Η ομάδα του κ. Κωνσταντόπουλου επικράτησε με 2-4 της Σερίφου στο πλαίσιο της 6ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας

Πέρασε από την… Σέριφο ο Πύργος

Ο Α.Ο. Πύργου μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι επικράτησε με 2-4 της Σερίφου και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακας έχοντας συνολικά εννέα (9) βαθμούς.

Το παιχνίδι ήταν άκρως εντυπωσιακό καθώς και οι δύο ομάδες έπαιξαν για τη νίκη κι αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ωραίες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες. Το σκορ ίσως να αδικεί λίγο τους γηπεδούχους καθώς για ένα μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης ήταν πάρα πολύ καλοί και θα μπορούσαν να είχαν πάρει κάτι από το ματς. Ιδιαίτερα μετά το τέρμα του Πύργου στο 5’ ανέβασαν την απόδοσή τους και πίεσαν τον αντίπαλο κάτω από την μεσαία γραμμή. Η Σέριφος έφτασε κοντά στο γκολ με τους Ροβίνθη (10’) και Παρίση, όμως ο Πύργος ήταν αυτός που έκανε το 0-2 στο 40’ με τον Φύτρο. Ο ίδιος παίκτης τρία λεπτά αργότερα έκανε το 0-3 με κεφαλιά.

Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με ξεκάθαρα προβάδισμα των φιλοξενουμένων.

Η Σέριφος με την έναρξη του δευτέρου μέρους μπήκε δυνατά και κατάφερε να μειώσει στο 48’ χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σκοπελίτη. Οι γηπεδούχοι στη συνέχεια βγήκαν μπροστά με αποτέλεσμα να υπάρχουν κενά στην άμυνα. Σε μία αντεπίθεση ο Πύργος με τον Φύτρο – έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή – έκανε το 1-4 στο 73’ και ουσιαστικά κλείδωσε τη νίκη για την ομάδα του.

Ένα λεπτό αργότερα η Σέριφος μείωσε σε 2-4 με τον Μουστάκα, όμως από εκεί και πέρα δεν υπήρχε κάτι αξιόλογο. Αυτό γιατί ο Παρίδης δέχθηκε τη δεύτερη κίτρινη του Ζαράνη μετά από σκληρό μαρκάρισμα με αποτέλεσμα οι γηπεδούχοι να μείνουν με παίκτη λιγότερο.

Οι φίλοι του ποδοσφαίρου που βρέθηκαν στην εξέδρα του δημοτικού γηπέδου Σερίφου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ωραίο παιχνίδι, με έξι συνολικά τέρματα και αρκετές ευκαιρίες μπροστά στις δύο εστίες.  

Οι καλύτερες φάσεις και τα γκολ της αναμέτρησης

5’ ο Κουκούλης με απευθείας εκτέλεση φάουλ από τα 25 περίπου μέτρα νίκησε τον  Καλαρέμα και οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ 0-1.

10’ ο Καλαμάτας με υπερένταση έδιωξε τη μπάλα στο σουτ του Ροβίνθη.

19’ νέα ευκαιρία για τους γηπεδούχους με τον Δ. Παρίσης, όμως η μπάλα χτύπησε πάνω στον Β. Νομικό και έφυγε εκτός αγωνιστικού χώρου.

23’ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Καλαρέμα πέρασε η μπάλα έπειτα την κεφαλιά του Κελίδη, έπειτα τη σέντρα του Κλουβάτου.

39’ ο Λιβάνιος μετά από μαρκάρισμα έπεσε στο έδαφος και χρειάστηκε να αντικατασταθεί, καθώς τραυματίστηκε.

40’ ο Σ. Φύτρος μετά από ατομική ενέργεια βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έκανε το 0-2.

43’ ο ίδιος παίκτης μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Β. Νομικός και με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Καλαρέμα για το 0-3.

47’ ο Γ. Παρίσης βρέθηκε στο έδαφος μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Συνολάκη και ο διαιτητής έδειξε την παράβαση.

48’ ο Σκοπελίτης από τα… έντεκα βήματα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα νικώντας τον Καλαμάτα και η Σέριφος μείωσε σε 1-3.

55’ άουτ πέρασε το πλασέ του Ρεβίνθη από πλάγια θέση.

70’ ο Μαγουλάς βρέθηκε μέσα στην περιοχή μετά τη σέντρα του Παπά, όμως ο παίκτης της Σερίφου δεν τελείωσε τη φάση όπως θα ήθελε, καθώς αυτή πέρασε εκτός αγωνιστικού χώρου.

73’ ο Φύτρος έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή κι έφυγε μόνος στην κόντρα. Βρέθηκε απέναντι στον Καλαρέμα και με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 1-4.

74’ ο Μουστάκας με διπλή προσπάθεια κατάφερε να νικήσει τον Καλαμάτα, διαμορφώνοντας το τελικό 2-4.

80’ ο Κ. Παρίσης αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητής έπειτα από δυνατό μαρκάρισμα και πήρε πρόωρα το δρόμο προς τα αποδυτήρια αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο.

Διαιτητής της αναμέτρησης τέλος ήταν ο Γιάννης Ζαράνης με βοηθούς τους Καλόγερα και Μουτάφη.

ΑΟ ΣΕΡΙΦΟΥ ( Γ. Ράμπιας): Καλαρέμας, Μποφίλιος, Σκοπελίτης, Εφέντη, Μουστάκας, Λιβάνιος Μάριος (Μαγουλάς Αντ.), Λιβάνιος Μαρίνος ( 43’ λ.τ. Μαγουλάς Αλ.), Παρίσης Κ., Παρίσης Δ.(66’ Παπαδόπουλος), Ρεβίνθης (78’ Κιούσης), Παππάς.

ΑΟ ΠΥΡΓΟΥ (Αλ. Κωνσταντόπουλος): Καλαμάτας, Κλουβάτος Κ., Νομικός Γ., Νομικός Β., Κουκούλης, Φύτρος Σαμ.( 80΄ Κλουβάτος Σ.), Δαβιλάς, Συνολάκης, Κελίδης, Φύτρος Σολ., Πολυκρέτης ( 90’ Δανέζης).