Η Μύκονος επικράτησε με 2-1 στο τελευταίο παιχνίδι των μπαράζ και πήρε την άνοδο στη Γ' Εθνική

Γράφει ιστορία

Η Μύκονος μετά την μεγάλη της νίκη επί του Κανάρη Νενητών την Κυριακή το απόγευμα με 2-1, πήρε το ένα και μοναδικό εισιτήριο για την Γ' Εθνική κατηγορία. Έτσι, μετά τη πολύ μεγάλη επιτυχία της ομάδας του Θεόφιλου Παχατουρίδη, οι Κυκλάδες τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχουν δύο ομάδες στη Γ' Εθνική κατηγορία, καθώς εκεί είναι ήδη ο Πανναξιακός.

Στο γήπεδο του Κόρφου βρέθηκαν για να παρακολουθήσουν από κοντά τη μεγάλη αυτή αναμέτρηση, περισσότεροι από 800 φίλαθλοι, μεταξύ τους ήταν και περίπου 200 άτομα από τη Χίο. Η κρισιμότητα του αγώνα και η έκβαση της αναμέτρησης ήταν τέτοια που κράτησε τους πάντες με κομμένη την ανάσα μέχρι το φινάλε της, αφού θα μπορούσαν να είχαν αλλάξει τα πάντα, αν ο Άντερσον στο 94' δεν έκανε την απόκρουση την χρονιάς.

Οι Μυκονιάτες βέβαια, ήταν καλύτερη κατά τη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης και δίκαια προηγήθηκε με 2-0, χάρη στα τέρματα που σημείωσαν οι: Τσαλμάς στο 26' και Ξένος στο 53'.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να πάρουν την ισοπαλία, που θα τους χάριζε την άνοδο, έφτασαν κοντά στο 2-2 στο τέλος την αναμέτρησης, όμως δεν κατάφεραν να πετύχουν το “χρυσό” γκολ, που θα τους έστελνε στη Γ' Εθνική.

Αγωνιστικά το παιχνίδι ήταν πάρα πολύ καλό, αφού κράτησε σε αγωνία μέχρι το τέλος όσους όσους βρέθηκαν στο γήπεδο του Κόρφου. Είχε έναν πάρα πολύ καλό ρυθμός, αρκετές φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες, δυνατά μαρκαρίσματα όπου τα περισσότερα ήταν μέσα σε αθλητικά πλαίσια και στο τέλος, είχαμε διαμαρτυρίες και διακοπή για 4 λεπτά, καθώς παίκτης της Χίου έκανε άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα, με αποτέλεσμα να υπάρχουν αντιδράσεις από τον κόσμο.

Στο τέλος του αγώνα οι Κυκλαδίτες έτρεξαν τους φιλάθλους τους και όλοι μαζί πανηγύρισαν την άνοδο στη Γ' Εθνική. Μετά από πολλά έτη προσπαθειών η Μύκονος κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη άνοδο στη Γ' Εθνική και έτσι για πρώτη φορά στην ιστορία της θα αγωνιστεί σε τόσο υψηλή κατηγορία.

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ

Η Μύκονος μπήκε από το ξεκίνημα της αναμέτρηση δυνατά στο παιχνίδι, αφού ήθελε να πετύχει κάποιο γκολ, ώστε να φύγει το άγχος από πάνω της. Έτσι, η πρώτη καλή ευκαιρία ήρθε αρκετά νωρίς και συγκεκριμένα στο 3' με τον Τσαλμά. Ο επιθετικός της Μυκόνου βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, έπειτα την ωραία πάσα του Αργυρόπουλου, όμως το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν και τόσο καλό κι έτσι έδωσε την ευκαιρία στον Μονιώδη, να αποκρούσει χωρίς προβλήματα.

Στο 16' ο πρώτος σκόρερ του Κανάρης, ο Ατσάλης, με μακρινό σουτ προσπάθησε να νικήσει τον Άντερσον, όμως ο τερματοφύλακας της Μυκόνου, ήταν σε καλή θέση και με διπλή προσπάθεια αποσόβησε τον κίνδυνο για την εστία του.

Στο 22' ο Αργυρόπουλος με ψηλοκρεμαστό σουτ, έπειτα την συνεργασία των Θεοδώρου, Τσαλμά και Κεκελή, προσπάθησε να ανοίξει το σκορ για λογαριασμό της Μυκόνου, όμως η μπάλα πέρασε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, Καργατζής και Πάλλας, εκτέλεσαν με “κομπίνα” το φάουλ, όμως η μπάλα από το σουτ του Πάλλα, πέρασε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Άντερσον.

Στο 25' ο Τσαλμας με κεφαλιά μέσα από τη μικρή περιοχή, έπειτα από τη σέντρα του Μπαλλή, άνοιξε το σκορ (1-0) για λογαριασμό της Μυκόνου.

Στο 41' οι φιλοξενούμενοι έφτασαν πολύ κοντά στην ισοφάριση, καθώς ο Σαμιώτης βρέθηκε μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 43' ο Κάπος έχασε μοναδική ευκαιρία για τους Χιώτες, όταν βγήκε μόνος απέναντι στον Άντερσον, αλλά το σουτ που επιχείρησε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε άουτ.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με το γκολ του Τσαλμά να τις χωρίζει.

Η εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου δεν άλλαξε, η Μύκονος είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έφτανε με αξιώσεις κοντά στην αντίπαλη εστία.

Στο 53' ο Ξένος θα βρεθεί στην πορεία της μπάλας έπειτα την εκτέλεση φάουλ από μακριά του Κεκελή και με προβολή έγραψε το 2-0 για τους πρωταθλητές Κυκλάδων.

Λίγα λεπτά αργότερα ο Τσαλμάς με σουτ από το ύψος της περιοχής προσπάθησε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τη διαφορά τερμάτων.

Στο 67' η Μύκονος έχασε μεγάλη ευκαιρία να “κλειδώσει” τη νίκη με τον Βαλαμούτη, καθώς ο Κυκλαδίτης ποδοσφαιριστής βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι, όμως, ο Μονιώδης με υπερένταση έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 76' ο Γρίγος έκανε άσεμνη χειρονομία στην εξέδρα και το παιχνίδι παραλίγο να τιναχτεί τον αέρα. Ο Γρίγος δέχθηκε κόκκινη κάρτα, τη στιγμή που έβγαινε αλλαγή κι έτσι ο Κανάρης για το υπόλοιπο της αναμέτρησης έπαιξε με παίκτη λιγότερο.

Μετά απ' αυτή τη διακοπή οι παίκτες της Μυκόνου έχασαν την ψυχραιμία τους και λίγο έλειψε να το πληρώσουν ακριβά.

Στο 83' ο Χωρεψίμας με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή μείωσε το σκορ και έβαλε την ομάδα του ξανά μέσα στον παιχνίδι. Στη συνέχεια η Μύκονος έχασε ακόμη δύο καλές ευκαιρία να σφραγίσει τη νίκη με τους Κυπριτίδη και Βαλαμούτη και στο 94' χρειάστηκε ο Άντερσον να κάνει την απόκρουση της χρονιάς ώστε, να πάρει τη νίκη – άνοδος η Μύκονος. Ο Κάπος βρέθηκε μόνος μέσα στην μικρή περιοχή, όμως το πλασέ που επιχείρησε αποκρούστηκε από τον Άντερσον με εντυπωσιακό τρόπο.

ΑΟ Μυκόνου: (Παχατουρίδης Θ.) Άντερσον, Θεοδώρου, Κεκελής (87’ Τόσκα), Αργυρίου, Αργυρόπουλος, Μπαλής (85’ Καραντζάς), Ξένος, Βαλαμούτης, Πανέτας, Κυπριτίδης, Τσάλμας (86’ Γάτσος).

Κανάρης Νενήτων: (Κάβουρας Δ.) Μονιώδης, Βαϊντερλής, Χρουσάκης (61’ Ζεράϊ), Γρίγος, Πάλλας (46’ Λέσι), Κάργατζης, Σαμιώτης, Γιάκας (75’ Χωρεψιμάς), Σοβατζής, Ατσάλης, Καπός.

Ετικέτες: