Παρουσιάστηκαν χθες βράδυ από τον Α.Ο. Σύρου, Ξυγκάκης, Βελέντζας, Μανέκας, αλλά και ο Γιάννης Ζαχαρίου με τα τμήματα υποδομής

“Λαχείο το οποίο έπρεπε να αξιοποιήσουμε”

Παρουσιάστηκαν χθες βράδυ στο ξενοδοχείο “Νησάκι” από τη διοίκηση του Α.Ο. Σύρου, τα τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας, Αλέξανδρος Ξυγκάκης, Ορέστης Μανέκας και Γιώργος Βελέντζας. Η παρουσίαση όμως της έναρξης συνεργασίας με τον Γιάννη Ζαχαρίου και των τμημάτων υποδομής, ήταν αυτά που “έκλεψαν” την παράσταση στην χθεσινή παρουσίαση. Ο Α.Ο. Σύρου, όπως είναι γνωστό από τη νέα αγωνιστική περίοδο θα έχει τμήματα ακαδημιών, όπου την τεχνική επίβλεψη θα την έχει ο Γιάννη Ζαχαρίου.

Η δημιουργία ακαδημίας βγάζει από το αδιέξοδο τους ανθρώπους του Α.Ο. Σύρου, γιατί αν καταφέρει να πάρει το εισιτήριο της ανόδου, για να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, θα πρέπει να έχει τμήματα υποδομής. Έτσι με τη δημιουργία ακαδημίας δεν θα έχει κανένα απολύτως πρόβλημα, αφού θα πληρεί όλες τις προϋποθέσεις. Το ίδιο ίσως να ισχύσει και στο τοπικό πρωτάθλημα, καθώς για το θέμα αυτό η ΕΠΣ Κυκλάδων έχει ρωτήσει τα σωματεία και αναμένει την απάντησή τους.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ζαχαρίου υπάρχει έντονη κινητικότητα και στο τέλος Αυγούστου, ο αριθμός των παιδιών που θα απαρτίζουν τα τμήματα υποδομής θα είναι ικανοποιητικός.

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στους τελευταίους ποδοσφαιριστές που απέκτησε η ομάδα, αλλά και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε για τους πάρει. “Μαζευτήκαμε εδώ για να παρουσιάσουμε και επίσημα τον Αλέξη Ξυγκάκη, τον Γιώργο Βελέντζα και τον Ορέστη Μανέκα. Κάθε παίκτης έχει το δικό του μεταγραφικό σασπένς. Ο Αλέξης Ξυγκάκης ήταν ο πρώτος ποδοσφαιριστής ο οποίος ζητήθηκε από τον κ. Μάκη Πούλο και για να τον αποκτήσουμε δώσαμε “μάχη” αφού εξελίχθηκε σε “θρίλερ” η μεταγραφή του. Τελικά αποδείξαμε και σε αυτό το θέμα ότι όποιον ποδοσφαιριστή βάζαμε στο “στόχαστρό” μας τον αποκτούσαμε. Ο Αλέξης είναι ένας πάρα πολύ καλός ποδοσφαιριστής, έχει πλούσιο ταλέντο και πιστεύω ότι θα μας δικαιώσει για την προσπάθεια που καταβάλαμε για να τον αποκτήσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω τόσο τον νεαρό ποδοσφαιριστή όσο και τον πατέρα του Αντώνη, που από την πρώτη στιγμή ήθελαν να έρθουν στην ομάδα μας. Επίσης, ο Ορέστης Μανέκας ήρθε στην Αθήνα και με βρήκε και μου εξέφρασε το ενδιαφέρον του, να έρθει στην ομάδα και συμμετάσχει κι αυτός με τη σειρά του, στην προσπάθεια που θα κάνουμε. Ο Μανέκας είναι φιλόδοξο παιδί, που θέλησε να έρθει στην ομάδα ώστε να αποδείξει την αξία του. Ακόμη, θα είναι και προπονητής των τερματοφυλάκων στη νέα ακαδημία που δημιουργούμε. Τελευταία μας μεταγραφή είναι αυτή του Γιώργου Βελέντζα, ο οποίος ξεκίνησε από τα παιδοεφηβικά του Α.Ο. Σύρου και μας έκανε εντύπωση με τις εμφανίσεις του με τη φανέλα του Αστέρα και φέτος μετά από εισήγηση του προπονητή, του κάναμε πρόταση συνεργασίας και δέχθηκε αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο πιστεύω ότι ολοκληρώσαμε με τον καλύτερο τρόπο τις μεταγραφές μας”.

