Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν γα τον καταρτισμό των ομίλων, χωρίζει τις δύο ομάδες των Κυκλάδων

Άγνωστος παραμένει ο όμιλος για τα Κυκλαδίτικα σωματεία

Ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν γα τον καταρτισμό των ομίλων, χωρίζει τις δύο ομάδες των Κυκλάδων

Άγνωστος παραμένει ο όμιλος για τα Κυκλαδίτικα σωματεία

Κάθε μέρα που περνά ακούγονται όλο και περισσότερα σενάρια για τους έξι ομίλου της Γ' Εθνικής. Τα τελευταία σενάρια που ακούγονται μόνο στην Ελλάδα μπορούν να πραγματοποιηθούν, καθώς δεν υπάρχει Ομοσπονδία που θα μπορούσε να εφαρμόσει όλα όσα ακούγονται.

Οι τέσσερις από τους έξι ομίλους είναι σχετικά εύκολοι, αφού θα σχηματιστούν σύμφωνα με Γεωγραφικά κριτήρια. Το ίδιο θα έπρεπε να ισχύσει και για τους άλλους δύο, όμως αυτό δύσκολα να συμβεί. Οι ομάδες πιέζουν ασφυκτικά την επιτροπή πρωταθλήματος της ΕΠΟ και κάθε μέρα που περνά, αλλάζουν όλα τα σχέδια. Οι ομάδες των Κυκλάδων – Μύκονος και Πανναξιακός – όπως φαίνεται έχουν γίνει “μπαλάκι” στην ΕΠΟ, αφού κάθε μέρα τοποθετούνται και σε διαφορετικό όμιλο. Όλα αυτά πάντως συμβαίνουν γιατί στο νέο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής θα πάρει μέρος η ΑΕΚ. Όνομα πολύ βαρύ για τα δεδομένα της κατηγορίας και κανείς δεν γνωρίζει τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να φερθεί. Βέβαια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν εξαιρέσεις, όμως όταν στην ίδια κατηγορία αγωνίζεται άλλη μία ομάδα με λίγο μικρότερο “βάρος” τότε τα πράγματα περιπλέκονται και οι διοικούντες προσπαθούν να βρουν μία “μεσοβέζικη” λύση ώστε όλοι να είναι ευχαριστημένοι. Έτσι, ένα από τα σενάρια που είναι πιθανά να ισχύσουν αναφέρει ότι η ΑΕΚ και ο Ιωνικός (το άλλο μεγάλο όνομα της κατηγορίας) δεν θα είναι στον ίδιο όμιλο.

Τα δύο σενάρια

Σύμφωνα με τα όσα ακούγονται μέσα από την ΕΠΟ, η Κρήτη που έχει συνολικά οκτώ ομάδες στη Γ' Εθνική θα διασπαστεί στους δύο ομίλους (5ο και 6ο). Οι ομάδες της Κρήτης θα διασπαστούν μέσω κλήρωσης και θα τοποθετηθούν οι τέσσερις τον 5ο και οι άλλες τέσσερις στον 6ο όμιλο.

Επίσης, υπάρχει άλλη μία σκέψη που λέει, ότι στους δύο αυτούς ομίλους θα τοποθετηθούν ως επικεφαλής οι ομάδες των Κυκλάδων, δηλαδή στον έναν η πρωταθλήτρια Μύκονος και στον άλλον ο Πανναξιακός. Αν προσθέσουν τις ομάδες αυτές μας κάνουν σύνολο πέντε, όταν συνδυαστούν και με τις τέσσερις ομάδες της Κρήτης. Για να συμπληρωθεί ο αριθμός των δεκαέξι ομάδων, θα γίνει έπειτα από κλήρωση με τις ομάδες από την Αττική.

Ένα άλλο σενάριο που κυκλοφορεί αναφέρει, ότι οι ομάδες των τεσσάρων Ενώσεων της Αττικής θα χωριστούν σε δύο ομίλους, δηλαδή, οι 11 ομάδες της Αθήνας να πηγαίνουν στον ίδιο όμιλο και οι υπόλοιπες 11 από τον τον Πειραιά, τη Δυτική και Ανατολική Αττική να πηγαίνουν στον άλλον.

Αν συμβεί αυτό κάποιες ομάδες θα επιβαρυνθούν περισσότερο οικονομικά από κάποια άλλα σωματεία. Η ΕΠΟ μέση του τμήματος marketing αναμένεται να αντλήσει κάποια κονδύλια και να παραχωρήσει στα νησιωτικά σωματεία. Αν συμβεί αυτό τότε η ΕΠΟ θα καλύψει τις μετακινήσεις των δύο Κυκλαδίτικων ομάδων, του Πανναξιακού και της Μυκόνου. Επαναλαμβάνουμε ότι όλα αυτά είναι σενάρια και τίποτα δεν είναι σίγουρο. Σε λίγες ημέρες αναμένεται πάντως να υπάρχουν εξελίξεις, με την ανακοίνωση των ομίλων.