Νίκησε στη Σύρο τον Άρη ο Α.Ο. Μυκόνου

  • Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου, 2023 - 06:09
  • /   Eνημέρωση: 1 Νοε. 2023 - 18:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Με το… διπλό στις αποσκευές τους επέστρεψαν στη βάσης τους οι παίδες του Α.Ο. Μυκόνου, έπειτα την επικράτησή τους με 53-79 του Άρη Σύρου. Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο ανοικτό γήπεδο του Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης και ευτυχώς για τα σωματεία ο καιρός ήταν πάρα πολύ καλός.

Να σημειώσουμε εδώ πως για την Μύκονο αυτή ήταν η πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα των παίδων, έπειτα τις δύο ήττες που γνώρισε στο ξεκίνημα από Α.Ο. Άνδρου και Περιστεριώνα Τήνου. Από την άλλη πλευρά, αυτή ήταν η πρώτη ήττα του Άρη Σύρου, μετά το νικηφόρο ξεκίνημα και την επικράτηση επί του Α.Ο. Ερμούπολης.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι και πήραν μία δίκαιη νίκη, κόντρα στον μαχητικό Άρη Σύρου. Οι αθλητές του Αριστοτέλη Παπαναστασίου, αν και προσπαθούσαν καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, δεν κατάφεραν να πάρουν το θετικό αποτέλεσμα. Σε γενικές γραμμές η εικόνα των παικτών της ομάδας της Σύρου ήταν πάρα πολύ καλή, όμως έπεσαν πάνω σε μία πιο έτοιμη ομάδα. Η Μύκονος από την πλευρά της κάνει προπόνηση κάτω από σωστές συνθήκες και έτσι τα παιδιά έχουν μεγαλύτερη και καλύτερη συνοχή.

Τώρα, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν όπως αναφέρουμε παραπάνω καλύτερα και κατάφεραν να κλείσουν την πρώτη περίοδο με διαφορά εννέα πόντων (14-23). Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε, αφού το δεύτερο δεκάλεπτο ήταν ισορροπημένο με τη διαφορά να ανεβαίνει μόλις δύο πόντους και το πρώτο ημίχρονο να κλείνει με την Μύκονο στο +11 (26-37).

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο ημίχρονο με τους παίκτες του κ. Αντώνη να διατηρούν τον έλεγχο της αναμέτρησης και να φτάσουν σε μία σχετικά εύκολη νίκη.

 

Άρης Σύρου – Α.Ο. Μυκόνου 53-79

Διαιτητές: Ιάκ. Μαρουδιάς, Στ. Ρούσσος.

Δεκάλεπτα: 14-23, 26-37 (ημίχρονο), 41-56, 53-79.

ΕΑΟ Άρης Σύρου (Αρ. Παπαναστασίου): Μαυροκέφαλος, Χρυσαφίδης 27 (2), Σπανός 1, Ζολώτας 1, Κορωναίος 24 (2), Βοσινάκης.

ΑΟ Μυκόνου (Γρ. Αντώνης): Πρεβένιος 2, Ξυδάκης, Δακτυλίδης 13 (3), Γαρόπουλος 18 (2), Μονογιός 1, Βάσιλας 2, Κατσούδας 10 (2), Βικελής 23 (1), Κυραντώνης 3, Πετράκης 4, Γρυπάρης, Κτιστάκης 3 (1).