Νίκησε με ανατροπή ο Μαρπησσαϊκός 63-59 τον ΑΠΑΣ Νάξου

  • Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2023 - 06:22
  • /   Eνημέρωση: 1 Νοε. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Ο Μαρπησσαϊκός ήταν ο μεγάλος νικητής στο σπουδαίο παιχνίδι για το πρωτάθλημα των εφήβων, καθώς επικράτησε του ΑΠΑΣ Νάξου με 63-59. Το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό με μία συναρπαστική εξέλιξη, καθώς ο ΑΠΑΣ για μεγάλο χρονικό διάστημα έδειχνε να ελέγχει το ματς, όμως ο Μαρπησσαϊκός με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να πάρει τη νίκη έπειτα από ανατροπή του σκορ.

Μάλιστα αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Μαρπησσαϊκού για τη φετινή αγωνιστική περίοδο στο πρωτάθλημα των εφήβων.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, αρχικά το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τους φιλοξενούμενους να κρατούν το προβάδισμα με μόλις έναν πόντο (18-19). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε και στο δεύτερο δεκάλεπτο, μιας και οι δύο ομάδες ήταν άκρως ανταγωνιστικές και τα πάντα κρίνονταν στις λεπτομέρειες. Ο ΑΠΑΣ Νάξου «Τα Φανάρια» πήγε στα αποδυτήρια με τη διαφορά δύο πόντων (32-34), με τον Μαρπησσαϊκό όμως να δείχνει ικανός για να κάνει την ανατροπή.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η ομάδα του κ. Τούσα πατούσε καλύτερα και πιέζοντας σε όλο το γήπεδο, κατάφερε να βρει πολλές προσπάθειες χωρίς αντίπαλο. Στο τέλος της περιόδου η ομάδα της Νάξου είχε ξεφύγει με εννέα πόντους στο σκορ (43-52) και η εικόνα της έδειχνε πως δεν θα έχανε το ματς.

Όλα αυτά μέχρι την έναρξη της τέταρτης και τελευταίας περιόδου, όπου οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι για την ανατροπή. Με ασφυκτική πίεση και καθαρό μυαλό κατάφεραν να γυρίζουν από το μείον εννέα και στο τέλος να κλειδώσουν τη νίκη και να πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα.

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός – ΑΠΑΣ Νάξου «Τα Φανάρια» 63-59

Διαιτητές: Άγγ. Σαμοθράκης, Κων. Παπαδημητρόπουλος

Δεκάλεπτα: 18-19, 32-34 (ημίχρονο), 43-52, 63-59

ΑΜΕΣ Μαρπησσαϊκός (Θοδ. Καζακίδης): Μαρούδας 13 (1), Τριαντάφυλλος 10, Μηναδάκης 6 (1), Μπιζάς Γ., Μυζεκάρι 4 (1), Ρούσσος, Ζυκάι, Ρίνι 14, Τριβυζάς 7, Μπιλίρης, Μπιζάς Π. 6, Αθανασίου 3.

ΑΠΑΣ Νάξου “Τα Φανλαρια” (Θωμ. Τούσας): Τριαντάφυλλος, Παπανικολάου 16, Κουφόπουλος 3, Δρυς, Σοφικίτης 12 (1), Κιουλάφης 2, Βερώνης 14, Λεοντάρης, Διαμαντάρης 3 (1), Σκουλάτος, Κορακίτης 2, Μαράκης 7.