Ο πρόεδρος του Α.Ο. Σύρου στην ερώτησή μας για την απόκτηση του Άγγελου Σταμούλη είπε:

“Ο Άγγελος Σταμούλης ήταν εισήγηση του προπονητή μας, είναι πολύ καλός και χρήσιμος ποδοσφαιριστής. Ο κ. Πούλος γνωρίζει πολύ καλά την αξία του και γι' αυτό άλλωστε μας πρότεινε να τον αποκτήσουμε. Εμείς μιλήσαμε με τον ποδοσφαιριστή και τα βρήκαμε σε όλα”.

Για το αν θα υπάρξουν κι άλλες μεταγραφές ο κ. Φώσκολος είπε: “Ήδη έχουμε πάρει πάρα πολλούς ποδοσφαιριστές και μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα μας τη νέα αγωνιστική περίοδο θα βρίσκεται και ο Papi. Αρχικά ο ποδοσφαιριστής ήταν να μεταγραφεί σε ομάδα της Γαλλίας, γι' αυτό άλλωστε είχε έρθει κι ένας μάνατζερ στη Σύρο. Όμως, ο ποδοσφαιριστής για δικούς του προσωπικούς λόγους αποφάσισε να μείνει στο νησί και να αγωνιστεί και πάλι με τα χρώματα του Α.Ο. Σύρου”.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος του Συριανού σωματείου αναφέρθηκε στη δημιουργία ακαδημίας και την συνεργασία με τον Γιάννη Ζαχαρίου: “Από πέρσι που ο Α.Ο. Σύρου επαναδραστηριοποιήθηκε, θέλαμε να συνεργαστούμε με κάποια ακαδημία. Είχαν πραγματοποιηθεί αρκετά ραντεβού, είχαμε κάνει κάποιες συζητήσεις, όμως τίποτα δεν είχε ευδοκιμήσει. Τότε δεν είμαστε έτοιμοι σαν συμβούλιο να κάνουμε αυτό το εγχείρημα με τις ακαδημίες, γιατί ήθελε αρκετό χρόνο και κόπο, αλλά και δεν υπήρχαν τόσα πολλά άτομα να το τρέξουν. Φέτος, μας έτυχε ένα λαχείο και έπρεπε να το αξιοποιήσουμε, να το δούμε με πάρα πολύ σοβαρότητα, γιατί η ομάδα, όπως είναι γνωστό δεν μπορεί συνέχεια να κάνει τόσες μεταγραφές. Δεν υπάρχουν τα χρήματα, αλλά και τα χρόνια που έρχονται θα είναι ακόμη πιο δύσκολα. Πρέπει να γίνει σωστή δουλειά, ώστε να βγουν ποδοσφαιριστές που να μπορούν να προσφέρουν στην ανδρική ομάδα”.

Τέλος, ο κ. Φώσκολος απάντησε στην ερώτηση, αν έπαιξε ρόλο αυτό που ακούστηκε στο τελευταίο συμβούλιο της ΕΠΣ Κυκλάδων, για την υποχρεωτική συμμετοχή τμήματος υποδομής στο πρωτάθλημα. “Έπαιξε ένα μικρό ρόλο κι αυτό, όμως τον μεγαλύτερο ρόλο τον έπαιξε ο Γιάννης Ζαχαρίου, που σταμάτησε τη συνεργασία του με την παλιά του ομάδα. Με τον Ζαχαρίου έχουμε συνεργαστεί αρκετές φορές, είμαστε προσωπικοί φίλοι, οι επαφές μας θα είναι άψογες και τώρα βλέπω ότι θα έχουμε και μεγάλο βάθος, αφού οι γονείς των αθλητών θα αναλάβουν όλη τη δουλειά. Θα υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι να τρέξουν για ζητήματα που αφορούν την ακαδημία. Θα υπάρχει συμβούλιο στην ακαδημία που θα συζητάμε συχνά μαζί τους, καθώς θα έχουμε έναν κοινό σκοπό. Αυτός ο σκοπός δεν είναι άλλος από το να βγουν ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να παίξουν στον Α.Ο. Σύρου τα επόμενα χρόνια”.

“Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν τμήματα υποδομής”

Από την πλευρά του ο Γιάννης Ζαχαρίου μίλησε για τη συνεργασία του με τον Α.Ο. Σύρου και το νέο ξεκίνημα στην καριέρα του: “Από την πλευρά μου θέλω να ευχαριστήσω το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Σύρου, που δέχθηκε και τελικά υλοποίησε αυτή τη συνεργασία. Όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν τμήματα υποδομής και το ενδιαφέρον τους οι άνθρωποι της ομάδας το είχαν δείξει από πέρσι. Μετά από ένα χρόνο λειτουργίας της ομάδας, ήρθε η ώρα για τη δημιουργίας ακαδημίας”.

Για τα πρώτα του σχέδια ο προπονητής της ακαδημίας του Α.Ο. Σύρου είπε:

“Αυτό που έκανε ο πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ήταν να εμπιστευτούν τους γονείς, για να βγουν μπροστά και να αναλάβουν τις υποχρεώσεις των τμημάτων υποδομής. Αυτή η κίνηση, ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Πλέον μπαίνουν και οι γονείς στο παιχνίδι, θα καταλάβουν και οι ίδιοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ένα αθλητικό σωματείο και πιστεύω ότι όλο αυτό θα μας δέσει, θα μας κάνει μία δεμένη οικογένεια και ελπίζω τον Σεπτέμβρη να είναι τόσες οι εγγραφές που να μας ικανοποιούν σαν σύλλογο.

Αρχικά υπάρχει μία πρόταση στην οποία έχουμε κάνει στο συμβούλιο της ομάδας, η οποία είναι η εξής: κάθε νέος αθλητής που θα μπαίνει στο σωματείο και θα βγάζει δελτίο ποδοσφαιριστή, θα υπογράφουν ένα ιδιωτικό συμφωνικό, το σωματείο με τον γονιό του αθλητή, το οποίο θα είναι για ένα χρόνο. Το κάνουμε αυτό γιατί έχουμε δει πολλά τα τελευταία χρόνια και δεν θέλουμε, ποδοσφαιριστές να θέλουν να φύγουν και να μην τους αφήνουν. Το ιδιωτικό συμφωνητικό θα ελευθερώσει τους γονείς από το άγχος, για το αν τα παιδιά τους θα μπορούν να αγωνιστούν όπου επιθυμούν. Από εκεί και πέρα θα προσπαθήσουμε να κατεβάσουμε όσα περισσότερα αγωνιστικά τμήματα γίνεται. Θέλουμε και τα τρία αγωνιστικά τμήματα (εφήβων, παίδων και προπαίδων) να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα Κυκλάδων. Πιστεύουμε ότι τέλος Αυγούστου, αρχές Σεπτεμβρίου θα είμαστε έτοιμοι να δηλώσουμε συμμετοχή”.

Τέλος, για το πόσο ικανοποιημένος είναι από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει γονείς ποδοσφαιριστών, ο κ. Ζαχαρίου είπε: “Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από το ενδιαφέρον που έχουν δείξει, γιατί με αυτόν τον τρόπο δείχνουν ότι εκτιμούν τη δουλειά που κάνω στα παιδιά τους. Αυτό βέβαια φαίνεται και στο χαμόγελο των παιδιών φεύγοντας από το γήπεδο, μετά το τέλος της κάθε προπόνησης. Ήδη υπάρχει μία αρκετά μεγάλη κινητικότητα από παιδιά που θέλουν να έρθουν στην ομάδα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος Αυγούστου η ακαδημία θα έχει έναν αρκετά ικανοποιητικό αριθμό ποδοσφαιριστών. Αυτή η ακαδημία θα κάνει τη διαφορά, γιατί όπως ξεκινάμε, έτσι θέλουμε να τελειώσει η χρονιά του 2013-2014, δηλαδή υλοποιήσουμε τους στόχους μας και η ανδρική ομάδα να πανηγυρίσει την άνοδο στη Γ' Εθνική. Αυτή η επιτυχία θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για την ακαδημία. Τα παιδιά θα έχουν ένα στόχο, να βρίσκονται στα τμήματα υποδομής της ομάδας και στη συνέχεια να βρεθούν με τη σκληρή δουλειά που θα κάνουν να βρεθούν ανδρική ομάδα”.

Ενώ για το πότε θα ξεκινήσουν οι προπονήσεις των τμημάτων ο Συριανός τεχνικός είπε: “19 Αυγούστου θα ξεκινήσει η ομάδα των νέων και μετά από μία εβδομάδα θα ξεκινήσουν τα υπόλοιπα τμήματα (παίδων και προπαίδων).

Ετικέτες: