Μέχρι της 23 Ιουλίου έχουν δικαίωμα οι ομάδες της Γ' Εθνικής να δηλώσουν συμμετοχή

Στις 22 Σεπτεμβρίου... η σέντρα

Έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για το νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας, εκεί όπου θα πάρουν μέρος η Μύκονος και ο Πανναξιακός. Στην τελευταία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες, μεταξύ του αναπληρωτή προέδρου της ΕΠΟ Γιάννη Παπακωνσταντίνου και του μέχρι πρότινος προέδρου της Επιτροπής πρωταθλήματος της Δ' Εθνικής κατηγορίας και πλέον υπεύθυνου της ενοποιημένης Γ' Εθνικής Μιχάλη Τζανόπουλου.

Στη σύσκεψη αυτή αποφασίστηκε πως η νέα αγωνιστική περίοδο για την τρίτη σε τάξη κατηγορία της Ελλάδος, θα ξεκινήσει στις 22 Σεπτεμβρίου. Οι ομάδες που έχουν δικαίωμα να πάρουν μέρος στο νέο πρωτάθλημα θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι της Τρίτη 23 Ιουλίου.

Ακόμη συζητήθηκαν και πάρθηκαν αποφάσεις για όλα όσα αφορούν το πρωτάθλημα, δηλαδή, τη συμμετοχή των ξένων, αλλά και πόσους έχουν “μεγάλους” έχουν δικαίωμα οι ομάδες να έχουν στη σύνθεσή τους.

Η Ομοσπονδία δεν θα κάνει δεκτή της βεβαίωση που ίσχυε έως και σήμερα, αφού θα εφαρμόσει κατά γράμμα τον αθλητικό νόμο, στην έκδοση των δελτίων, ακόμη για για μεταγραφή αλλοδαπού ποδοσφαιριστή, από μία ομάδα σε άλλη. Θα πρέπει από εδώ και στο εξής, εκτός από το έντυπο της αίτησης ελευθέρας μεταβολής – μεταγραφής, να ακολουθείται από τα εξής έγγραφα, επικυρωμένο αντίγραφο διαβατηρίου του αλλοδαπού αθλητή και το κυριότερο, επικυρωμένο αντίγραφο της άδειας παραμονής του στη χώρα.

Τα προηγούμενα χρόνια γινόταν δεκτή μόνο η βεβαίωση που κατάθεταν τα σωματεία για τους αλλοδαπούς αθλητές.

Έτσι, οι νέοι κανονισμοί που θα ισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής κατηγορίας είναι, να επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνος και η χρησιμοποίηση μέχρι και τεσσάρων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών, ομογενών ή κοινοτικών.

Είναι υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα κάθε ομάδας και καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά ποδοσφαιριστών που έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε Ελληνικές Εθνικές ομάδες.

Απαγορεύεται η συμμετοχή σε αγώνα σε περισσότερους ποδοσφαιριστές από δύο, με ηλικία πάνω των 33 ετών. Ενώ, ανώτατο όριο χρηματικών ποινών έχουν ορισθεί για τη Γ' εθνική, τα 2.500 ευρώ.

Τέλος, καμία αναφορά δεν γίνεται στους μικρούς, αφού σύμφωνα με τα όσα θα ισχύσουν στο νέο πρωτάθλημα δεν είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους.

Τη μόνη υποχρέωση που έχουν οι ομάδες είναι να έχουν καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα επτά Έλληνες ποδοσφαιριστές.

Η κατάργηση του μέτρου είχε προαναγγελθεί από τον κ. Τζανόπουλο, αφού όπως είχε τονίσει το μέτρο αυτό δεν είχε κανένα αποτέλεσμα, καθώς οι μικροί έπαιζαν στις ομάδες χωρίς να το αξίζουν, δεν έκαναν προσπάθειες βελτίωσης, αλλά και αποσκοπούσαν σε χρηματικές απολαβές.