Ο Χρήστος Πελέκης είναι ο προπονητής που θα οδηγήσει τον Πανναξιακό στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Ξεκίνησε προετοιμασία η ομάδα της Νάξου

  • Παρασκευή, 7 Αυγούστου, 2020 - 06:10
  • /   Eνημέρωση: 7 Αυγ. 2020 - 17:00
  • /   Συντάκτης: Σταύρος Μαυράκης

Πάτησαν χορτάρι οι αθλητές του Πανναξιακού, καθώς ξεκίνησαν με κάθε επισημότητα οι προπονήσεις της ομάδας της Νάξου. Η διοίκηση έδωσε το παρόν στην πρώτη προπόνηση της ομάδας και όλοι μαζί ευχήθηκαν σε αθλητές και τεχνικό τιμ μία καλή σεζόν, χωρίς τραυματισμούς, και πάνω από όλα να εκπληρωθούν οι στόχοι που θα τεθούν. Ο Χρήστος Πελέκης έπιασε άμεσα δουλειά, αφού μόλις λίγες ώρες μετά τη συμφωνία συνεργασίας με την ομάδα της Νάξου, φόρεσε τα αθλητικά και έδωσε το σήμα της εκκίνησης στους νέους αθλητές του. Όσον αφορά το κομμάτι της προετοιμασίας, οι παίκτες γνωρίζουν πολύ καλά πως θα πρέπει να ιδρώσουν την φανέλα ώστε η συνέχεια να είναι πιο… βατή. Βέβαια ακόμη πρόκειται ακόμη για το ξεκίνημα της προετοιμασίας και σίγουρα θα χρειαστεί μία περίοδος προσαρμογής. Μην ξεχνάμε πως οι παίκτες προέρχονται από μία μεγάλη αποχή από τις προπονήσεις καθώς τα πάντα διακόπηκαν ξαφνικά λόγω της πανδημίας.

Ο Πανναξιακός έχεις προχωρήσει στην απόκτηση κάποιων αθλητών κυρίως μικρής ηλικίας, έχοντας κρατήσει κι αρκετούς παίκτες από τη περυσινή σεζόν, όταν κατέκτησε και το πρωτάθλημα Κυκλάδων. Ο κ. Πελέκης θα έχει την ευκαιρία να δουλέψει με παίκτες της αρεσκείας του και μετά το πρώτο κομμάτι της προετοιμασίας αναμένεται να δώσει και τις δικές του σημειώσεις, ώστε να υπάρξουν οι τελικές κινήσεις ενίσχυσης του ρόστερ.

Ο Χρήστος Πελέκης μίλησε στην «Κοινή Γνώμη» για την απόφασή του να καθίσει στον Πάγκο του ιστορικού Πανναξιακού, αλλά και τις κινήσεις που σκέφτεται να κάνει στη συνέχεια.

Θα ήθελα να μου πεις για την απόφασή σου να επιστρέψεις στις Κυκλάδες για λογαριασμό του Πανναξαϊκού. Αλλά και πως προέκυψε η συμφωνία σας με την ομάδα της Νάξου.

«Από τι στιγμή που η ομάδα της Νάξου ξεκίνησε την αναζήτηση για προπονητή, έγινε και η επαφή μου με τους ανθρώπους της διοίκησης. Όπως έχω ξαναπεί και παλιότερα, αυτό που ψάχνω κυρίως σε μία ομάδα είναι η οργάνωση της και όταν μιλάμε για τον Πανναξιακό, αυτό που κάνει τη διάφορα σε σχέση με πολλές ομάδες είναι η οργάνωση του».

Ποια είναι τα πρώτα σχέδιά σας και πώς βλέπετε το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής;

«Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό ρόστερ με νέα παιδιά, ώστε να καταφέρουμε να σταθούμε επάξια στο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής. Έμενα αυτό που με ενδιαφέρει αγωνιστικά, είναι να δουλεύουμε καθημερινά σκληρά και να βλέπουμε τον κάθε αντίπαλο ξεχωριστά, και στο τέλος θα κάνουμε ταμείο! Το πρωτάθλημα της Γ εθνικής είναι περίεργο και δύσκολο για αυτό και θα εστιάζουμε πάντα στο επόμενο παιχνίδι και όχι στο σύνολο».

Ο Πανναξιακός είναι μία ιστορική ομάδα των Κυκλάδων και θα βρεθείτε μαζί στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής. Σίγουρα στην μετά τον Κορωνοϊό εποχή αρκετές ομάδες θα έχουν προβλήματα. Πιστεύεις πως το πρωτάθλημα θα είναι και φέτος ανταγωνιστικό;

«Στο πρωτάθλημα δεν θα αλλάξει κάτι. Από τη στιγμή που οι ομάδες δηλώνουν συμμετοχή σημαίνει ότι θα προσπαθήσουν να είναι και ανταγωνιστικές. Νομίζω ότι το πρωτάθλημα φέτος θα είναι σε καλό επίπεδο με πολύ καλές ομάδες. Εμείς ως Πανναξιακός δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα».

Βλέπουμε ότι γίνονται τόσο κινήσεις ενίσχυσης, όσο και συμφωνίες με αθλητές που μέσα από τη δουλειά μπορούν και να αποδώσουν καλά, αλλά και να αποτελέσουν μία σωστή βάση για το μέλλον. Αυτά τα δύο μπορούν να συνδυαστούν;

«Όταν δουλεύεις με αθλητές μικρής ηλικίας πάντα σκέφτεσαι και το μέλλον. Εμείς θα προσπαθήσουμε να έχουμε αθλητές σε μικρές ηλικίες οι οποίοι θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις απαιτήσεις της Γ εθνικής, αλλά και να βελτιώνονται σημαντικά για το μέλλον»!

Πως θα κινηθεί το αρχικό στάδιο της προετοιμασίας, κι αν έχει κάνει κάποιο προγραμματισμό;

«Η ομάδα ξεκίνησε την προετοιμασία και τις επόμενες μέρες θα ξεκινούσε τα εργομετρικά και τις αιματολογικές εξετάσεις. Σίγουρα το ρόστερ θα μεγαλώσει και θα έρθουν και παίκτες έμπειροι ώστε να γίνει ένα μείγμα νέων ταλαντούχων παικτών με έμπειρους παίκτες. Κλείνοντας θα ήθελα να πω ότι είναι τιμή μου να δουλέψω στην μεγάλη οικογένεια του Πανναξιακού. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον πρόεδρο και τους ανθρώπους του Δ.Σ για την ευκαιρία που μου δίνουν να είμαι προπονητής στην ομάδα της Νάξου»!