάξου «Τα Φανάρια» 48-49

Διαιτητές: Άγγ. Σαμοθράκης, Ιάκ. Μαρουδιάς.

Δεκάλεπτα: 12-13, 16-23 (ημίχρονο), 27-37, 48-49

ΑΟ Άνδρου (Κυρ. Μουστάκας): Λεμπέση Παν. 2, Πέτσα 10, Λεμπέση Κων. 11 (1), Φουντά 3, Αντώνογλου 2, Μωράκη 1, Νασοπούλου, Εσάι, Μπαρού, Σπυροπούλου 6, Λανέ 13.

ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανάρια” (Νικ. Κλαδάς): Κορέ 3, Βιτζηλαίου, Γιαννακοπούλου 12 (2), Μαθιάσου 5, Μούτσα 3, Χουζούρη Καλ. 20 (2), Μαργαρίτη, Λέσι, Κρητικού 6.

Ετικέτες: