Ο Παναγιώτης Τσούσκος μίλησε για την προσπάθεια που γίνεται από την ακαδημία της Βαλένθιας στη Σύρο και διαφημίζει το νησί στην Ισπανία

«Το νησί της Βαλένθια στη Θάλασσα του Αιγαίου»

Ο Αθλητισμός διαφημίζει τη Σύρο τόσο εντός όσο κι εκτός συνόρων. Μετά το «Πειρατικό» η Βαλένθια Σύρου μέσα από συνέντευξη που παραχώρησε ο Τεχνικός της διευθυντής Παναγιώτης Τσούκος παρουσίασε και διαφήμισε τη Σύρο στην Ισπανία. Ο κ. Τσούκος μίλησε για την δουλειά που γίνεται στην ακαδημία της Βαλένθιας αλλά και για τις έως τώρα επιδόσεις των αθλητών. Μάλιστα ο Τεχνικός διευθυντής της Συριανής ακαδημίας τόνισε πως αθλητές από την Βαλέθια Σύρου έχουν επιλεγεί στην επίλεκτη ομάδα του 2007-08 της GPS SEE Valencia CF και κατά τη διάρκεια του έτους θα προπονούνται και θα αγωνίζονται με συνομήλικούς τους από διάφορες περιοχές. Επιπλέον ο κ. Τσούκος τονίζει στην συνέντευξή του πως ο ανταγωνισμός με τον Αίαντα Σύρου σε τοπικό επίπεδο δίνει ένα έξτρα κίνητρο στα παιδιά να δουλεύουν ακόμη πιο πολύ ώστε να γίνονται καλύτερα. Από την άλλη πλευρά η Ισπανική εφημερίδα κάνει ιδιαίτερη μνεία τόσο στην Σύρο όσο και στην πολύ καλή δουλειά που γίνεται στην Ακαδημία. Μάλιστα το εγχείρημα αυτό σχολιάζεται ως εξής: «Το νησί της Βαλένθιας στη Θάλασσα του Αιγαίου».

Ο τεχνικός διευθυντής της Βαλένθια Σύρου αναφέρθηκε αρχικά στο κομμάτι της ακαδημίας και της δουλειάς που γίνεται.

«Θα ξεκινήσω από τη δουλειά που γίνεται αυτή την περίοδο. Τώρα έχουμε το καλοκαιρινό καμπ το οποίο έχει ξεκινήσει εδώ και περίπου δύο εβδομάδες και θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις μέχρι κι τα μέσα Αυγούστου. Τρεις φορές τη βδομάδα τα παιδιά δουλεύουν από μιάμιση ώρα περίπου. Είναι μία μεταβατική περίοδο ώστε τα παιδιά να μην μένουν εκτός προπονήσεων για αρκετό καιρό. Από την πλευρά μου τώρα έχω αναλάβει τον προγραμματισμό των προπονήσεων, είμαι στην ακαδημία ως τεχνικός διευθυντής, αλλά και προπονητής. Θα πρέπει να τονίσω σ’ αυτό το σημείο πως στην προσπάθεια αυτή φυσικά και δεν είμαι μόνος.  Έχουμε μία άψογη συνεργασία τα τελευταία πέντε χρόνια με τον Γιάννης Τζώρτζη κι αυτό πιστεύω φαίνεται μέσα από την πολύ σωστή δουλειά που γίνεται και τα αποτελέσματα που έχουμε. Από εκεί και πέρα ο αριθμός των αθλητών έχει αυξηθεί, αφού άπαντες βλέπουν ότι κάνουμε μία σοβαρή και σωστή δουλειά. Η αύξηση των αθλητών μας οδήγησε στο γεγονός να συμφωνήσουμε με έναν ακόμη προπονητή ώστε να αναλάβει κάποια τμήματα. Στην ακαδημία μας ήρθε ο Ναμπίλ Ελ Μπαραγκέ διπλωματούχος προπονητής και προπονεί τα παιδιά από έξι ετών. Θα πρέπει να σημειώσουμε στο σημείο αυτό πως έξι αθλητές έχουν επιλεγεί στην επίλεκτη ομάδα του 2007-08 της GPS SEE Valencia CF. Τα παιδιά αυτά θα παίρνουν σε κλειστά καμπ που θα γίνονται κατά τη διάρκεια του έτους με σκοπό να βρεθούν σε διεθνή τουρνουά.  Όπως επίσης να βρεθούν στις προπονήσεις της Βαλένθιας στην Ισπανία».

Στη συνέχεια ο κ. Τσούκος μίλησε για τις επιτυχίες των τελευταίων ετών.

«Η πολύ καλή δουλειά που γίνεται τα τελευταία χρόνια μας έχει φέρει ισάριθμες επιτυχίες στην κατηγορία Κ12 όπου έχουν κατακτήσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι μόνο ο τίτλος ως τίτλος, αλλά η πολύ καλή ποιοτικά δουλειά που γίνεται και τα παιδιά δείχνουν να κατανοούν τον τρόπο παιχνιδιού που θέλουμε να τους περάσουμε. Είναι σημαντικό να ξεκινούν από μικρή ηλικία να μαθαίνουν τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αγωνίζονται. Όπως αναφέρθηκε και στην Ισπανική εφημερίδα, τόνισα πως και στη Σύρο υπάρχουν ντέρμπι και είναι σημαντικό να υπάρχει κι αυτός ο υγιείς ανταγωνισμός. Τα παιδιά γίνονται καλύτερα μέσα απ’ αυτή τη διαδικασία και μπορούν να εξελιχθούν ακόμη περισσότερο. Τα παιχνίδια μας όπως τόνισα με τον Αίαντα Σύρου είναι ντέρμπι κι αυτό πιστεύω κάνει καλό σε όλους, αλλά και γενικότερα στο ποδόσφαιρο.  Από εκεί και πέρα δικός μου μεγάλος στόχος και πιστεύω ότι είναι εφικτός είναι κάποιο τμήμα μας να ταξιδέψει στην Ισπανία ώστε οι αθλητές μας να προπονηθούν με τους συνομηλίκους τους στις εγκαταστάσεις της Βαλένθιας. Να αγωνισθούν και ταυτόχρονα να δούμε το επίπεδο μας σε σχέση με το αντίστοιχο των παικτών της Βαλένθιας. Όπως μου τονίστηκε και μου έκανε μεγάλη εντύπωση είναι ότι ακόμη και στην Ισπανία γνωρίζουν πως στη Σύρο γίνεται πολύ καλή δουλειά και πως υπάρχουν ταλαντούχοι ποδοσφαιριστές. Αυτό βέβαια είναι και ο μεγάλος μας στόχος, δηλαδή κάποιο από τα παιδιά μας να καταφέρει κάτι μοναδικό, να μπορέσει να αγωνισθεί στην Ισπανία και την Βαλένθια».

 

Τέλος στην ερώτηση αν οι Συριανοί έχουν μάθει την Βαλένθια μέσα από την ακαδημία είπε: «Η Σύρος και πιστεύω όλοι Έλληνες φίλαθλοι παρακολουθούν το Ισπανικό πρωτάθλημα. Ιδιαίτερα στο νησί μας που υπάρχει ένα παράρτημα της ακαδημίας της Βαλένθιας. Φυσικά και τα παιδιά παρακολουθούν τα παιχνίδια της Ισπανικής ομάδας και γνωρίζουν πλέον πολλά για την Βαλένθια. Αυτό φαίνεται και στην προτίμηση των παιδιών όπου τους αρέσουν κάποιοι αθλητές όπως ο Φεράν, Γκαγιά, Παρέχο και Σάντι Μίνα. Τέλος όπως είπα υπάρχει ένας αθλητής που φορά το Νούμερο 10 και το παρατσούκλι του στην Βαλένθια Σύρου είναι… μικρός Παρέχο».