Ο Πανθηραϊκός επέστρεψε στη βάση του με το βαθμό της ισοπαλίας μετά το 2-2 με τον Εθνικό στο γήπεδο της Καλλιθέας

Μοιράστηκαν τους βαθμούς

Τη νίκη μέσα από τα… χέρια του έχασε ο Πανθηραϊκός καθώς προηγήθηκε με 0-2 στο σκορ κόντρα στον Εθνικό, όμως η ομάδα της Σαντορίνης  λύγισε στα τελευταία λεπτά στην πίεση των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα η ομάδα του Πειραιά να ισοφαρίσει σε 2-2. Από την πλευρά του ο Εθνικός Πειραιά πήρε… χρυσό βαθμό απέναντι στον Πανθηραϊκό και διατήρησε τις ελπίδες του για παραμονή στην κατηγορία ζωντανές.

Τώρα όσον αφορά το αγωνιστικό σκέλος της αναμέτρησης, ο Πανθηραϊκός άνοιξε το σκορ στο 43’ με τον Κορακιανίτη (0-1) και στο 76’ ο Περιάλης έκανε το 0-2 για τους φιλοξενούμενους.  Από εκεί και πέρα ο Εθνικός πίεσε την ομάδα της Σαντορίνης και σε διάστημα πέντε λεπτών κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσα. Αρχικά ο Γκέτσι στο 80 ‘ μείωσε σε 1-2 και ο Τριμμάτη από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 2-2 στο 85’.

Διαιτητές: Ανδρ. Βλάχος, Βιτσεντζάτος (Ανατολικής Αττικής)-Λ. Τσολακίδης (Αθηνών)

ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ (Μουράτ Σεροπιάν): Κατσούλης, Παπαγεωργίου, Σκεντεράι, Πεχλιβανίδης, Μουσταφίδης, Τσιντώνης (58' Πολίτης), Γκέτσι (91' λ. τρ. Αυλωνίτης), Παυλής, Πετρόπουλος (66' Τσιάβος), Λαζαρίδης (80' Ξαγοράρης), Τριμμάτης

ΠΑΝΘΗΡΑΪΚΟΣ (Μανώλης Παπαματθαιάκης): Ζωντός, Τσόπελας (85' Λαμπρόπουλος), Χύσα, Μπιρμπίλι, Λούκα, Παπασάββας, Αντωνιάδης, Παληγεώργος, Κόντι (68' Περιάλης), Κορακιανίτης (70' Ντουνιάς), Κορέτα (79' Μαναριώτης).

 

 

Ο Πανθηραϊκός έκανε γνωστή την επίθεση που δέχθηκε ο Μανόλης Παπαματθαιάκης

Ο Πανθηραϊκός με ανακοίνωσή του έκανε γνωστό πως ο προπονητής της ομάδας Μανόλης Παπαματθαιάκης  δέχθηκε επίθεση από παράγοντες του Εθνικού. Στην ανακοίνωσή της η ομάδα της Σαντορίνης ευχαριστεί τον υποδιοικητή του τμήματος Καλλιθέας που άμεσα ανταποκρίθηκε, στέλνοντας αστυνομικές δυνάμεις στο γήπεδο, ώστε να φύγει ο Πανθηραϊκός χωρίς πρόβλημα από το γήπεδο.   

 

Η ανακοίνωση της διοίκησης του Πανθηραϊκού  

"Για την 20η αγωνιστική του Πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής, στο παιχνίδι που έγινε σήμερα στο Δημοτικό Στάδιο Καλλιθέας, η ομάδα μας αν και προηγήθηκε με 0-2 χάρη σε γκολ του Κορακιανίτη στο 43’ και του Περιάλη στο 78’, δέχθηκε τελικά την ισοφάριση από τον Εθνικό Πειραιά στο τελευταίο δεκάλεπτο της αναμέτρησης.

Δυστυχώς, ο αγώνας στιγματίστηκε από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε κατά την ανάπαυλα του αγώνα, ο προπονητής του Πανθηραϊκού κ. Μανώλης Παπαματθαιάκης από παράγοντα της γηπεδούχου ομάδας του Εθνικού, ο οποίος βρισκόταν εντός του αγωνιστικού χώρου.

Το γεγονός αυτό ανάγκασε την ομάδα μας να ζητήσει προστασία από την Αστυνομία προκειμένου να συνεχιστεί ομαλά ο αγώνας.

Ο Πανθηραϊκός Α.Ο ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Καλλιθέας και ιδιαιτέρως τον Υποδιοικητή κ. Νικολακάκη ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και κάλεσε διμοιρίες των ΜΑΤ, οι οποίες προστάτεψαν την αποστολή της ομάδας μας.

Είναι θλιβερό ομάδες με τεράστια ιστορία στο χώρο του ελληνικού ποδοσφαίρου, όπως ο Εθνικός Πειραιώς, να διοικούνται από τέτοιους ανθρώπους και να σπιλώνονται από την συμπεριφορά τους.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τις δύο φορές που η ομάδα του Εθνικού βρέθηκε στο νησί μας για τους αγώνες του πρωταθλήματος, έτυχε υποδειγματικής φιλοξενίας τόσο όταν χρησιμοποίησε το γήπεδό μας για προπονήσεις όσο και κατά τον μεταξύ μας αγώνα. Δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν συναντήσαμε εμείς..."